Direktlänk till inlägg 26 oktober 2015

Slutet gott, allting gott.

Av wiolettan - 26 oktober 2015 09:06


Igår morse då mysingen och jag vandrade ut, hörde vi några konstiga ljud som vi först inte kunde lokalisera.


"Är det någon bil som låter", undrade mysingen.


"Nej, jag tycker att det låter som någon har radion på".


Men ljudet kom och gick så vi följde det och hittade en mobil i ett buskage. Den spelade med jämna mellanrum, var satt på väckning. Mysingen tryckte på en knapp och den blev tyst. Det småregnade ute så vi tänkte att vi tar med oss telefonen, kollar vem som äger den och ringer upp henne eller honom då vi kommer hem. Onödigt att väcka någon vid sex-tiden på morgonen. Vi har hittat mobiler förr som vi har kunnat lämna tillbaka.


Sagt och gjort vi vandrade iväg. Då vi hade gått några km satte telefonen igång igen. "Blingblongblingblong", den spelade riktigt vackert men eftersom den aldrig tystnade så blev det jobbigt. Vi kollade på den och den var inställd  så att man måste lösa en matematisk grej för att stänga av den, tydligen för att visa att man hade vaknat. Vi tryckte på skärmen, för knappar finns ju inte på dessa moderna prylar, inget hände, jo det kom upp ett meddelande där det stod. "När kommer du då"? Det var sänt vid 2-tiden på natten.


Nu blev vi oroliga. "Ta ur batteriet", sa jag till mysingen, "vi måste ju få tyst på den". Sagt och gjort vi gjorde å och nu blev det tyst och lugnt.


På tillbakavägen hem gick vi åter till platsen "för brottet" och då hittade vi en kavaj, plånbok med kontokort, samt ett pass och där stod namnet. Det var en snygg kavaj, lite blöt av regnet.


Hemma igen började vi arbetet med att söka personen i fråga. Fick tag i namn och adress, och så klart mobilnumret.


Men, det var vi ju inte hjälpta av eftersom vi hade hans mobil, för det var en han. Inget hem nummer. Det är vanligt nu för tiden att bara ha mobilen. Efter ett tag hittade vi hans mammas hem nr. Ringde dit ingen svarade, men på hennes mobil fick vi napp. Hon var tillfälligt uppe i Norrland, bodde annars i Stockholmstrakten.


Hon blev så orolig, stackars mamman. Killen var visserligen närmare de trettio, men ändå, det var ju hennes barns mobil, kavaj, pass och plånbok vi hade hittat. Vi hörde hur ängslig hon blev, men vad skulle vi ha gjort? Hon skulle forska lite och återkomma till oss.


Nu blev vi också oroliga. Min fantasi satte igång. Ni vet, min fantasi är inte att leka med, den kan hitta på hur många otäcka orsaker som helst till detta. Sjukdom, nedslagen, bortrövad, rånad, nej kanske inte det för plånboken var ju kvar. Men hämnd,  jag vet inte allt vad som kan hända. Mysingen, lugn som en filbunke sa:

"Killen har varit ute och festat, blivit för full och slängt ifrån sig kavajen". Kan man verkligen bli så full, undrar jag?


Efter ett tag ringde mamman och frågade om vi inte hade hittat nycklar också, men det hade vi inte gjort. Hon hade fått tag i killen och han hade också tappat sina nycklar, till hemmet, arbetet och någon annanstans också. Sicket elände. Vi skulle iväg med bilen så jag sa till mysingen att vi går först en runda till buskaget där vi fann mobilen och ser om det finns något mer där.


Mycket riktigt, där låg en knippe nycklar, plus en bricka av något slag. Fem nycklar tror jag. Och, hör och häpna, en 20-kronors sedel. I plånboken hade vi sett knappt ett par hundra kronor.


Hur det hela slutade?


Joo, vi fick prata med killen och han kom och hämtade sina saker, mycket dämpad och tacksam. Ville bjuda på middag som tack men mysigen sa:


"Någon annan gång kanske det är din tur att göra samma sak till en medmänniska".



 

Har ni sett ett sådant vackert golv vi hade i morse? Solen som speglar sig i taklampan.



 
 
Comsi Comsac

Comsi Comsac

26 oktober 2015 10:07


Men vilken fin historia, blev lite tårögd, tänk att det finns så fina människor som ni, vilken tur killen hade och att ni gick tillbaka och letade reda på nycklarna, så otroligt snällt. ♥♥♥
Det var så fint det din man sa om att han kunde göra detsamma för en annan medmänniska. ♥♥♥ Tänkte direkt på filmen: Skicka vidare. :)

Stor solig kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Göran

Göran

26 oktober 2015 12:05

Några gånger genom livet har jag också fått glädjen att hjälpa en medmänniska och då de vill betala eller kompensera brukar jag också svara ungefär sådär. Att när DU kommer i den situationen att du kan hjälpa någon så gör det. Det räcker för mig!
Ärlighet är vackert!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2015 13:52

Den där mannen hade verkligen tur att det var just ni som hittade hans tillhörigheter. Vilken slarver!!
Man får hoppas att han tänker sig för i fortsättningen.
Ha en skön dag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

26 oktober 2015 15:28

Vilka härliga och underbara människor du och din Mysing är =) En god gärning gör ni lite om sänder också.
Ni är verkligen äkta medmänniskor ☺ ☺ ☺ Kram...

http://margot64.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

27 oktober 2015 04:56

Ni ....Du och mysingen verkar vara ett (par) underbara hjärtligt Goa människor. Vilken tur det var ni som hittade mobilen och det killen hade slängt. Två ärliga Goa människor.
Tycker ni är riktiga vardagshjältar.
Av mig för ni en stor eloge och KRAM för detta.
Förstår ju åxo att fantasin sätts igång innan man vet nåt.

Hjältekram ännu en gång från mig.❤

http://tantglad.bloggo.nu

 
eva

eva

27 oktober 2015 08:56

Men oj va spännande som ur en fim, men vad hade han gjort för att lämna allt där? som en rysare ju skönt att det finns människor som ni :) stor kram

http://evasblogg.blogg.se

 
Gunnel

Gunnel

27 oktober 2015 09:07

Den killen hade en enorm tur. Det är bara att hoppas på att det finns fler så ärliga människor ifall man själv skulle råka bli av med mobil eller plånbok.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

27 oktober 2015 12:27

Hej!
Ni är verkligen fina människor, med hjärtan av guld.
Vilken tur han hade.
Varm Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bosse Lidén

28 oktober 2015 16:00

Vilka äventyr ni var med om och vilka duktiga detektiver och fina medmänniskor ni är. Kram Bosse

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards