Direktlänk till inlägg 16 oktober 2015

Rätta personer på rätta platser.

Av wiolettan - 16 oktober 2015 08:50


Mysingen och jag åkte in till storsta´n för att köpa ett ytterplagg till mig och ordentliga gåskor till både mysingen och mig. Helst skulle det vara en kort kappa, jackor har jag.


Jag hittade en svart rak enkel kappa, med huva, diskret på  något sätt. Eller nu ljuger jag lite, det var mysingen som hittade den. Han gick till "Gubbaffären" och handlade batterier, lampor och så´nt och jag skulle under tiden söka efter en jacka eller helst en kappa till mig själv. Då han kommer tillbaka hade jag provat ett antal kappor och på alla var det något som jag inte gillade. Han gick runt en stund, kom fram med en kappa och sa:


 
"Prova den här, den är nätt och ungdomlig, den passar du säkert i".


Visst, han hade rätt, jag kunde inte finna något fel på den, en enkel kappa och det fanns till och med en innerficka.


Då vi skulle betala i kassan så var det en synnerligen sympatisk expedit, visserligen försökte hon sälja på mig, det ena och det andra, hon passade in på sin plats. Berömde mitt val av kappa och tyckte den var nätt.


Då vi skulle gå ut ur affären så gick ju det som vanligt. Jag vandrar åt ett håll och mysingen ett annat. Det fanns två utgångar ifrån affären och det var ju en för mycket för mig.


"Gå nu åt samma håll och håll reda på varandra", sa expediten och skrattade gott.


Vid skoaffären kom det nästan direkt fram en expedit till mysingen och frågade om hon kunde hjälpa till. Sedan föreslog hon likadana skor till oss då hon hörde att vi skulle ha dom på våra morgonpromenader bl.a De kostade många pengar, det gjorde dom, men, jag tror att vi gjorde rätt ändå för det var bra sulor nu då det börjar bli höst och vattentäta var de också. Varma och sköna, jag har redan provat mitt par runt Råsta och Lötsjön och fick inga skavsår eller något problem.


Sedan då vi kom tillbaka hem till Duvbo tunnelbanestation skulle mysingen kolla sitt åkmärke, det hade visat att det var för gammalt och måste bytas ut.


"Allt som ni gör där kan jag göra här, kom hit så ska jag hjälpa er", ropade mannen i spärren, tvärs över golvet.


Helt otroligt, aldrig varit med om något sådant förr. Spärrvakterna brukar sitta med sina mobiler eller datorer och ibland nästan se ut som om man kommer och stör. Men inte denne man, hur trevlig och tillmötesgående som helst.


Det var en helt igenom trevlig tur.


Som smöret på moset, eller hur jag ska uttrycka mig så hände detta då jag skulle äta min frukost i morse.


Hällde upp filmjölk på min tallrik, tog en knapp matsked psylliumfrön, eller loppfrön som de också kallas och hällde över. Gick och hämtade några plommon att äta och kommer tillbaka till bordet.


 

Titta, vad jag då får se. Det hade bildats ett hjärta på tallriken, av fröna.


Nu strax ska vi ut i solen, vandra och handla. Ha en finfin fredag.


 
 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

16 oktober 2015 11:04



Så snygg kappa och du verkar så förnöjd och extra kärleksfull idag, ler stort ♥ Hjärtlig frukost ser jag där också. ♥

En solig fin fredag till dig fina och en stor kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Bengt

Bengt

16 oktober 2015 13:06

Du har säkert undrat om mina kommentarer! Nu har det klarnat lite hos mig.
Men det har varit så att jag har haft för mig att du bodde i norra Värmland nära Norge. Mins inte vad jag fått det ifrån, men vi är ju nästan grannar!
Men så ditt inlägg. Kappan är snygg, gubben din är inte så dum.
Jo, jo hjärtat har säkert format sig själv ;-) Kram vännen!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Piedra

Piedra

16 oktober 2015 14:02

Det har varit en hjärtlig dag med andra ord. :) Kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Ingen bild

Bosse Lidén

16 oktober 2015 15:55

Sådana dagar behöver dingla ner ibland. En inneficka tycker jag är superviktigt. Bra skor som tål väta är guld värda. Tur att jag blivit mycket mer förståndig med åren. Att bli bemött på det sättet smittas på ett positivt sätt. Hoppas ni fick en trevlig promenad i morse. Helgkram Bosse

 
Znogge

Znogge

16 oktober 2015 16:05

Kappan är verkligen snygg så det var ett riktigt bra val. Visst är bra skor dyra men promenerar man mycket så tycker jag att det får kosta. Man har oftast igen det. Hoppas ni ska sväva fram nu ;-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

16 oktober 2015 16:20

Den kappan kommer du säkert att trivas med!
Visst är det viktigt att rätt person kommer på rätt plats och ni hade verkligen tur på er shopping. Det är en fröjd att få ett sådant bemötande.
Ha en skön kväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
eva

eva

17 oktober 2015 08:44

Åh va fint o ni verkar ha det riktigt mysigt tillsammans o så gulligt att du kallar honom mysing hi hi fin jacka o hoppas ni får en skön dag tillsammans kram

http://evasblogg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards