Direktlänk till inlägg 5 september 2013

Mobiler och Hjärtan.

Av wiolettan - 5 september 2013 17:12


Vi skulle åka in till sta´n med tunnelbanan en dag.


Kom lite tidigt ner till perrongen, så vi fick vänta. Det fanns två bänkar som stod bredvid varandra som var upptagna av sex unga flickor. Dom verkade inte känna varandra och alla satt de och knäppte på sina mobiler. Det såg rätt så festligt ut. Så kom det en annan ung tjej och fick plats längst ut på ena sidan och hon tog upp en bok och började läsa.


Då tänkte jag. Det finns hopp, alla måste inte hålla på med dessa nya underverk som verkar ta så mycket med tid i anspråk. Så fort en ung person (kanske mest unga) står eller sitter och väntar så kommer mobilen upp. Är det tidsfördriv eller?  Och, som det pratas i dom. Otroligt. Jag har visserligen en mobil, så jag har inte något emot dom, tvärtom, men utvecklingen skrämmer mig lite. Var och varannan sitter på tunnelbanan och skriver, läser eller pratar i sin mobil.


Igår morse då vi vandrade ut såg jag en liten, liten tjej i en barnvagn som satt och tryckte på knapparna på sin mobil. Det såg ut som om hon skrev, men det kanske inte är så vanligt att en 3-4 åring kan skriva. Jag tror att hon går miste om mycket i naturen, det finns ju en hel del att se, höra och uppleva.


Jag skulle inte ha tid att hålla på med mobilen på mina promenader.


 

Ett hjärta i bilen var det någon som hade satt upp.

 


 


 

Dessa hjärtan har jag sett de senaste dagarna.


 

På denna bild finns det flera hjärtan. Någon har tydligen slängt en del av sina sopor på marken.


 

Avslutar med en hjärttårta som jag såg i fönstret på ett konditori. Någon som friar.




 
 
Piedra

Piedra

5 september 2013 18:36

Åh, vad många fina hjärtan du hade att bjuda på idag. Härligt!
Den där tjejen med boken ger mig också hopp för framtiden. Jag tror att allt knappande på mobilerna leder till någon slags nervositet som leder till mer knappande... Helt galet! Men tyvärr kan jag själv drabbas av det också, helt ofrivilligt.
Kramar! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
ANNIKA

ANNIKA

5 september 2013 20:52

Håller med dig om att det är lite oroande att dessa mobiler har blivit så viktiga. Hjärtliga bilder du har idag. Kram på dig.

http://www.badtanr.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

5 september 2013 20:59

Villken härlig hjärttårta!
Ja... du har rätt i detta med mobiler, för så fort det finns döstunder dyker knäppandes på mobiler upp. Lite märkligt åkso, för hur gjorde man förr innan dessa mobiler. Kanske man pratade lite mer med varandra.
Ha det så gott nu och KRAM från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Znogge

Znogge

5 september 2013 21:35

Telefoner i all ära men vi får inte glömma bort att prata med varandra. I vårt lunchrum finns det en del som sitter med sina telefoner hela tiden. Det tycker jag är tråkigt. Själv pratar jag hellre med någon som sitter där!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
eva

eva

6 september 2013 10:54

ÅH ja älskar hjärtan :) ja det där med mobiler är lite skrämmande faktiskt ...upp till föräldrarna att hålla koll :) önskar dig en ljuvlig fredag kramen

http://evsblogg.blogg.se

 
Ninnibeth

Ninnibeth

6 september 2013 13:15

Jag är en så'n där som ofta sitter med nosen nere i mobilen, men du, jag har laddat hem en bok-app så jag kan läsa biblioteksböcker i mobilen, så om du ser mig med mobilen nå'n gång så kanske jag sitter & spelar Wordfeud (ett slags Alfapet), eller så sitter jag & läser en bok... :)

http://ninnibeth.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards