Alla inlägg under juni 2014

Av wiolettan - 4 juni 2014 09:10


Mulet och grått väder, men inget regn och 10 plusgrader. Helt suveränt promenadväder för mig.


Gick vår 5 1/2 km runda som för mig tar cirka 1 timma och 20 minuter. Förstår om ni tycker att jag behöver lång tid på mig att gå den sträckan men tyvärr så får ni tycka det då, jag har svårt att knappa in den tiden.


"Alla går om oss", säger min mysing.


Det har han ju nästan rätt i, de flesta gör det. Vet ni vad jag svarade honom?


"Jo visst, men du får tänka på att vi är i alla fall över 40 år äldre än de flesta som går om oss, eller springer om oss, och, en del är vi 50 år äldre".


Jag förstår ju honom också, han skulle ju kunna gå mycket snabbare om han inte hade mig att ta hänsyn till.


 

Dessa små dunungar såg vi på vår runda. 


 

Även sothönan har fått ungar.

 

Här syns de lite bättre, de små liven.


 

Utanför, hemma hos oss möts vi av dessa fina rhododendron. Kommunen har gjort det fint.


Nu måste vi iväg ett tag, har lite mycket omkring oss. Hoppas att vi alla får en finfin dag.

Av wiolettan - 1 juni 2014 14:02


Ojoj, så duktiga ni var på frågorna i förra inlägget. Bra jobbat. Att kolla på Internet är tillåtet. Tack alla som kommenterat.


Visst, den översta bilden var en ångmaskin. Den drivs med vattenånga.


Den andra bilden, en ångspruta. Hästdragen brandspruta som är ångdriven. Nackdelen med en sådan brandsläckningsmaskin var att det tog 15-20 minuter att få upp trycket som drev pumpen, vilket kunde vara bekymmersamt vid  bränder. Ångsprutan började att användas på 1860 talet nå´n gång, i Sverige. Sista gången den kom till användning var 1926.


Idag är jag lite trött. Vi var på fest i går. Åkte hemifrån vid tre-tiden och var inte hemma förrän nästan midnatt. Det är inte vanligt då det gäller mig, kvällstrött som jag är, men ibland görs det undantag och igår var det ett sådant undantag.


Min mans yngsta barn fyllde 40 år och det måste ju firas. Och, firad blev han, det var roligt. Det är ju lite annorlunda då man som jag kommer in i en  ny släkt så där, jag var ju över 65 år då jag och min man blev ihop och han har ju varit gift två gånger förut. Men, det verkar som att hans barn inte har något emot mig. Men visst, gamla minnen och det som de har varit med om, där är jag utanför. Hans första fru var också där, och, vi hade mycket att prata om.


I morse var det sol och lagomt promenadväder. Vi kom iväg vid 7-tiden och då var det åtta grader varmt, nu är det cirka 20.


Vill visa denna bild. Bredvid snäckan lade jag en vanlig kulspetspenna, för storlekens skull, snäckan drog direkt in sina spröt. Det såg riktigt roligt ut. Den är stor, kanske inte syns så bra just på denna bild eftersom pennan är i förgrunden.


 

Det är en vinbärssnäcka. Riktig delikatess enligt somliga, min man t.ex.  Jag tycker att den ser ut som en snigel och dessa djur äter jag inte. Men, det är ett blötdjur i klassen snäckor.






Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards