Direktlänk till inlägg 7 mars 2013

Ekonomisk eller snål.

Av wiolettan - 7 mars 2013 09:15


Igår en solig dag, lite blåsigt men flera plusgrader.

Jag var  bara ute i några ärenden, och det gick bra.

Tar det försiktigt och känner att jag blir bättre och bättre. Fortfarande hör jag inte på ena örat, men värken har försvunnit och hörseln kommer säkert tillbaka.


Ni har väl hört vad bakterien sa?  "Roligt så länge det varade"! 

Förstod ni den historien? Jag fattade den inte på en gång.


Tidigt i går morse innan kvällstidningarna hade kommit ut var vi till Willys och köpte lite småsaker plus en Expressens TV-bilaga. Mysingen har gjort det till en tradition att handla TV-bilagan på onsdagsmorgonen och sparar därmed 676:- per år.  Hur då undrar du kanske?

Jo, man måste ju köpa själva tidningen också för att få köpa bilagan, men eftersom den inte har hunnit komma så tidigt på morgonen så kan de knappast neka oss att handla TV-bilagan. Så då köper vi bara den och ingen tidning och tjänar 13:- varje vecka.  Vi tycker att kvällstidningarna har så tråkiga och hemska nyheter och vissa artiklar vinklas för att det ska locka mera köpare.


Min mysing är mycket ekonomisk, vilket kan ta sig många andra uttryck också. I morse hittade han gummisnoddar, en tändare och penna som hamnade bland de andra. Jag är också ekonomisk lagd, men inte åt det småsnåla hållet. Men, jag fann en krona på trottoaren i morse och böjde mig ner och tog upp den, så klart. Det var nästan så att mysingen blev lite avundsjuk.    


 

Här en bild av oss två, i ett skyltfönster.

 
 
Ninnibeth

Ninnibeth

7 mars 2013 09:40

Go'morro'n!
Måste bara tacka för att vi får följa med på era promenader; jag ler alltid när jag läser om era små vardagliga äventyr! <3

Vad gäller örat & hörseln så kan jag tipsa om att stryka med tigerbalsam eller Olbas Basileum (båda finns på apoteket & innehåller mint & annat) bakom örat; det luckrar upp hörselgångarna efter en öroninflammation!
(((kramar)))

http://ninnibeth.wordpress.com

 
Piedra

Piedra

7 mars 2013 10:16

Skönt att ditt öra håller på att bli bättre!
Så smart det där med tidningen! Jag har försökt ibland att bara få köpa bilagan men blivit nekad. Nu lärde du mig hur man ska göra.
Jag plockar alltid upp pengar jag hittar och blir glad för minsta lilla slant. Ett tips är att alltid sticka in fingrarna i myntutkastet på parkeringsautomater, för där har jag hittat mycket pengar. Ofta tior.
Kram! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
GeddFish

GeddFish

7 mars 2013 10:19

Ni verkar ha roligt, och det är jag säker på att det är sant också!
Jag är ekonomisk, det var min Pusselbit också. Alltså inte snåla, fast... jo det gäller ju att ta vara på. Min väninna i Uddevalla köper bilagor till kvällstidningar, det kan hon på Willys, men det går inte här i stan.
Jag går gärna i olika affärer för att plocka ut det gottaste, samtidigt som jag ger bort mycket. Idag åker jag till barn och barnbarn och har ett par kassar fulla med olika godsaker, det är så roligt att ge!
Kramkram till er två gulliga♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Kaisa

Kaisa

7 mars 2013 10:59

Jag kan riktigt se din mans avundsjuka blick på kronan, hi hi hi hi....

Du är en härlig människa, vet du om det?

Stor kram!

http://andestyrka.blogspot.com

 
Marit

Marit

7 mars 2013 11:14

Skönt att det går åt rätt håll för dig. Det är så irriterande med öron som inte fungerar normalt.
Det där om ekonomiskt eller snålhet diskuterade vi ofta med min mor. Jag retades med henne att hon var snål, hon sa att hon var ekonomisk.
Det är jag också. Man måste ju se till sina små slantar =)
Trevligt att se er =)

Önskar dig/er en fin och skön dag!
Kram ♥

http://mammayth48.wordpress.com

 
Znogge

Znogge

7 mars 2013 12:24

Jämfört med er är jag ännu mer sparsam för jag köper inte ens bilagan ;-)Men gummisnoddar hade jag aldrig plockat upp!

Kram och ha en fin dag!

http://znogge.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards