Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Måndagmorgon.

Av wiolettan - 31 augusti 2015 08:47


Ännu en solig dag hos oss.


"Sol ute, sol inne, sol i hjärta sol i sinne", den strofen känner vi igen rätt så väl, skriven av Dahlquist, men fortsättningen är kanske inte lika bekant:

"Skall en kuplett gå i folket som smör, så skall man alltid besjunga vårt glada humör".


Så glatt kändes det i morse då vi steg upp, gick ut i friska luften, träffade flera som var ute bara för att hämta luft och få lite rörelse i kroppen, lite samtal med ett äldre par, hem igen till frukosten. Men, först skulle vi betala vår boendeparkering som hade gått ut, redan i fredags, men då gick det inte att betala, strul, kanske hos kommunens dator. Nu måste den betalas, vi vill ju inte ha böter, det har vi inte råd med.


Sagt och gjort. Mysingen satte sig vid datorn och jag började med frukosten. Jag fick inte upp brödpaketet och han kunde inte verifiera sin betalning. Kört igen och det glada humöret försvann.


Tänk egentligen så lite det behövs för att känsla av glädje och välbefinnande ska bytas emot irritation och frustration. Det borde inte vara så och ska inte vara så. Livet är ju fortfarande lika värdefullt, vi mår fortfarande lika bra, och solen, den lyser fortfarande.


 

Häromkvällen var det månen som lyste. Den här bilden är så konstigt ful på något sätt. Ser ni "ansiktet" eller vad det är, rätt så långt upp till höger? Och, ser ni att gatubelysningen och månen lyser på samma sätt?  Ansiktet, det är vattentornet.


 

Och idag lyser vår fina blomma röd och grann. Den har varit så snäll hela sommaren. Blommorna står visserligen inte så länge men det kommer hela tiden nya. Just nu är det två knoppar på gång.


Hoppas att vi alla får en bra dag. Nu ska vi ut och handla samt till biblioteket.
 
ANNONS
 
Gunnel

Gunnel

31 augusti 2015 09:52

Det är småsaker som ofta irriterar mest. Lite dumt, för man borde bara nonchalera sånt. Men tyvärr är det inte alltid då lätt.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

31 augusti 2015 10:00


Gränsen mellan glädje och irritation är nog hårfin, vi vill att allt skall gå som vi tänker och när det inte gör det så blir kommer vi ur balans.... Kram på dig ♥

http://egopyret.blogspot.com/e

 
Geddfish

Geddfish

31 augusti 2015 11:02

Så lätt att komma ur balans. Det gjorde jag igår när min Dropbox (foton) bara lade av. Fick igång det sen, men under tiden, morr.
Nu önskar vi oss en glädjefylld dag.
Kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

31 augusti 2015 12:10

Visst kan småsaker göra att det goda humöret försvinner, men förhoppningsvis lyckas Mysingen få igenom betalningen till slut.
Hoppas att ni får en fin fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
znogge

znogge

31 augusti 2015 13:06

Hoppas att det ordnade sig med såväl betalningen som med påsen. Många gånger är det ganska så små vardagsdetaljer som skapar irritation!
Hoppas resten av dagen blir riktigt bra och fin :-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

31 augusti 2015 15:37

Javisst händer det emellanåt även för mig att det blir stunder av smått kaos ibland när nåt inte går/fungerar som jag tänkt mig.... Kram ♥

http://margot64.blogspot.se

 
Piedra

Piedra

31 augusti 2015 16:57

Vilken otroligt vacker blomma! Det är sådant man kan bli glad av. Men det är som du säger inte alltid så lätt att behålla sitt glada humör. Varm kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Mia

Mia

31 augusti 2015 18:41

Mår alla med asperger psykiskt dåligt?

En föreställning jag ofta stöter på är den om att alla som har Aspergers syndrom mår psykiskt dåligt. Det händer att det förutsätts att Aspergers syndrom är någonting som man automatiskt mår dåligt av, någonting som begränsar ens liv och som man helst skulle vilja bli botad ifrån om det bara gick. Så är det förstås för en del, men inte för alla. Långtifrån för alla.

För alla med Aspergers syndrom mår inte dåligt. Alla ser inte ens sin asperger som en funktionsnedsättning, utan som en personlighetstyp och/eller en tillgång. Någon tackar sin asperger för förmågan att lära in elva språk flytande och för framgångarna som språkvetare. Någon annan är övertygad om att hen aldrig skulle ha haft så fina och djupa vänskapsrelationer om det inte varit för hens förmåga att undvika ytligt småprat och istället leda in samtalen på det som verkligen betyder något. Någon tänker: ”Vad skönt att jag fungerar som jag gör”. Någon annan tänker: ”Det är tack vare min asperger som jag är den jag är”.

Även bland personer som ser sin asperger som en funktionsnedsättning finns det många som mår väldigt bra och som är tillfreds med sitt sätt att fungera. Någon är nöjd med hur hen lyckats anpassa sitt liv efter sina förutsättningar och känner att hens livskvalitet ökat. För någon annan har aspergerdiagnosen lett till stöd och förståelse som hen inte trodde fanns. Någon tänker: ”Vad fint det var att ha pysselstund med barnen idag. Nu när jag fått ett anpassat arbete orkar jag verkligen ta vara på livet.” Någon annan tänker: ”Jag har mina svårigheter, men jag lever ett rikt liv ändå.”

Bland de personer som faktiskt mår dåligt är orsakerna i en del fall mer eller mindre kopplade till Aspergers syndrom. Någon trivs inte med sitt sätt att fungera och önskar att hen passade in i majoritetsnormen. Någon annan trivs med sitt sätt att fungera men upplever ingen förståelse från omgivningen och mår dåligt p.g.a det. Någon tänker: ”Om samhället inte hade varit utformat efter att alla människor fungerar ungefär likadant så hade jag inte känt mig såhär utanför.” Någon annan tänker: ”Min ojämna begåvningsprofil hindrar mig jämt från att göra det jag vill.”

Andra mår dåligt av anledningar som inte alls har med aspergerdiagnosen att göra. Någon glider in i en djup depression efter att ha blivit lämnad av sin fru. Någon annan drabbas av bipolär sjukdom (manodepressivitet). Någon berättar: ”Jag återupplever bilolyckan varje natt.” Någon annan berättar: ”Jag är så rädd för att bli kroppsligt sjuk att jag drabbas av panikattacker.”

Det är viktigt att komma ihåg att personer med Aspergers syndrom precis som andra människor kan drabbas av t.ex livskriser och psykiska sjukdomar. Vi är inte förskonade från sådant. Det är också viktigt att ha i åtanke att personer med Aspergers syndrom kan lida av depressioner och ångest utan att det har sin grund i aspergerdiagnosen. En person som har diabetes eller en synskada kan bli deprimerad av anledningar som överhuvudtaget inte har att göra med diabetesen eller synskadan, och så är det för personer med Aspergers syndrom också.
http://miamiamia.bloggplatsen.se

http://www.miamiamia.bloggplatsen.se

 
gun

gun

31 augusti 2015 19:37

Ibland är det inte mycket som behövs för att bägaren rinner över:).
Hoppas det gick bra tills slut och ni fick en fin fortsatt dag.
Här har äntligen regnet kommit....
"Kärring gas" menar jag med att man har förmycket gas när man ska köra framåt:):) och det var det jag gjorde för att inte rulla bakåt och in i bilen bakom...
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

1 september 2015 09:49

Visst är det rätt skönt att vara ute och promenera då luften är så där frisk. Så synd att ert goda humör försvann så snabbt. Men jag är övertygad om att det snabbt kom tillbaks igen.
Kram fina du.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Måndag 22 juli 08:22

  Vi övernattade på Hotell City i Motala och det var ett bra hotell med väldigt sköna sängar. Då njuter jag.       Lite ovanlig inredning, marint tema, milt uttryckt. Eller vad sägs om lobbyn? Äldre båt- och skeppsprylar på varje etage. ...

Av wiolettan - Onsdag 17 juli 09:36

  ...jag är hemma nu igen. Har varit på några dagars bilsemester, utan Internet. Har fyllt år också, jämt, för det är delbart med två.     Denna gång åkte vi lite söderut i Sverige. Genom Södertälje, via Gnesta och Flen, förbi Katrineholm o...

Av wiolettan - Tisdag 9 juli 10:04

  … dit gick resan som vi senast gjorde tillsammans med andra äldre damer och gentlemän ifrån SPF.       Målet för vår utflykt denna gång var att besöka konstnärsparet Lena och Gösta Linderholm. Det är sannerligen ett par som sätter f...

Av wiolettan - Lördag 6 juli 08:45

      Denna skylt har jag sett många, många gånger och jag blir lika förvånad varje gång. Varför ett sådant namn på en plats, eller stadsdel, Ingenting?   En plats som Ingenting heter eller heter Ingenting, säger väl Ingenting. Jo, det är ...

Av wiolettan - Onsdag 3 juli 06:45

  Igår var jag till min läkare, husläkare, kanske det heter. Nej han är vanlig allmänläkare och var förut på samma mottagning som min hjärtläkare, vid Sveavägen.  Nu har han, dessvärre flyttat till Karlavägen på Östermalm. Men, eftersom jag tycker ...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se