Direktlänk till inlägg 19 september 2013

Mitt hjärta vart tar du vägen?

Av wiolettan - 19 september 2013 09:22


Det var en del av er mina bloggvänner som undrade över om jag har blivit undersökt och ordentligt kollad av läkare, eftersom mitt hjärtflimmer kommer så ofta.


Svaret är. Jag vet inte. Jag ska redogöra vad som hänt i stora drag så får ni bedöma.


Det började för flera år  sedan med sporadiska attacker och då de lyckades fånga en av dessa på EKG fick jag medicinen Metoprolol 25 mg. En morgon efter att jag haft flimmer hela natten, ”försvann” min vänstra arm. Mycket obehagligt men känseln kom tillbaka efter ett tag, så jag gjorde inget mera förrän jag fick en liten utskällning av en medmänniska som tyckte att jag absolut skulle ha åkt in till akuten. Då ringde jag vårdcentralen och talade om hur det var och fick en utskällning till. ”Förstod jag inte allvaret i detta, du har haft en tia attack och du kan få en stroke”. Joo, nu förstod jag. ”Så, nästa gång du får hjärtflimmer så tar du dig direkt till akuten".


Vilket jag också gjorde. En kväll efter vi hade kommit hem ifrån en Ångermanlandsresa kom flimret och vi tog en taxi till Karolinska. Blev inlagd direkt och det togs en mängd prover. På morgonen efter, då jag satt och åt frukost ramlade jag och vaknade upp vid att det stod en mängd läkare runt mig och undrade: ”hur gick detta till”? Jaa, inte visste jag det, jag hade tuppat av. Läkaren sa att mitt hjärta hade stannat och stått i 8 sekunder. Jag var uppkopplad, där jag låg på intensiven, därför hade de rusat in i rummet.


Dagen efter fick jag en pacemaker inopererad som skulle hjälpa mig ifall att hjärtat skulle stanna igen, då kickas det igång. Jag har två fel på hjärtat, det ena att det vill gå för sakta och tendera att stanna, då hjälper pacemakern till, det andra felet att hjärtat flimrar, hoppar ojämnt och fort och det ska Metoprolol hjälpa till med, den är utökad till 50 mg.


Jag går på en årlig kontroll hos en hjärtläkare, som kollar pacemakern, ultraljud på hjärtat o.s.v Har gjort arbetsprov och olika tester,  EKG apparat på mig ett dygn, bl.a Flimret verkar att komma oftare om jag oroar mig för något.


Men annars är det OK.


 

Här har någon tappat ett hjärta. Grönt hjärta, hoppets färg.






 
 
GeddFish

GeddFish

19 september 2013 09:56

God morgon, fina! ♥
Det är väl inte konstigt du oroar dig, även om det bästa är att slappna av.
Och jag tror din man gör allt som står i hans makt för att hjälpa dig och måna om dig.
Varma ♥kramar, Gerd♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Piedra

Piedra

19 september 2013 12:25

Vilket vackert grönt hjärta!
Jag tror nog också att det är stress som sätter igång dina hjärtflimmer. Jag vet att både du och din man tar hand om dig, men försök med ännu mer avslappning och stressreducering. Jag har ju själv den senaste tiden haft - och har fortfarande - att mitt hjärta slår dubbelslag när jag blir stressad. Och det blir jag ju mest hela tiden. Var rädd om dig, min vän!
Varma kramar! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

19 september 2013 15:38

Visst är det otäckt med de här attackerna. Jag har starkare Metoprolol än du, för mina är på 100 mg och så ska jag börja äta enalapril också, för att motverka hjärtsvikt. En lite dos till att börja med och om jag inte får några biverkningar av den ska den eventuellt ökas senare.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

19 september 2013 18:40

Oj,oj vilket elände. Men tur ändå att du har fått hjälp. Men förstår att det är otäckt då dessa flimmer attacker kommer. Ha nu en skön avslappnande helg. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Znogge

Znogge

19 september 2013 19:54

Du verkar vara i goda händer och väl undersökt på alla vis! Men jag förstår att det ändå måste vara både jobbigt och obehagligt.

Kramar till dig!

http://znogge.wordpress.com

 
gun

gun

19 september 2013 20:52

Vilket elände. Men du får sluta att oroa dig så att du slipper attackerna. Karolinska är ett bra sjukhus så du är i goda händer.
Men det måste vara obehagligt med flimret.
Önskar dig en skön och trevlig helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Kaisa

Kaisa

20 september 2013 08:52

Finaste Wiolettan, jag tror ingenting om hjärtat, jag vet ingenting om hjärtan. Jag hoppas att du får all den hjälp som finns och att det inte slarvas med något. Stor kram till dig och ditt varma hjärta! ♥♥♥

http://andestyrka.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards