Direktlänk till inlägg 25 mars 2014

Brist på hyfs, vuxna karln.

Av wiolettan - 25 mars 2014 07:43



Det har kommit upp en del fina vårblommor nu, bland annat snödroppar. Ett vårtecken, verkligen. De piggar upp oss alla som går ute, nästan alla i alla fall.


Det var en pappa, som kom och gick med sina två små barn. Barnen var i dagisåldern. Det minsta barnet springer fram till blommorna och börjar att nypa av knopparna, en efter en.


Vad tror ni pappan gör? Ingenting! Han bara står och tittar på det som händer och då alla blommorna är borta går han vidare med sina barn.


Jag blir både arg, chockad och konfunderad. Vart är vårt samhälle på väg? Hur är vissa människor funtade? Undrar inte på att det ser ut som det gör om inte föräldarna bryr sig om att lära sina barn att vara rädd om vår natur.


 

Vår gå gång.


I morse två minusgrader ute, strålande sol, ingen snö.





 
 
GeddFish

GeddFish

25 mars 2014 07:55

God morgon!
Ja men, så GÖR man ju bara inte! Klart du blev chockad, skulle jag också blivit, som är uppfostrad till att vara rädd om allt levande och saker och ting. Och föräldern säger ingenting, nej, sådant har jag också märkt. Slappt slött och likgiltigt!
Här är en underbart solig dag, lite kall, men men.
En varm kram, Gerd

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Kaisa

Kaisa

25 mars 2014 08:37

Jag tror inte pappan visste att blommor är vackra och att man tar vara på dem ovh inte förgör dem. Pappan har nog inte lärt sig detta ochvdå blir det ju så här..

Det skulle vara lag på "förälderkort" när man skall skaffa barn. Kram på dig ❤️

http://andestyrka.blogspot.com

 
Ingen bild

skrivmoster

25 mars 2014 09:31

Nää så tragiskt att han inte tog tillfället i akt att lära barnet, att man ska vara rädd om det som finns i naturen!! Jag blir bara sorgsen när jag läser om det. Våra barnbarn får lära sig varje dag både hemma och i förskolan om samspelet mellan människor, djur och natur. Att sen en av dom är frispråkig men på ett barnsligt sätt, kan bli till många roliga och oväntade scener... Vi vuxna är ju deras förebilder!

Ha en underbar våffeldag! Kram från mig

 
Piedra

Piedra

25 mars 2014 10:19

Tänk att man aldrig upphör att förvåna sig över människans dumhet! I det läget hade jag nog inte kunnat hålla tyst, utan hade nog antingen förklarat för barnet att man inte gör så där eller vänt mig till pappan. Grrr! Blir så arg över förstörelse. Varm kram! ♥

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
znogge

znogge

25 mars 2014 10:58

Risken är nog stor att jag sagt till. Det stackars barnet tror väl annars att det är fritt fram att bete sig så om ingen vuxen visar på rätt beteende. Mycket dålig stil av föräldern i fråga.

Kram och bra tisdag önskar jag dig!

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

25 mars 2014 11:48

Det är inte att undra på att det förekommer så mycket förstörelse både av planteringar och annat, när inte föräldrarna har förmågan att lära sina barn hur man ska bete sig. Det är absolut inte barnens fel när det blir så här. Föräldrarna måste ta sitt ansvar som uppfostrare.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Eva

Eva

25 mars 2014 17:18

Jag tror inte jag hade kunnat hålla tyst hade lagt en kommentar till pappan ....trist att det finns folk som inte bryr sig .....hoppas din dag var bra :) kram

http://evasblogg.blogg.se

 
gun

gun

25 mars 2014 19:18

Det är så tråkigt när inte vuxna visar barnen vad som är rätt eller fel. Hur ska barnen då lära sig kan man undra!
Jag hade nog sagt till pappan.
Här viner det kring stugknuten ordentligt och regnar som katten.
Önskar dig en trevlig kväll.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Melody

Melody

25 mars 2014 21:31

Det är synd om barn och ungdomar som inte får lära sig artighet och hyfs.
Föräldrarna gör dem en otjänst. Det är inte lätt att säga till heller, för det kan bli en otrevlig situation för barnet.
Tack för din omtanke angående mitt tandläkarbesök. Tyvärr visade sig att jag har ett hål som gått ner under en lagning, så det blir ett återbesök som jag absolut inte ser fram emot. Det har hänt att jag svimmat redan i väntrummet!
Men jag lyckades skjuta fram besöket en tid så jag hinner samla ihop mig!
Kram M.E

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

 
Annika

Annika

26 mars 2014 19:10

Grrrr.....Tycker nästan synd om barnet som inte får lära sig att se hur vackert det är med blommor och att inte pappan istället talade om för barnet vad det var för blomma, att det snart är vår och att vi ska glädjas åt detta. Jag hade nog inte kunnat varit tyst.
Onsdagskramen till dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Lena

Lena

26 mars 2014 22:36

Jag hade inte kunnat hålla tyst även om den lilla inte visste att det var fel, det är där vi föräldrar eller andra vuxna kommer in, att LÄRA!
Barn plockar ju oftast blommor utan stjälk, inte för att skada, tror mer det är medfött ;)

Hoppas övriga vårblommor får leva vidare ho er :))

Kram kram <3

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Bling

Bling

27 mars 2014 06:38

Härligt med alla vårtecken :) jag kan också bli irriterad på den allt mer avtrubbade värld, där man snart inte reagerar på nåt:/
Kram

http://ting-bling.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards