Direktlänk till inlägg 17 januari 2016

Hägrar, kyla, vantar och strumpor.

Av wiolettan - 17 januari 2016 13:39


Minus 14 grader, fast det kändes kallare, var det då vi vandrade ut i morgonluften. Några enstaka hundägare mötte vi och några motionsvandrare, annars var det förvånandsvärt lugnt och tyst.


   

Vi gick ner till Råstasjön och där stod hägrarna på rad och frös.


   

Några hade tagit sig närmare de lådor som kommunen har satt ut där de  förvarar fisk till hägrarna.


   

Några stod längre upp, närmare gatan och det förstår jag inte varför. De stod där blickstilla, rörde inte en kroppsdel.


Det jag frös om var ansiktet och händerna. Jag hade varma vantar på mig, men ibland tog jag bild med kameran och ibland måste jag snyta mig och då blev händerna kalla, utan vantar som skydd.


   

Men, jag hade mössan på mig, ni vet, jag och mössa, går inte ihop. Här ett bevis på att förnuftet fick råda över fåfängan. Det är jag som står vid Lötsjön,  mössa på. Mysingen tog bilden i morse.


På tal om vantar. Jag har en syster som bor i Vännäs utanför Umeå och som älskar att sticka, har flera halsdukar och vantar som hon har gjort. Pratade med henne häromdagen då hon berättade att hon nu håller på att sticka vantar och de som ser dom vill köpa.  Så hon har fått många beställningar och försöker tillgodose önskemålen. Hon har lite svårt att sticka på beställning. En dam som hon träffade ville att min syster skulle sticka en mängd vantar så damen kunde sälja dom i sin affär. Tydligen är de lite speciella och egna. Det ska bli spännande att se dom.


Då jag berättade detta för min mysing i morse så kom han ihåg en dam som stickade yllestrumpor, lite tjockare, fina och svarta, som det var förr i tiden. Det var uppe i norr någonstans. Mysingens pappa har berättat detta.  Ryktet spred sig till arbetare på ett bygge. Alla köpte och hade det varmt och gott om ben och fötter. Verkmästaren hörde talas om tanten och hennes sköna hemstickade yllestrumpor och ville också ha ett par.


”Ojoj, till självaste verkmästaren då måste jag sticka några extra fina”, tänkte gumman och stickade in röda ränder i det svarta, med den påföljd att verkmästaren inte kunde ha dom för han blev utskrattad av sina arbetare. Så hade man inte förr i tiden, färggranna strumpor, det gick inte an, på en karl.


Trevlig dag önskar jag er mina bloggvänner.  Roligt att ni vill titta in till mig.







 
 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

17 januari 2016 18:17

Alltid trevligt att titta in i ditt blogghem =)Stackars den verkmästaren som inte kunde ha flerfärgade yllestrumpor utan att bli utskrattad. =(
Han skulle ha fått dem strumporna år 2015 då var det ju ett mode i att sticka flerfärgat och då hade han inte behövt skämmas =) KRAM.

http://margot64.blogspot.se

 
Znogge

Znogge

17 januari 2016 18:24

vilken otur med strumpfärgen nu när tanken var så god! Jag är pigg på att börja sticka igen men strumpor vågar jag nog inte ge mig på utan det får bli något enklare. Vi får se...

Kram <3

http://znogge.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

17 januari 2016 19:17

Hahahaha, ja det är ju inte roligt att bli utskrattad =)
Jag önskar att jag kunde sticka efter mönster, men det skulle nog inte funka.. Jag är alldeles för disträ o okoncentrerad =)

Hoppas din syster får sälja mycket.. Du får lägga ut lite här på din blogg.. Om hon vill så kan jag lägga ut på min oxo =)

Det är -13 nu så det är rätt kallt, jag har aldrig haft mössa på mig o sällan vantar o ALDRIG strumpor,, men nu är det lite kallt om fötterna men jag tar inte på mig strumpor ...

Var rädd om dig o ha en fin vecka, nattiskramar ♥ ♥ ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
gun

gun

17 januari 2016 20:28

Tänk att bli utskrattad bara för att få lite ränder i strumporna:)...
Ja, kallt har vi det även här men med rätt klädsel blir promenaden härlig!
Önskar dig en fin vecka.
ps, bild finns på hjärtat nu på min blogg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ditte

Ditte

17 januari 2016 23:32

Här är ju nästan mina hgamla barndomsstrakter längs Råstasjön. Och inte visste jag/minns jag att dte finns hägrar här. Men nu vet jag. Oj, idag har dte blivit många nya kunskaper som flyttat in. Undrar vad som flyttat ut. Var också ute en timme idag, men ansiktet var inte glad för den kylan.
Roligt med din syster som är duktig på att sticka vantar och fint att de är efterfrågade.
Men så trist för mannen med de färgglada strumporna, men kansk ehra vi idag kommit längre. Hoppas!
Kram!

http://akker.blogg.se

 
Annika

Annika

18 januari 2016 08:50

Stackars fåglar som säkert fryser sååå denna vinter. Kan tänka mig att det var lite pinsamt då han blev utskrattad för sina fina strumpor. Idag då har män ofta rosa tröjor....undra just vad de skulle ha sagt om det då?
Ha nu enfin start på veckan. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Gunnel

Gunnel

18 januari 2016 15:24

Tänk så annorlunda det är nu. Idag hade ingen man blivit utskrattad för lite färgglada strumpor. Färg piggar upp och det behövs definitivt under vintern så man står ut med den. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Maria

Maria

18 januari 2016 15:27

Vilka ideer det finns och har funnits. Just nu i dessa bistra tider struntar jag nästan i vilken färg det är på både strumpor och andra kläder bara jag kan hålla mig varm. Måste väl ändå vara viktigast. Det var en frisk, jag menar kall och hurtig promenad du fick. Allt gott!

http://dammsamlare.blogg.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

18 januari 2016 20:20

Hej fina du!
jag förundras över fåglarna, att de inte fryser ihjäl..
De måste helt enkelt ha glykol i blodomloppet ;-)
Varm Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

18 januari 2016 21:10

Hoppas att allt är bra med dig o mysingen. Ska lägga mig nu o titta på en film på åttan, jag vet inte om det är nåt att ha.
Dröm sött o var rädd om dig, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

18 januari 2016 22:13

Hi hi vilken härlig berättelse om gubbarnas yllestrumpor ha ha ha

Vilken tar ut fisken ur lådorna & matar Hägrarna?? är fisken frusen? eller? skönt att det finns dom som matar fåglarna runtom sjön, mins filmen du visade förut, då signalen ljöd & alla fåglarna kom flygande för matningen *hjärta*

Jag tar hand om mina bevingade så gott jag förmår & som tack kan jag sitta & se dom äta, pyssla, bråka, vara oerhört observanta, flyga skyttetrafik & fylla sin föråd! en Skata kan redan från 10 veckors ålder vet exakt vart hon gömmer maten!!
Min svägerska satt & tittade på när dom åt igår, & rätt vad det var flög alla! (som dom gör ibland) & hon sa förskräckt! -jag andades bara! som jag skrattade! ha ha ha :))

Kvällskram & fin tisdag! *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards