Direktlänk till inlägg 3 november 2016

Glad, pigg och lättad.

Av wiolettan - 3 november 2016 13:25


Plus minus noll ute och det blåser, men ingen nederbörd. Lite vitt ligger det marken, fläckvis, men det mesta av snön som kom senaste dygnet har smält bort. Plogbilen har åkt förbi på vår gata, men jag tror det var mest för att sanda eller salta och det är bra.


 

Lilla Doris på vår balkong, i somras. En väninnas katt.


Nu då det börjar bli lite höst så längtar jag efter en katt, märkligt, men dom är så goa och sällskapliga. Det går att prata med dom och svar får jag också, kanske inte alltid att jag förstår kattspråk, men ibland så. Du har ju mysingen, ja visst har jag det men han är borta så mycket nu då "höstjobben" börjar.


Mysingen har hjälpt mig mycket de senaste dagarna. Nu ni som inte vill läsa om tråkiga och blodiga saker kan stoppa här, ni andra som vill får reda på hur det gick för mig hos tandläkaren i går, tandutdragningen och Waranvärdena som jag oroade mig för, får fortsätta på eget bevåg och läsa. Skojar bara, ingen fara. Vill gärna "skriva av mig", det är också bra som dagbok.


Först ett tack till er som tänkte på mig och kanske bad en bön, det hjälpte, jag sitter här och har bara lite ont.


Att dra ut tanden tog cirka en halv timme, då har jag inte räknat med tiden innan bedövningen tog. Tre sprutor plus två av något som han sprutade på bara, vid tanden. Glömde att fråga vad det var.


Tanden hade två rötter som hade växt snett och tandläkaren fick först kapa sönder en del av tanden som han kom åt och sedan började bändandet och bit efter bit lyckades han få bort hela. Han sa att det var en jobbig process och svårarbetad. Så, jag vet inte vem som kände sig mest lättad då det var över, han eller jag. Kanske mysingen som satt i väntrummet och tyckte sig höra mig skrika. Joo, det är sant, han hörde ett skrik, men det var inte jag.


Blödningen då, jo det var segdraget, men efter cirka 7-8 timmar upphörde den och i morse var det bara att jag spottade lite blod. Ändå hade jag fått ett receptbelagt medel, brustabletter, Cyklokapron som jag använde att skölja mun med, i intervaller.


Ännu så länge har jag inte ätit annat än flytande, och druckit förstås. Fick ett litet sår i mungipan men det läker säkert snart. Det uppstod då tandläkaren fick bända så mycket, kan jag tänka mig.


Jag är glad och tacksam att det är över och gick bra. Jag har dragit ut tänder förr, men aldrig medan jag gått på Waranbehandling och eftersom jag fick olika besked av "läkarvetenskapen", så blev det så att jag och mysingen besämde att vi skulle minska lite på intaget av Warantabletterna och äta förnuftigt, sån´t som vi vet går åt ena eller andra hållet. Det vågar jag inte säga högt, egentligen, men det är ju så att vi är oss själva närmast. Eller hur?


Hos läkarna kan det kanske bli, ojdå, hoppsan, tålde du inte det, hur blev det så här? Och., sen kan de jobba vidare med sitt arbete och liv.


Nu låter jag cynisk, men jag hoppas att jag har fel.





 
 
Kicki

Kicki

3 november 2016 15:11

Tror tyvärr att drt inte är helt fel. Ibland hör man folk berätta mest befängt saker som händer i sjukvården. Men i det stora hela är det nog mest bra.
Skönt att det är över med tanden. Usch för att gå till tandläkaren. Ha det bra kram kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Comsi comsa

Comsi comsa

3 november 2016 15:37


Skönt att det gick bra, det var väl det jag visste. ;-)
När jag hade en djup trombos i slutet på åttiotalet så åt jag Varan ca ett år, sen lade jag bara bort Varanen. Ingen läkare har sagt något om detta men medan det pågick så hette det att jag skulle äta dem resten av livet. Vem vet? Alla säger olika....

Varm kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

3 november 2016 16:27

Det var nog klokt att dra ner på Waranintaget före utdragningen. Skönt att ha det överstökat i alla fall och att det gick så pass bra. Jag drog ut en tand för drygt ett år sedan men det blödde bara i tio minuter. Fick en speciell tuss som jag skulle bita hårt på i en timme och det var effektfullt! Hoppas du inte har för ont i alla fall!

Kram <3

http://znogge.wordpress.com

 
Geddfish

Geddfish

3 november 2016 17:33

Åh, vad skönt att allt gick bra, har allt tänkt och bett.
Kände dock att detta skulle gå fint och ni hade ju lite bra knep, fint det.
Nu går det bara framåt, och varm kram till er båda två ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Lisbeth

Lisbeth

3 november 2016 17:42

Skönt att det är över nu och gick bra.
Fin kissemiss på bilden, en sådan borde du ha!

Kram <3

http://lma7/wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

3 november 2016 18:08

Så skönt att det gick så bra med tandutdragningen, men det låter som en ganska jobbig halvtimme både för tandläkaren och dig. Kanske mest för dig, så jag förstår att du är lättad nu när det är över.
Ha en lugn och skön helg, för nu närmar vi oss All Helgona!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

3 november 2016 19:25

Så skönt att det gick bra ... har allt tänkt på dig :)
Hoppas nu det läker fort och bra både i mungipan och efter tanden.
Fin kisse på bilden ... vill absolut inte vara utan vår Sixten som är en riktig sängvärmare på vintern.
Sköt om dig och ha det bra!
Kram

http://https://ankistankar.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

3 november 2016 20:15

Så skönt att läsa att det gick förhållandevis bra med ditt tandläkarbesök. Jodå, jag tänkte extra på dig från klockan 13 och fram till 15.
Hoppas nu att såret läker bra. Och läkarna kan man ju fundera över. Kanske du vid tillfälle kan få kontakt med någon som kan sitt jobb bättre än de verkar kunna på din VC.
Skönt att du har mysingen vid din sida.
Och vi är många i "Blogglandia" som är med dig i tankarna.
Stor kram!

http://akker.blogg.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

4 november 2016 08:17

Det är fint att läsa att det gick så bra när det besvärliga nu är över för dig! Smart lösning du och Mysingen kom på! Det kloka kärleksfyllda varianten :-)
Glad för din skull är jag, har också tänkt på dig :-)
Må gott nu herr och frun Mysing o ha en fin helg!
Varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

4 november 2016 09:58

Katter är underbara djur med så mycket kärlek som dom har att ge. En katt att gosa med skulle du haft.

Skönt det gick bra hos tandis. Det är hemskt jobbigt att dra tänder.

Ha en fin fredag fina vän.
Stor kram.tt

http://tantglad.bloggo.nu

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

7 november 2016 14:54

Vaknade precis på golvet. Måste ha svimmat. Undra vad jag läste för läskigt? :) Vilken pärs för dig. Skönt att det är avklarat. Ibland måste man tyvärr "leka doktor". Känner igen det draget från mig själv.
Kram Bosse som läser din blogg segnälkab

http://bosseliden.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards