Direktlänk till inlägg 2 mars 2013

Glädjande besked.

Av wiolettan - 2 mars 2013 16:58


Är så glad och tacksam.


Min äldsta syster som har legat på sjukhus har fått komma tillbaka hem. Det är verkligen något att glädjas över och tacka Gud för. Visserligen är hon svag och matt men det är inte underligt efter två pencilinkurer och mestadels sängläge i flera veckor.


Jag pratade med henne i telefon igår och hon lät glad men trött.


De försökte att ordna att hon skulle kunna komma till ett tillfälligt boende för att återhämta sina krafter, hon är ju i alla fall 87 år. Men det fanns inte plats.


Nu är det ordnat så att hemtjänsten kommer hem till henne fyra gånger om dagen och ser till att hon får mat och medicin. Hon har som jag, hjärtflimmer, måste därför äta vissa mediciner för att i möjligaste mån hålla det i schack.


Det som är besvärligt är ju att hon har vedeldning. så ved måste hämtas in så att det finns, men den punkten finns inte på hemtjänstens lista. De har fått köpa en mikrovågsugn, hon hade ingen, för hemtjänstpersonalen ska visst bara värma mat.


Hon bor också lite ensligt så jag hoppas att vädrets makter är snälla. Ifrån den allmänna vägen är det mer än 1 km till hennes hus. Ibland på vintrarna åker inte postbilen dit, för att vägen är dålig.


Men huvudsaken är att infektionen är på tillbaka gång och att hon har möjlighet att bli frisk.



 
 
S/Y EUPHORIA

S/Y EUPHORIA

2 mars 2013 18:28

Underbart! Glad för din och systerns skull!!
Hoppas det är en "bra" hemtjänst hon får, för många är otroligt fyrkantiga och gör inget annat än de som står på sin lista i tid och minuter.
Men själv är jag som så att om en kund vill ha hjälp med katterna, hämta ved, enklare inköp etc så gör jag alltid det, fast de då blir mindre tid till annat. Men om det är kundens uttryckliga önskan så har jag inga problem med det.
Jag vet kunder som varit så ledsna när de blivit bemötta en oflexibilitet och ingen förmåga att tänka själv utanför ramarna.
Jag hoppas hon får de bästa och önskar henne allt gott!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Kaisa

Kaisa

2 mars 2013 18:55

Roligt att läsa, måtte din syster nu gå all den hjälp som hon behöver...

Stor kram ❤

http://andestyrka.blogspot.com

 
Piedra

Piedra

2 mars 2013 19:35

Vad skönt att hon är så pass bra att hon får komma hem! Jag säger som S/Y Euphoria att jag hoppas hon möts att flexibla personer inom hemtjänsten som trots allt kan hämta in ved åt henne. Varm kram! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
Znogge

Znogge

2 mars 2013 20:50

Åh, vilken lättnad att din syster har fått komma hem! Hoppas hon har bra personer inom hemtjänsten som tar hand om henne. Tyvärr ingen självklarhet...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Bling

Bling

3 mars 2013 10:22

Glädjande att läsa, och att de kommer och ser till henne. Blir varm av S/Y Euphorias kommentar. Men ledsamt att vi inte prioriterar, de gamla bättre :( det ska ju finnas plats åt människor som behöver.
Kram <3

http://savebling.blogspot.se

 
skrivmoster

skrivmoster

3 mars 2013 10:24

Jag förstår att du är glad över att din syster är på bättringsvägen. Men nog är det stelbent, att man inte kan få lite hjälp med det som är helt nödvändigt i hennes fall - ved för att få värme. Hoppas att någon ändå ser bortom alla pappersparagrafer.

Att bo lite avsides är en önskan för en del även om det ställer till det vintertid med dålig väg och sånt. Jag skulle nog känna mig väldigt isolerad och övergiven, stadsbo som jag är.
Önskar allt gott till din syster och att hon får bra hjälp!
Kramar och trevlig helg till dig!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

 
paloma

paloma

3 mars 2013 10:32

OH...Tack gode gud! har bett för henne skall du veta! Nu är det bara hoppas att hemtjänsten är bra och gör sitt jobb!! och gärna lite till. men hur blir det med vedeldningen?? kan någon av era syskon hjälpa till där? jag har ju arbetat i vården i 27 år! är utbildad. och har vana. om inte hjälpen ordnas av hemtjänsten skulle jag kunna åka dit ett par dar! och hjälpa henne tills hon får ett annat boende? säg till om ni behöver min hjälp? jag vet hur hermtjänsten kan vara? jag är ju bara hemma på dagarna ändå. och det är inget problem för mig att åka upo och hjälpa en med mäniska. kram och vad skönt att hon är bättre.

http://.www.nattstad.se/Glamorwomen

 
Marit

Marit

3 mars 2013 14:22

Men så bra att din syster är på bättringsvägen!
Men stackarn då, som har besvärligt med värmen och maten. Inte lätt det där. Vi får bara hoppas på det bästa.
Önskar dig/er en fin och skön dag!
Kram ♥

http://mammayth48.wordpress.com

 
Simona

Simona

4 mars 2013 09:12

Nog tycker jag att hemhjälpen skulle kunna hjälpa till med flera saker än vad de gör... Man har ju även läst och hört hur en del i hemtjänsten utnyttjar dem de kommer hem till. Och det är inte bra! Bra ändå att din syster har fått komma hem till sitt. För man brukar ju alltid trivas och läkas bättre hemmavid där man trivs än exempelvis på ett sjukhus...

http://pågottochont:blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards