Direktlänk till inlägg 4 februari 2015

Paketöppningar.

Av wiolettan - 4 februari 2015 08:23


Fortfarande mycket med snö, förrädiskt underlag ibland. Minus fyra grader. Vi tog en liten runda i morse.


 

Innan det hade ljusnat.


 

Igår var vi och lärde oss lite om muskler och om att äta rätt. Mycket informativt och nyttigt.


Har funderat på en sak.


Ska det vara så svårt? Är det bara jag som inte kan öppna förpackningar? Förr har jag inte tänkt så mycket i dom banorna men efter det att min man kom in i bilden har det blivit annorlunda.


Så fort jag ska öppna något så säger han att det där gör jag. Ja visst, för jag sliter upp och fort ska det gå. Med den påföljd att det blir fel och det har han lärt sig under dessa år som vi har bott ihop.


Härom morgonen t.ex så skulle jag öppna ett havregrynspaket, min man var ute och skottade av snön på bilen så jag försökte själv. Fel, ja visst, jag hade öppnat ifrån fel sida. Ett litet märke som jag inte hade sett visade hur det skulle vara. Men det blev öppnat, jag kunde koka gröten, men då han kom in så  gick han bara och hämtade klistret och lagade där jag hade dabbat mig.


Men skam den som ger sig. I morse var det filmjölkspaketet som var oöppnat. Tänkte just ropa på min man men tänkte som så. "Gör jag det mycket sakta, läser var det ska öppnas och tar det lugnt så ska jag väl klara av det".


"Vänta, jag ska hjälpa dig", säger min man, precis då jag hade fått upp paketet. Och, kan ni tänka er, det blev helt rätt denna gång.


Plus till mig, tycker jag i alla fall, väl medveten om att det är jag ensam om att tycka. För alla andra verkar detta vara en barnlek.


Nu ska vi strax iväg och sjunga. Ha en finfin dag och se upp, eller ner, så att ni inte halkar och ramlar.

 
 
Geddfish

Geddfish

4 februari 2015 09:13

Oj, vad jag kände igen mig där!
Min man sa jämt att han kunde bättre och att jag hade så brått, så han ville och det fick han väl, då...
En sak jag tänkt på många ggr, det var när han poängterade att man MÅSTE vara två för att lägga täcket i påslakanet.
Tror du han hjälper mig med det osynligt? Kanske.
Det konstiga är, att jag klarar mig väldigt bra själv, även om det är tråkigt, mycket roligare att vara två *ler*
Tankar och kramar, Gerd

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

4 februari 2015 09:58

Man lär sig av sina erfarenheter så förbjud maken att hjälpa dig! Vad gör väl det om det skulle bli lite fel någon gång ;-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

4 februari 2015 15:25

För ca 10 år sedan, när jag precis fyllt 5,0 hörde jag på radion om en undersökning som gjorts där det visade sej att svårigheten att öppna förpackningar började när man fyllt 50. Löjligt, tänkte jag. Men det tog inte mer än några veckor innnan det började för mej och sen dess har har det bara blivit värre! Så nog är det sant!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

4 februari 2015 15:53

Förpackningar kan verkligen vara knepiga att ta sig in i och en av de värsta är blodpuddingen. Den är så hopplös att jag slutat köpa den.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Comsi comsa

Comsi comsa

4 februari 2015 17:35


Alltså, förpackningar är en mardröm, det blir bara svårare och svårare och sist skar jag mig rejält när jag skulle öppna ett paket från apoteket. Det skall stå VARNING på paketen. :-)

Varm kram (fin bänk o mycket snö) :-) ♥

http://egopyret.blogspot.se

 
Musikanta

Musikanta

4 februari 2015 19:40

Jag har svårt att öppna vissa mjölk-och skruvförpackningar själv. Överlåter det med varm hand till Kent. Likaså öppning av konservburkar. Har ingen som helst prestige när det gäller det. Han är helt klart starkare i nyporna än jag. Jag hjälper honom att sy i knappar och lägga upp byxor när det behövs :-).
Kram från Ingrid

http://Musikanta.blogspot.se

 
Patricia

Patricia

5 februari 2015 11:49

Jag har t.ex mycket svårt för att öppna burklock, skruvkorkar och mjölkförpackningar typ. Men jag brukar försöka innan jag ber om hjälp. Hur ska du kunna lära dig om du aldrig får försöka. Din mysing borde ta ett steg tillbaka och låta dig försöka lite innan han går in och räddar situationen:) För se, du kunde ju:)

http://patriciac.blogg.se

 
gun

gun

5 februari 2015 21:18

Visst tabbar man sig mellan gångerna och öppnar skvatt galet.
Visa lock kan ibland vara knepiga att få upp.
Även vi har fått snö här nere och kallt är det mellan varven.
Önskar dig en trevlig helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards