Alla inlägg under september 2013

Av wiolettan - 7 september 2013 08:59Denna uppmaning står på vår almanacka som hänger i köket.


 

Öppna din famn för ombyten och förändringar,

men, släpp inte dina värderingar.


September ska ju vara höstmånad men jag ser inte mycket till av hösten ännu. I morse var det visserligen "bara" tolv plusgrader och dimma, skönt ändå. Igår hade vi över 20 grader varmt en stor del av dagen, och sol.


Ulla 85 år. Jag hade besök av en väninna så vi satt på balkongen och njöt. Min mysing fick vara med på lunchen sedan åkte han iväg till sin loge. Dessa möten börjar nu med höstens intåg. Brukar bli en del sådant. Han är ju med i både Odd Fellows orden och Par Bricole.


Hoppas att ni alla mina bloggvänner får en fin och trevlig helg.ANNONS
Av wiolettan - 5 september 2013 17:12


Vi skulle åka in till sta´n med tunnelbanan en dag.


Kom lite tidigt ner till perrongen, så vi fick vänta. Det fanns två bänkar som stod bredvid varandra som var upptagna av sex unga flickor. Dom verkade inte känna varandra och alla satt de och knäppte på sina mobiler. Det såg rätt så festligt ut. Så kom det en annan ung tjej och fick plats längst ut på ena sidan och hon tog upp en bok och började läsa.


Då tänkte jag. Det finns hopp, alla måste inte hålla på med dessa nya underverk som verkar ta så mycket med tid i anspråk. Så fort en ung person (kanske mest unga) står eller sitter och väntar så kommer mobilen upp. Är det tidsfördriv eller?  Och, som det pratas i dom. Otroligt. Jag har visserligen en mobil, så jag har inte något emot dom, tvärtom, men utvecklingen skrämmer mig lite. Var och varannan sitter på tunnelbanan och skriver, läser eller pratar i sin mobil.


Igår morse då vi vandrade ut såg jag en liten, liten tjej i en barnvagn som satt och tryckte på knapparna på sin mobil. Det såg ut som om hon skrev, men det kanske inte är så vanligt att en 3-4 åring kan skriva. Jag tror att hon går miste om mycket i naturen, det finns ju en hel del att se, höra och uppleva.


Jag skulle inte ha tid att hålla på med mobilen på mina promenader.


 

Ett hjärta i bilen var det någon som hade satt upp.

 


 


 

Dessa hjärtan har jag sett de senaste dagarna.


 

På denna bild finns det flera hjärtan. Någon har tydligen slängt en del av sina sopor på marken.


 

Avslutar med en hjärttårta som jag såg i fönstret på ett konditori. Någon som friar.
ANNONS
Av wiolettan - 4 september 2013 09:39


Uppehåll här inne igen, har det varit några dagar på grund av det gamla vanliga, behöver inte trötta ut er och tjata om det. Men, det gör att lusten, geisten och förmågan att skriva elimineras.


Såg en rolig skylt idag. Med hjärta på, som jag samlar.


   

Tanken bakom är nog att SBG ska stå för Sundbyberg, eftersom skylten finns här, men denna förkortning betyder Sölvesborg. Sundbyberg har SBB. Eller, är det kanske fel?


 

Dessa arbetare fanns vid fotbollsplanen. Men, hur tror ni han gör för att komma upp i toppen och byta ut lamporna? Han har tagit med sig en för liten lyftkran, kan man tänka. Kanske var han disträ på morgonen då han skulle iväg till jobbet. Brådis, stress och jäkt.Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 77 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se