Alla inlägg under februari 2016

Av wiolettan - 2 februari 2016 09:55


Nu har jag varit ute och jagat poliser, jag och min man, inte tvärtom att de har jagat oss, vilket kanske skulle ha varit mera troligt. Ja, för mig var det ju nära att jag  blev bötfälld. Det vet jag ju inte förstås men han skulle ju ha kunnat göra det om han var på det humöret, polisen alltså.


Hur då då? Kommer till det strax, men först.


Bosse Lidén, vår förträfflige lek – och frågeledare har givit oss bloggare en ny utmaning.


Först ta kort på de fem skådespelare som har spelat huvudrollen i Wallanderfilmerna, alltså spelat Wallander. Som tur var så fick vi ta foton på bilder i böcker, tidningar, DVD filmer och så vidare.


     

Gustav Skarsgård som Bengt Danielsson i Kon-Tiki. Krister Henriksson som prästen i Nionde kompaniet.


Kenneth Branagh som den engelske Wallander.


   

Rolf Lassgård och Lennart Jähkel som bröder i Jägarna.


Så kom då det svårare momentet.


Fånga en polisbil. En kvinnlig polis. En polishund. Ett polishus. En blinkande saftblandare, alltså polisbil med blåljusen på. Fånga på bild förstås.

   

Polishuset var enkelt, för det stod ju där det stod.


   

Kunde till och med ta en bild från andra sidan också utan att någon undrade. Jo, det kom faktiskt fram en dam och sa:

”Funderar ni på samma sak som jag”? ”Nja, vad då”? Jo, varför har polisstationerna inte öppet på dagarna, här har de bara öppet på eftermiddagarna”. Ja, visst, lilla damen hade rätt, det såg vi på en handskriven lapp som satt på dörren.


Utanför polishuset så skulle jag gå över gatan för att få en bra bild av huset och då kommer en polisbil. Jag blev ställd. Vilket tillfälle egentligen, men nej då. Jag stod stilla på trottoaren och polisbilen stannade framför mig och jag kunde inte annat göra än att pinna över, vilket inte var så lätt. Men jag ville ju inte gå över där framför polisbilen och det var ju inget övergångsställe. Så fort jag kommit över på andra sidan gasade polisbilen iväg. Han hade tryckt på någon knapp eller nåt och fått några grindar att öppna sig, dit in körde han.

   

Då blev min bild av baken, bilens bak. Hur hade jag mage att gå över gatan precis där? Inte det smartaste vill jag lova, och nära till polishuset var det ju också om han ville haffa mig.


   

Här har jag fångat en polistjej. Det var under utryckning för de skulle stänga av gatan för en läcka hade uppstått, så blinkljusen var på. Men, visst, bilen stod ju stilla då bilden togs så jag får visa en som har ljusen på vid färd.


   

Här en ”saftblandare” under färd, med ljus påslagna. Jag har både hört och sett många polisbilar under utryckning dessa dagar. Vi bor nästan på deras färdväg ifrån deras garage, om de ska norröver. Konstigt nog så har vi inget polishus här i Sundbyberg, men vi åkte över stadsgränsen till Solna.


   

Så var det bara polishunden kvar och någon sådan såg jag inte men jag fick en bild som mysingen hade. Han är så snäll, förmodligen också hunden. Återstår att se om domaren också är det.


Nu strax iväg till stora staden. Huskören ska sjunga i Filadelfiakyrkan vid Rörstrandsgatan och mysingen är med i den kören. Det är en samling för de daglediga, alltså mest det äldre gardet.











Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards