Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015

Östergötlandsresa

Av wiolettan - 8 oktober 2015 09:25


Det var vi gjorde igår. En resa till Östergötland med buss och många ifrån vår pensionärsförening SPF.


Den kallades vin -och matsafari. Det kanske var att ta i men vi hade en skön resa och fina reskamrater, trevligt i största allmänhet och så fick vi ju se lite mer av vårt vackra land. Vi har ju nyligen varit på en resa norröver och nu blev det en dagstur söderut. Vilken stor skillnad det är att åka igenom ort efter ort eller skog efter skog, skillnad på landskapet i stort men också mer i detalj. Mycket intressant. Sammanfattningsvis så är det kuperat i norr och planare i söder.


 

Men nu till resan. Först ett kaffestopp, det blev ett så kallat bussfika. Chauffören serverade oss kaffe och en mycket matig och god frukostmacka. Just då vi stannade till kom det några regndroppar men inte mycket så det var härligt att fika ute. Annars var det växlande molnighet och snålblåst. Solen tittade till oss ibland.



 

Därefter gjorde vi ett besök hos Westervin på Härna gård, Vreta kloster. Fick en vinprovning, sex olika slags viner, tre röda och tre vita, viner som gården producerar. Gården ligger cirka 7 km väster om Linköping.


 

Vinprovningen hölls i växthuset där vi fick se Sveriges första och största odling av vindruvor i växthus. Det kändes lite speciellt att sitta under en mängd vinklasar.


 

Ägare var en trevlig man som höll ett föredrag och beskrev sitt arbete med för och nackdelar. Han sa att han hade sysslat med detta i hela sitt liv och var nu över 75 år. Han såg inte ut för att vara så gammal. Oj, jag är nu nästan där själv, men så´nt tänker jag inte på, det får andra göra om de har lust.




 

Färden gick vidare till Brunneby Musteri där vi fick lunch. De hade en stor gårdsbutik med över 100 olika produkter i sitt eget sortiment och ett mycket stort utbud av lokalt producerade delikatesser.


 

Efter lunchen åkte vi till Norsholm och Britta och Lennarts Nära Kött. Det var en butik med manuell kött- och charkdisk, som påminde om forna tider. De sålde lokalt uppfött nöt-, lamm- och griskött. Vi köpte inget av det. Dom hade också en egen chark, med både KRAV-odlat och närodlat kött.


 

Vi fick prova på några olika korvsorter, lite speciellt och originellt upplagt.


 

Där fick vi också vårt eftermiddagskaffe, men en supergod äppelkaka med vaniljsås till.


 

Vi brukar försöka att titta på kyrkor också på våra små resor. Detta är Brunneby Gårdskyrka.


 

Färgglad kasse tog vi våra flaskor i. Vi köpte nämligen en glögg, alkoholfri och en körsbärssaft.


 

Detta var ju en lämplig prydnad på gården. Glada kor.


 

Den här trillan påminde mig om gamla tider. Pappa hade en liknande.


Överlag var det en trevlig och minnesvärd tripp. Både mysingen och jag tycker om, att i den mån vi kan och orkar, åka och se nya platser och uppleva nya saker.




 
 
Bengt

Bengt

8 oktober 2015 11:44

Vilken trevlig resa: Den skulle jag gärna varit med på! Ska kanske gå med i SPF. Men jag har inte hört att de gör så trevliga resor här.
Tack för de fina bilderna därifrån!
Nu ska jag försöka smida något inför helgen, så ses vi kanske senare i dag. KRAM på dig!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

8 oktober 2015 13:36

Det låter som en väldigt givande dag!
Jag trodde inte att vinodlarna fick arrangera vinprovningar, men reglerna kanske har ändrats.
Vår SPF-förening ordnar en busstur på våren, så jag får vänta några månader till.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Eva

Eva

8 oktober 2015 16:05

men va mysigt med en utflykt oavsett hur långt bort :) och man skall njuta av allt som går oavsett ålder tycker jag :) stor kram

http://evasblogg.blogg.se

 
Znogge

Znogge

8 oktober 2015 17:23

Vilken trevlig resa ni kom iväg på. Ett omväxlande program och god mat och dryck är verkligen inte fel alls :D

Kram

http://znogge.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards