Direktlänk till inlägg 1 september 2016

Nostalgi.

Av wiolettan - 1 september 2016 06:57


 Ny månad och det känns lite så där. Vi har en hel del att ordna med denna september och jag är ju inte kurant ännu, men vi får se framåt och ta det som det kommer.



Idag heller ingen ute promenad. Jag saknar mina morgonpromenader före frukost, verkligen. Så viktigt det är att värdesätta det man har då man har det, så att säga. Men, jag tror att det ofta kom fram att jag tyckte om att vandra ut i tidiga morgontimman och njuta av stillheten och ron. Att gå runt sjöarna, som jag brukar skriva om, det är länge sedan och jag undrar hur alla de som vi brukade möta, mår och har det. De som vi alltid växlade några ord med och de som vi bara hälsade: "God Morgon" på.


Aina, 92-åriga damen som var så pigg tills i våras då hon fick atros. Börje, "årsresenären" han som en gång kring jultid varje år gör en resa till exotiska platser och länder. Undrar hur de mår?


Eller de andra. Tidningsläsaren, mannen med vitsvarta hunden, den långe smala killen som har vandrat bort många kilon, paret med taxarna, lilla pigga norrländskan, ibland med och ibland utan sin hund, damen som hade 5 taxar med på sina promenader för några år sedan, den äldsta 14 år, nu har hon bara 3 st. Paret, där han stapplade fram och hon var hans stöd, den gamla damen 87 år som nyligen haft det tufft, men nu kunnat börja gå ut igen, men då med rullatorns hjälp. Mannen med taxen, där taxen hela tiden får gå dit han vill och hur länge han vill. Han börjar också bli äldre, mannen alltså, skakar lite och verkar ha det jobbigt, men pratar glatt med oss.


Det finns fler, men det är några som vi känner mer än andra, kanske 15-20 st. Vi har ju vandrat våra morgonpromenader ungefär samma tid sedan 2006 då vi flyttade ihop. Med undantag av semestrar och sjukdom.


Igår var jag till vårdcentralen, för att ta PK provet. Hoppas att det var bra, får svar idag. Då jag vaknade på morgonen sa jag till mysingen:

"Undrar om jag kan gå ner till vårdcentralen idag, det känns omöjligt, hur ska jag klara av detta"?


"Jag kan ju skjutsa dig i bilen",  sa mysingen. Ja, visst, det tänker jag sällan på, då det gäller att ta sig till ställen här i Sundbyberg, vi brukar alltid gå, men bilen finns ju. Jättebra.




 


Hoppas att ni mina bloggläsare får en bra dag. Sköt om er och varandra.




 
 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

1 september 2016 10:28


Hoppas att provet är bra och att du snart skall vara ute på dina promenader igen. Det är några flera som saknar dig också där i slingan.
Jag har inte heller kunna gjort som jag brukar på flera dagar, går med förkylning, värk och frossa samt trötthet... Man längtar efter frihet att röra sig och göra allt som man tycker om...

Stor kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

1 september 2016 12:33

Så trist att du inte känner dig kurant så att du bla.a orkar med dina morgonpromenader. Förstår verkligen att du saknar både dem och de du brukar träffa och prata med. De undrar nog hur du också mår.
Hoppas nu att proverna är bra.
Önskar verkligen att du ska piggna på dig.
Stor och varm kram.

http://akker.blogg.se

 
gun

gun

1 september 2016 20:31

Hoppas ditt prov var bra....Vet hur det känns när proverna inte ligger som det ska!
Du ska se att du snart är ute på dina morgonrundor och du är nog också saknad av dem.
Kramar gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Primrose

Primrose

1 september 2016 20:54

Så fina ord på bonaden eller vad det är ,-)
Gick rakt in i hjärtat på mig.
Sen att du tänker på och undrar över de andra som ni möter på morgonpromenaden det gör mig rörd, hur många gör det, om jag hade varit i någons tanke som du tänker hade jag blivit så glad!
Nu önskar jag att PK provet var jättebra, att du kommer att kunna fortsätta njuta runt sjöarna, det låter mysigt.
Ha det så fint du bara kan
.KRAM från mig Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

1 september 2016 21:34

Åh så rörd jag blev av det du skrev om, alla möten med alla sorters människor, så underbart. Önskar och hoppas att du blir bra och kan komma tillbaka på dina promenadvägar, stor kraaam

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Piedra

Piedra

2 september 2016 08:39

Hoppas provet var bra!
Du skriver så fint om mötena med alla människor!
Varm kram 💕

http://enplatsilivet.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards