Direktlänk till inlägg 27 december 2014

GRATTIS till 50 och 80 åringarna.

Av wiolettan - 27 december 2014 10:15


Vi har haft en lugn och skön julhelg, med lite hemma, lite borta och lite besök. Det låter ungefär som på matprogrammen där de ofta säger att de ska ta lite salt, lite peppar och lite grönt eller vad det nu är. Lite ska det vara i alla fall.


På julaftonen var Ann-Sofi här och firade med oss, det var trevligt. Vi åt julmat, julgodis och så´nt som det ska vara på jul. Vi har inga mängder av mat, överdrifter ligger inte för mig, men vi blev mätta. Mysingen läste julevangeliet ifrån en mycket gammal Bibel. Den har tillhört hans farfarsfar, alltså från mitten av 1800-talet. Skriven på gammelsvenska så det är inte så lätt att läsa men mysingen klarade det galant.


På juldagen bilade vi upp till Uppsala där vi var på en 11-Gudstjänst där min näst äldste brors son är präst. Han, prästen, firade sin 50-års dag och min bror firade 80 års födelsedag. Så det blev många tal och hyllningar och god mat fick vi också.



 

Jag har en röd amaryllis, plus denna vita, som jag tycker är lite ovanlig, i färgen alltså. Som ni kan se så har vi fått snö, men bara lite.


 

De gamla jultomtarna fick vara med i år också.


 

Jag fick en julblomma från Ann-Sofi med belysning. Det lyste så vackert.


 

Här är en lite ljusare bild av den. Blomman är plantsatt i en hjärtekorg plus att det låg flera vita hjärtan i och en mysig liten tomtekatt. Snacka om att veta vad jag samlar på.


 

Detta låg bland annat i hjärtekorgen.


Nu melodikryssdags. Hoppas att ni har en fin helg.



 
 
Znogge

Znogge

27 december 2014 10:48

God fortsättning och kram!

http://znogge.wordpress.com

 
Ingen bild

Bosse Lidén

27 december 2014 11:37

Jag och min mage gillar också när det är lagom med julmat. Brukar du klara hela melodikrysset? Brukar du skicka in? Jag gillar både röda och vita amaryllis. Oftast tycker jag bäst om gamla jultomtar och julsaker. Vi fick snö precis lagom till vi tog bilen till en julotta i en kyrka på landet. Mycket stämningsfullt. God avslutning på året. 2015 låter tufft både att skriva och säga. Kram Bosse

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

27 december 2014 12:40

Vad härligt att läsa att ni haft en fin julhelg! Önskar er en fortsatt fin och fantastisk 2015... Kram ♥

http://margot64.blogspot.se

 
Comsi comsa

Comsi comsa

27 december 2014 12:44


så mysigt du har det med dina blommor och tomtar, jag skickade mina tomtar ut till skogen idag, nästa år är dom tillbaks om jag är snäll förstås... :-)

Kram på dig ♥

http://egopyret.blogspot.se

 
Annika

Annika

28 december 2014 17:11

Fina julbilder du visar från ditt hem. Hoppas att du får en fin avslutning på det här året och en fin start på det nya.
Kramen på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

28 december 2014 21:19

Låter som en jättemysig julafton. Så duktigt av din mysing att klara av en gammal skrift. Det kan vara svårt fast man hängt med ett tag. Duktigt duktigt. Skulle själv vilja lyssna , då han läste ur Bibeln. Tycker sånt är mysigt jag.
Tyvärr måste jag erkänna att vi har mat i överflöd här hos mig. Att man banne mig alldrig lär sig.
Nu ska du ha en fortsatt fin kväll och en fin ny vecka.

Kramkram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Musikanta

Musikanta

30 december 2014 21:06

De som satte på honom kalsingarna måste ha haft roligt. De måste ju ha klippt sönder ett par och fäst ihop sen, fötterna står ju stadigt på sockeln.
Var och en har sina vanor - för mig är det helt främmande att ta en promenad före frukost. Dröjer gärna till mitt på dagen när det är som ljusast. Vaknar heller inte förrän det är ljust :-).
Kram från Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År.

http://Musikanta.blogspot.se

 
Musikanta

Musikanta

30 december 2014 21:08

Tryckte tydligen på fel kommentarsknapp. Kommentaren är till det senaste inlägget om morgonpromenaden.
Kram igen

http://Musikanta.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards