Direktlänk till inlägg 17 april 2016

Oväntat besök!?

Av wiolettan - 17 april 2016 11:13


Häromdagen hände något märkligt och för mig osannolikt. Har aldrig tänkt på att det kunde ske i verkligheten.


Mysingen och jag hade varit ute och handlat och just kommit hem. Jag gick in i köket för att packa upp matvarorna som vi hade handlat då jag hör konstiga ljud i hallen.


Det som hade hänt var följande.


Mysingen var som sagt i hallen och hörde hur någon satte en nyckel i överlåset och försökte låsa upp ytterdörren. Tog i handtaget och försökte igen med nyckel. Personen varvade med att försöka sätta en nyckel i låset och att ta i dörren.


Vad gör mysingen då? Jo, han blir så arg, slänger upp dörren och ryter:

”Vad  håller du på med”?


En skräckslagen dam stod utanför och bad tusen gånger om ursäkt. Jaa, nästan tusen gånger. Hon ursäktade sig hela tiden och fick inte på en lång stund några andra ord ur munnen.


Hon hade fått låna en nyckel till övre låset till lägenheten en trappa över oss. Det står två namn på den dörren och det står två namn på vår dörr. Det ena av namnen är likadant. Hon var intresserad av lägenheten och därför fått låna nyckel för att gå och titta. Gick, som hon sa, en våningstrappa för lite. Jag kände inte igen henne, hade aldrig sett henne förut så jag är säker på att hon inte bodde i huset.


Det var hennes version. Kanske den är sann, kanske inte. Det som sant är, att jag var oerhört tacksam att vi var hemma båda två så att jag inte var ensam, vilket ofta händer. Detta kan ju hända igen och det känns lite olustigt. Jag skulle aldrig kunna slita upp dörren med en sådan kraft och vråla som mysingen.


Jag frågade honom hur han vågade öppna dörren så där. Tänk om det hade varit tjuvar med vapen.


"Nja", sa mysingen, "med den rösten och med den kraft som jag öppnade så skulle de ha blivit så rädda att de nog hade flytt nerför trappan".


Ja, kanske det, men det känns lite olustigt.




 
 
Znogge

Znogge

17 april 2016 11:48

Förstår mer än väl att det kändes olustigt. Man vet inte vad man ska tro och osäkerheten är påfrestande... Kanske läge att forska vidare i det inträffade.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Geddfish

Geddfish

17 april 2016 12:31

Där hade jag blivit döskraj! Jag öppnar inte för oanmälda, men just att någon försöker bryta sig in, sååå olustigt!

Stor kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Piedra

Piedra

17 april 2016 12:35

Ja usch, vad olustigt! Jag har varit med om något liknande. Det var några år sedan nu, men då hände det sig att någon mitt i natten låste upp min dörr. Som tur var hade jag spärren på så han/hon kom inte in. Det var fruktansvärt obehagligt, och jag ringde en låssmed samma dag som kom och bytte lås.
Varm kram <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
gun

gun

17 april 2016 16:52

Förstår att det känns olustigt! Man får hoppas att hon talade sanning...Man blir mer på sin vak när man varit utsatt för sådant här.
Hoppas du ändå fått en bra helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ditte

Ditte

17 april 2016 18:00

Jag förstår dig till fullo. Skönt att "mysingen" var hemma och barskt kunde få damen att förstå att detta var helt fel.
Man vet ju aldrig vem som kommer. Kanske kan det vara bra att höra med de en trappa upp om detta stämmer. Bara för att veta.
Vi har portkod så här kommer det inte in så många obehöriga, men man vet aldrig. Har ett "tittöga" i dörren och sedan finns en säkerhetsdörr och vi har en extra spärrrhake monterad på insidan som vi har på när vi är hemma. Kanske en idé. Tror "mysingen" kan montera den.
Jag är på min vakt för mina föräldrar var med om en tragisk incident i Solna och som mamma aldrig hämtade sig från.
Stor kram och många tankar.

http://akker.blogg.se

 
Preciosa

Preciosa

17 april 2016 18:14

Hej!
Ja det är inte kul när man får en nyckel i låset. När jag fick min lya i Sumpan så gick jag åt fel håll två ggr när jag kom hem och stoppade nyckel i fel dörr :-) Sååå pinsamt. Ingen hemma eller så vågade hon inte öppna...Frågade en gång men hon sa att hon inte hört nåt...en gång var mitt i natten då flyget var sent...F ö öppnar jag aldrig dörren för nån om jag inte sett i "ögat" att jag känner igen personen.
Kram P ♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Comsi comsa

Comsi comsa

17 april 2016 19:44


Usch så rädd jag hade blivit.....
Tur du hade den rytande mannen hemma. :D)

Varm kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Annika

Annika

17 april 2016 19:48

Nämen fy vad läskigt. Tur att han är modig din Mysing. Ha nu en fin kväll. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Primrose

Primrose

17 april 2016 22:36

Är det inte då man ska ha Gevalia hemma ,-)))
Nej fy så läskigt, men har ni samma nyckel till er dörr som granne? Det låter ju märkligt!
Tyr att du inte var ensam då det inträffade.
Tycker det låter skumt!
Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

18 april 2016 14:04

Sån himla tur att ni var hemma, jätteläskigt. Ja har hunden som tur är hemma när jag är ledig. Phu svettig i pannan bara av att läsa

http://kicki-olsson-bloggo.nu

 
biggeros

biggeros

18 april 2016 16:12

Usch vad obehagligt. Jaa, jag vet inte heller om jag köper hennes historia....
Vilken tur att din karl har en sådan barsk stämma. Då kan man hoppas på att det hela inte kommer att upprepas. Kram och ha en lugn dag.

http://biggeros.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards