Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

Sorg och glädje.

Av wiolettan - 10 mars 2013 09:15


Helgen började inte så bra för min del. Fick hjärtflimmret igår natt vid halv två tiden och det höll i sig till någon gång på förmiddagen. Förstår inte varför jag blir så fullkomligt utpumpad efter dessa attacker.


Så jag fick ta det lugnt igår, var inte ute på hela dagen, gjorde ingenting egentligen, inget av värde i alla fall, känns det som. Joo kanske. Jag ringde upp min äldsta syster och pratade lite med henne, hon som har varit så sjuk. Hon blev glad att jag ringde men orkade inte prata så länge. Tyckte i alla fall att hemtjänstens besök fungerade. "De är snälla och ger mig mat och medicin", sa hon. Men hon lät bättre än då jag pratade med henne förra gången.


Pratade också med min näst äldsta syster, hon var så ledsen och grät. Förra lördagen var hon tvungen att avliva sin älskade fina katt. Den var ute en stund och då den kom in gick den och lade sig och steg inte upp. Den brukar aldrig fräsa men så fort min syster tog i henne så fräste den. Åkte till veterinären som undersökte och hon hade fått invändiga skador, troligen hade någon bil kört på henne. Så det fanns inget att göra för fina katten.


 


Detta är ett foto av katten, bilden tog jag då jag hälsade på min syster, två mil utanför Mariestad, förra sommaren. Det känns bra på något sätt att katten kom hem så att vi fick reda på att något hade hänt. Det där att inte veta är fruktansvärt.


Min man var borta nästan hela dagen igår. Han åkte vid 11-tiden på förmiddagen och kom inte hem förrän på kvällen. Han hade haft trevligt på festen hos ordenssällskapet Par Bricole.  Det är en orden som bildades i slutet av 1700-talet.


    

Så här såg han ut då han hade klätt upp sig i frack med alla medaljer och grejer. Han har nionde graden så han har fått en del ordnar. Men han gör ju en del för ordern också. Bland annat visar han och guidar i Bellmans huset för intresserade, flera söndagar per år.


Tio grader kallt, lite isiga vindar men solen skiner, så det blir varmare frampå dagen.


 
 
Kaisa

Kaisa

10 mars 2013 09:43


Det måste vara riktigt otäckt med detta hjärtflimmer, skulle önska du fick slippa det...

Mannen blev så fin i sina medaljer och andra grejer...

En varm kram från mej!

http://andestyrka.blogspot.com

 
Marlene

Marlene

10 mars 2013 10:04

Så stilig han är mannen din. Ta hand om dej och alla dina hjärtan :-)

http://fdensammamamman.blogspot.com

 
Bling

Bling

10 mars 2013 10:42

Håller med Kaisa..önskar att du kunde få slippa det här med hjärtflimmret, måste vara både oroligt och ta på krafterna att ha det så.
Katter ja :( min Maja blir tolv år i år, det kommer bli tomt den dagen hon inte finns med. Man fäster sig så vid djuren, inte så konstigt..så mycket kärlek och glädje som man får.
Du får sköta om dej och ha en fin Söndag.
Kram ♥♥

http://savebling.blogspot.se

 
Lena

Lena

10 mars 2013 10:58

Jag hoppas verkligen att du slipper detts flimmer i fortsättningen!♥

Förstår din syster, mer än väl.... tänker på henne♥ Tror Petrus stod där & välkomnade henne vid Paradisets port♥ du vet han älskade katter♥ Jag tror på Paradiset♥ & det känns skönt, det får mej att uthäda förlusten...

Stilg karl! från det ena till det andra ;) & kolla in inne hos mej, jag har lite katt tema där ;) på våra 2 gosiga flickor :))

Kram kram /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Marit

Marit

10 mars 2013 10:58

- Suck - för dessa livets berg- och dalbanor, men det är väl någon mening med det också.
Vilken stilig make du har!
Det är sorgligt när ens husdjur försvinner.

Önskar dig/er en finfin söndag!
Kram

http://mammayth48.wordpress.com

 
paloma

paloma

10 mars 2013 12:59

OH så tråkigt med din systers fina katt! Jag lider med henne. Men tur katten kom hem! jobbigt med ditt flimmer.. nu måste det bli bra! Vad kul du och mysingen antar utmaningen! hoppas flimmret ger med sig så ni kan gå ut snart igen. kram

http://www.nattstad.se/Glamourwomen

 
Piedra

Piedra

10 mars 2013 13:09

Såg på TV härom veckan då de pratade om hjärtflimmer, och enligt vad de berättade är det inte konstigt att du är utpumpad efter att ha haft hjärtflimmer. Ta hand om dig och vila!

Skönt att din syster lät lite bättre, men jättetråkigt att din andra systers katt måste avlivas. Usch, man sörjer sina husdjur; man blir så fästad vid dem.

Kram! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
Znogge

Znogge

10 mars 2013 14:25

Så fin han är! Min pappa var med i ett ordenssällskap så jag känner igen det!

Men så tråkigt med din systers katt. Djurägandets baksida...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
paloma

paloma

11 mars 2013 08:51

Måndags kramen. hoppas allt är väl med dig?? kramen

http://www.nattstad.se/Glamourwomen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards