Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Måndagmorgon.

Av wiolettan - 31 augusti 2015 08:47


Ännu en solig dag hos oss.


"Sol ute, sol inne, sol i hjärta sol i sinne", den strofen känner vi igen rätt så väl, skriven av Dahlquist, men fortsättningen är kanske inte lika bekant:

"Skall en kuplett gå i folket som smör, så skall man alltid besjunga vårt glada humör".


Så glatt kändes det i morse då vi steg upp, gick ut i friska luften, träffade flera som var ute bara för att hämta luft och få lite rörelse i kroppen, lite samtal med ett äldre par, hem igen till frukosten. Men, först skulle vi betala vår boendeparkering som hade gått ut, redan i fredags, men då gick det inte att betala, strul, kanske hos kommunens dator. Nu måste den betalas, vi vill ju inte ha böter, det har vi inte råd med.


Sagt och gjort. Mysingen satte sig vid datorn och jag började med frukosten. Jag fick inte upp brödpaketet och han kunde inte verifiera sin betalning. Kört igen och det glada humöret försvann.


Tänk egentligen så lite det behövs för att känsla av glädje och välbefinnande ska bytas emot irritation och frustration. Det borde inte vara så och ska inte vara så. Livet är ju fortfarande lika värdefullt, vi mår fortfarande lika bra, och solen, den lyser fortfarande.


 

Häromkvällen var det månen som lyste. Den här bilden är så konstigt ful på något sätt. Ser ni "ansiktet" eller vad det är, rätt så långt upp till höger? Och, ser ni att gatubelysningen och månen lyser på samma sätt?  Ansiktet, det är vattentornet.


 

Och idag lyser vår fina blomma röd och grann. Den har varit så snäll hela sommaren. Blommorna står visserligen inte så länge men det kommer hela tiden nya. Just nu är det två knoppar på gång.


Hoppas att vi alla får en bra dag. Nu ska vi ut och handla samt till biblioteket.
 
ANNONS
 
Gunnel

Gunnel

31 augusti 2015 09:52

Det är småsaker som ofta irriterar mest. Lite dumt, för man borde bara nonchalera sånt. Men tyvärr är det inte alltid då lätt.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

31 augusti 2015 10:00


Gränsen mellan glädje och irritation är nog hårfin, vi vill att allt skall gå som vi tänker och när det inte gör det så blir kommer vi ur balans.... Kram på dig ♥

http://egopyret.blogspot.com/e

 
Geddfish

Geddfish

31 augusti 2015 11:02

Så lätt att komma ur balans. Det gjorde jag igår när min Dropbox (foton) bara lade av. Fick igång det sen, men under tiden, morr.
Nu önskar vi oss en glädjefylld dag.
Kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

31 augusti 2015 12:10

Visst kan småsaker göra att det goda humöret försvinner, men förhoppningsvis lyckas Mysingen få igenom betalningen till slut.
Hoppas att ni får en fin fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
znogge

znogge

31 augusti 2015 13:06

Hoppas att det ordnade sig med såväl betalningen som med påsen. Många gånger är det ganska så små vardagsdetaljer som skapar irritation!
Hoppas resten av dagen blir riktigt bra och fin :-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

31 augusti 2015 15:37

Javisst händer det emellanåt även för mig att det blir stunder av smått kaos ibland när nåt inte går/fungerar som jag tänkt mig.... Kram ♥

http://margot64.blogspot.se

 
Piedra

Piedra

31 augusti 2015 16:57

Vilken otroligt vacker blomma! Det är sådant man kan bli glad av. Men det är som du säger inte alltid så lätt att behålla sitt glada humör. Varm kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Mia

Mia

31 augusti 2015 18:41

Mår alla med asperger psykiskt dåligt?

En föreställning jag ofta stöter på är den om att alla som har Aspergers syndrom mår psykiskt dåligt. Det händer att det förutsätts att Aspergers syndrom är någonting som man automatiskt mår dåligt av, någonting som begränsar ens liv och som man helst skulle vilja bli botad ifrån om det bara gick. Så är det förstås för en del, men inte för alla. Långtifrån för alla.

För alla med Aspergers syndrom mår inte dåligt. Alla ser inte ens sin asperger som en funktionsnedsättning, utan som en personlighetstyp och/eller en tillgång. Någon tackar sin asperger för förmågan att lära in elva språk flytande och för framgångarna som språkvetare. Någon annan är övertygad om att hen aldrig skulle ha haft så fina och djupa vänskapsrelationer om det inte varit för hens förmåga att undvika ytligt småprat och istället leda in samtalen på det som verkligen betyder något. Någon tänker: ”Vad skönt att jag fungerar som jag gör”. Någon annan tänker: ”Det är tack vare min asperger som jag är den jag är”.

Även bland personer som ser sin asperger som en funktionsnedsättning finns det många som mår väldigt bra och som är tillfreds med sitt sätt att fungera. Någon är nöjd med hur hen lyckats anpassa sitt liv efter sina förutsättningar och känner att hens livskvalitet ökat. För någon annan har aspergerdiagnosen lett till stöd och förståelse som hen inte trodde fanns. Någon tänker: ”Vad fint det var att ha pysselstund med barnen idag. Nu när jag fått ett anpassat arbete orkar jag verkligen ta vara på livet.” Någon annan tänker: ”Jag har mina svårigheter, men jag lever ett rikt liv ändå.”

Bland de personer som faktiskt mår dåligt är orsakerna i en del fall mer eller mindre kopplade till Aspergers syndrom. Någon trivs inte med sitt sätt att fungera och önskar att hen passade in i majoritetsnormen. Någon annan trivs med sitt sätt att fungera men upplever ingen förståelse från omgivningen och mår dåligt p.g.a det. Någon tänker: ”Om samhället inte hade varit utformat efter att alla människor fungerar ungefär likadant så hade jag inte känt mig såhär utanför.” Någon annan tänker: ”Min ojämna begåvningsprofil hindrar mig jämt från att göra det jag vill.”

Andra mår dåligt av anledningar som inte alls har med aspergerdiagnosen att göra. Någon glider in i en djup depression efter att ha blivit lämnad av sin fru. Någon annan drabbas av bipolär sjukdom (manodepressivitet). Någon berättar: ”Jag återupplever bilolyckan varje natt.” Någon annan berättar: ”Jag är så rädd för att bli kroppsligt sjuk att jag drabbas av panikattacker.”

Det är viktigt att komma ihåg att personer med Aspergers syndrom precis som andra människor kan drabbas av t.ex livskriser och psykiska sjukdomar. Vi är inte förskonade från sådant. Det är också viktigt att ha i åtanke att personer med Aspergers syndrom kan lida av depressioner och ångest utan att det har sin grund i aspergerdiagnosen. En person som har diabetes eller en synskada kan bli deprimerad av anledningar som överhuvudtaget inte har att göra med diabetesen eller synskadan, och så är det för personer med Aspergers syndrom också.
http://miamiamia.bloggplatsen.se

http://www.miamiamia.bloggplatsen.se

 
gun

gun

31 augusti 2015 19:37

Ibland är det inte mycket som behövs för att bägaren rinner över:).
Hoppas det gick bra tills slut och ni fick en fin fortsatt dag.
Här har äntligen regnet kommit....
"Kärring gas" menar jag med att man har förmycket gas när man ska köra framåt:):) och det var det jag gjorde för att inte rulla bakåt och in i bilen bakom...
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

1 september 2015 09:49

Visst är det rätt skönt att vara ute och promenera då luften är så där frisk. Så synd att ert goda humör försvann så snabbt. Men jag är övertygad om att det snabbt kom tillbaks igen.
Kram fina du.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Måndag 24 feb 08:21

  Återigen en natt som har varit fylld av jobbiga drömmar, vakenhet och oro. Undrar vad det kan bero på?   Ett svar kan vara att mitt oroliga hjärta flimrar av förmaksflimret. Ett annat kan vara att jag oroar mig för dessa tandbehandlingar som ...

Av wiolettan - Fredag 21 feb 09:01

  I går kväll såg vi polis och brandbilar i Tornparken, som ligger precis där vi bor. Såg också att det bolmade rök så vi tänkte att nu har några busungar satt eld på lekparken. Det finns ju en hel del trägrejer där.   Men i morse då vi gic...

Av wiolettan - Tisdag 18 feb 08:33

  Morgonpromenader gör Mysingen och mig gott. Vi försöker, om vi är friska att gå ut en sväng före frukost .   Det är speciellt trevligt att gå ut tidiga lördag- eller söndagsmornar. Lugnt och fridfullt, inte någon trängsel och inte många fordo...

Av wiolettan - Lördag 15 feb 08:34


  I förrgår hade jag en tid hos en tandläkare som jag hade fått namn och telefon nummer till,  från några vänner vi känner som regelbundet går till honom. De sa att han var snäll och lyhörd.   Så orolig jag var innan jag skulle iväg. Joo, han v...

Av wiolettan - Måndag 10 feb 08:54

  Vilken hård blåst, helt otroligt. Ändå har vi inte det så besvärligt som i södra delen av landet. Skönt att jag inte ska med på någon båt eller färja. Det skulle inte vara något nöje, kan jag tänka mig. Hört på radion i dag på morgonen, att må...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se