Direktlänk till inlägg 2 februari 2015

Återvinning.

Av wiolettan - 2 februari 2015 08:50


Full vinter har vi fått. Det har snöat i flera dagar och gör så fortfarande. Det har inte varit något riktigt ymnigt snöfall, så där vackert som det kan bli, utan mera som snödugg. Finns det ordet? I motsats till duggregn alltså? Eller är det ett eget påhitt ifrån mig? Min man säger att jag hittar på så många egna ord och det är nog sant.


 

Den här bänken står nästan precis utanför vår port.


I morse då vi gick ut med återvinningssoporna stod det en personbil där med motorn i gång och två unga människor stod och lyste med ficklampor in i de små hålen på containerna. Då vi var klara stannade vi och tittade på en flätad stålkorg som stod på en stol. Tjejen kom direkt fram och sa: "den där är vår". Ja, vi hade inte tänkt ta den som hon tydligen trodde.


På det viset kom vi i samspråk och det visade sig att det var ett ungt par, cirka 25 år kanske, som åkte omkring och sökte efter saker de kunde ha användning av. Båda jobbade på en återvinningsstation. De var hur trevliga och gulliga som helst fast de såg lite "annorlunda" ut. Hon hade "järnskrot" i  hela ansiktet och då menar jag hela.  Det var ringar eller nitar, ett 20-tal var det säkert. Helt otroligt. Kanske lite återvinningssaker, men så många, hur gör hon då hon tvättar ansiktet, det måste ju göra ont?


Det visades sig att hon tog tillvara saker som hon sedan gjorde något av, var tydligen duktig och kreativ med sina händer och hon fick en hel del tips, för min man kan ju en hel del om antika saker.


De sa också att de har upptäckt att människor slänger så mycket som är värdefullt. Killen berättade att han hade hittat en säck en gång och där i fanns det många saker av guld. Kanske en lönsam bransch detta.


Nu strax ska jag gå ner till vårdcentralen.


Ha en bra dag.

 
 
Geddfish

Geddfish

2 februari 2015 09:41

Gomorron! Ja, jag säger då det, det finns folk till allting. Jag fattar inte hur man kan ha skrot i hela ansiktet, inte ens ring i näsan och nåt på läppen eller tungan, usch. Säger jag.
Snödugg, det har jag aldrig hört, men jag förstår. Duggregn, måste väl då bli duggsnö, eller? Hihi.
Lycka till på vårdcentralen. Kram, Gerd ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
znogge

znogge

2 februari 2015 10:52

Jag tror att det kastas väldigt mycket som andra skulle kunna ha glädje av. Jag tror också att många kastar saker värdefulla saker utan att de är medvetna om det. Dessutom vet man aldrig vad som kommer att bli värt något i framtiden. Därför är det viktigaste vad som är värt något för en själv.

Kram från ett än så länge nästan helt snöfritt Skåne. Fast lite snöduggar det nog nu ;-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

2 februari 2015 11:01


Jag tror man kan hitta mycket smått och gott. Ett tag om inte fortfarande var det populärt att åka runt i soprum och containers.

Varm kram ♥

http://egopyret.blogspot.se

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

2 februari 2015 11:28

Snödugg var ett bra namn :) Här i Skellefteå har det kommit ner minst en halvmeter snö i helgen och det fortsätter att snöa idag också. Snön är tung och kompakt. Någon traktor som plogat bort snön har inte syntes till på hela helgen. De har säkert massvis att göra och hinner inte med bostadsområdet jag bor i. Ibland kan jag hitta fina möbler eller diverse saker som är hela, men har slängts i vårat sophus. Tycker nog att det hade varit bättre att dessa möbler som slängs och är hela kunde skänkas till någon Second hand affär, men, men.... Kram ♥

http://margot64blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

2 februari 2015 17:35

Vad mycket snö!!!
Bra att någon tar hand om det folk bara slänger! Varför inte lämna grejerna till en välgörenhetsaffär så de kan få in pengar till att hjälpa behövande?!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Patricia

Patricia

2 februari 2015 17:44

Jag är likadan, jag hittar på så mycket egna ord att använda haha:)

Förstår hur du menar med snön. När snön kom för någon vecka sedan då kändes det nästan som det regnade snö. Den virvlade inte sådär fint som snöfall kan göra utan den nästan piskade ner som regn. Sen kom den från alla håll också. Det var helt galet.
Ni har riktigt mycket snö. Här hos oss i staden känns det mer blaskigt, men åker man någon mil inåt i landet och in på skogsvägar så har vi det riktigt fint.
Tänkte jag skulle se om jag kunde fota det ikväll:)

Kramar

http://patriciac.blogg.se

 
Patricia

Patricia

2 februari 2015 17:47

Men jag skulle ju skriva lite till innan jag avslutade förra kommentaren...


Det är bra att det finns folk som tar tillvara på det andra slänger. De kan säkert göra massa fynd. Bara man vågar leta. Men det känns ju lite suspekt att fara runt och lysa ner i containrar.

http://patriciac.blogg.se

 
gun

gun

2 februari 2015 17:59

Snö har ni gott om kan jag se:).
Här har vi kanske 5 cm men nu börjar det bli kallt ute.
Då är det skönt att ha en egen brasa som värmer så gott.
Tror nog att vi slänger bra mycket i onödan och kul att ungdomarna tar vara på det. Håller med om att det inte ser vackert ut i ansiktet med så mycket "skrot":).
Hoppas det gick bra på vårdcentralen.
Kramen gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards