Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015

Gumman börjar bli gammal, även i huvudet.

Av wiolettan - 21 augusti 2015 08:06


Ännu en solig och molnfri himmel verkar det bli idag, och, ingen blåst, det är det skönaste. Det var plus 12 grader då vi vandrade ut i morse kvart i sex och då vi kom hem igen kvart över sju så var det 15 plusgrader.


Häromdagen då jag fyllde på min veckodosa av medicin såg jag att Warantabletterna och  Omeprazolen snart var slut. Bra tänkte jag då ska jag lösa ut nya denna vecka. Waranet skulle räcka till och med nu på tisdag.


Sagt och gjort i går morse vid åttatiden var jag ner till apoteket och biträdet frågade:

"Vilken medicin gäller det som du vill hämta ut"? frågade hon.


"Metoprolol", svarar jag, helt obegripligt.


Fick tabletterna, behövde inte betala för till min förvåning hade jag fått frikort där också. Det var något nytt för mig, men det är klart så många tabletter som jag måste knapra i mig.


Jag kom alltså hem med en hjärtmedicin som jag har flera månaders förbrukning kvar av och ingen magmedicin och ingen medicin för att tunna ut blodet. Där står jag alltså, känner mig dum som ett fån, ja, värre ändå. Min mysing sa inget, vilket förvånar mig. Men, han kanske tycker att jag börjar bli lite senil så detta var inte så konstigt.


Vad göra? Waranen räcker till tisdag. Jo, jag gick in på datorn "mina vårdkontakter" och kollade och upptäckte att jag inte hade recept på varken Waranen eller Omeprazolen. Nu då jag inte längre får något recept hos läkaren så har jag så svårt att hålla reda på när allt är uttaget. Slarv av mig, har ej hänt förut måste jag få säga. Visserligen kan man ta ut ett papper ifrån datorn hur mycket som är kvar, men det hade inte blivit av i sommar.


Så, igår bad jag, via datorn, om förnyelse av dessa recept, får se om det händer något. Jag får ju skylla mig själv som inte håller koll. Eller, är det ålder och begynnande åldersrelaterade sjukdomar, glömska med ett snällare ord. 74 år, är kanske en gammal tant.


 

Födelsedagsfirande, hemma i Ångermanland. Jag fyllde år i juli då vi var där. En av mina systrar hade gjort en så´n god tårta.


 

Detta hjärta får symbolisera mitt hjärta denna dag, lite illa åtgången men fortfarande finns det. Denna bild tog jag på en av våra promenader för några år sedan.



 
 
Geddfish

Geddfish

21 augusti 2015 09:20

Åh, du. Där kan jag säga, JAG MED!
Jag stod som ett fån för en tid sedan och skulle lösa ut en av mina ögondroppar, som tagit slut. Vaddå? sa apotekskan. Finns inget recept. Och det var helgledigt på Ögonkliniken här i stan och jag skulle resa bort. Nåväl, ringde Ögonkliniken i Skövde, som fixade detta.
Men, hu, vad dum jag kände mig.
Man gör sina blunder ibland, ung som gammal. Kanske man lär sig någon gång?
Ni är duktiga med era promenader, då varar man länge.
Solig kram ♥ Hjärta hjärta

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

21 augusti 2015 09:38

Jag skulle vilja säga att det är vanlig glömska. När jag skulle hämta ut Herr Hunds medicin sa jag Miss E:s medicin i stället så vem som helst kan förväxla. Det brukar fungera bra att få nytt recept via nätet så jag hoppas att det löser sig för dig med.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

21 augusti 2015 10:47


Jag tror det handlar om att man inte längre har receptet i handen, man har inte alls samma koll längre om man inte går in på datorn och checkar av....

Såg hjärtat ♥

Stor solig kram ♥

http://egopyret.blogspot.com/e

 
Nyckelpigan/Barbro

Nyckelpigan/Barbro

21 augusti 2015 16:11

Hej och tack för ditt besök i min blogg. Alltid trevligt med nya bekantskaper! Jag får gratulera dig i efterskott ser jag. Önskar dig en härlig kväll och helg och på återseende. Kram

http://nyckelpigan-i-norr.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

21 augusti 2015 17:17

Inte har det med åldern att göra, så misstag gör nog även de som är yngre. Det var bra mycket lättare att hålla ordning på recepten förr när man hade dem på papper. Då visste man precis när det var dags att begära förnyelse.
Hoppas att ni får en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

21 augusti 2015 19:18

Detta att glömma kan hända vem som helst. Ett citat jag ofta tänker på själv när jag glömmer och det blir pinsamt för mig är:
Det är lätt att glömma och göra fel som ingen mer än man själv ser.
Kram ♥

http://margot64.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards