Direktlänk till inlägg 10 november 2016

Det finns någon som bryr sig.

Av wiolettan - 10 november 2016 10:34


Allting ordnar sig till det bästa, brukar det ju heta. Jo, jag tror att jag har en skyddsängel som hjälper och en Gud som ser längre än vad jag gör och kan planera.


Det är ju inte något som jag bara har kommit på så här hux fux, men vissa dagar blir det tydligare än andra. För det mesta gäller det småsaker, men, eftersom jag inte vet vad som kan hända så kan det vara små saker som kan utveckla sig till stora. Oj, så kryptiskt.


Nu blev det lite påtagligt eftersom de ringde ifrån vårdcentralen och sa att min läkare var sjuk och ville boka en annan tid till mig. Jag skulle ha varit där i morgon vid 9-tiden och hade redan börjat oroa mig hur jag skulle ta mig dit. Visserligen har det slutat att snöa, men det har kommit över 4 dm snö på ett dygn så kommunen hinner inte med att skotta, sanda och salta. De flesta bilarna här utanför är översnöade och mysingen har inga dubbdäck. Men, nu ska jag boka en ny tid och förhoppningsvis är det fina bilvägar och gångvägar då.


I morse tog jag och mysingen en liten, liten promenad, några hundra meter blev det bara. Tänkte att jag ville ha lite frisk luft och rörelse i mina ben, men snön och halkan är inte till för gamla kärringar som mig.


 

Bänken utanför vårt hus. Den ser riktigt vacker ut, i snöskrud.



 

Trappan upp till trottoaren, från vårt hus.  Inte lätt för gamlingar att ta sig fram. Den här bilden är ifrån i morse. Några tappra har trampat upp litegrann. De måste kanske iväg till sina jobb.



 

Förutseende, verkligen. Snökedjor, suveränt. Det var länge sedan jag såg det på någon bil.


 

Denna bild tog jag igår då mysingen var på gång ute. November kaktusen har börjat blomma som synes. Någon av dessa översnöade bilar är vår. Kan ni gissa vem? Skojar bara, det är ju omöjligt, men det är den som har mest snö på sig.


Måste tala om att idag känner jag mig bättre. Förkylningen verkar ge med sig, flimret håller sig lugn och jag har bara lite ont i munnen och örat.


Var rädda om er och ta det lugnt om det är halt ute.




 
 
Comsi comsa

Comsi comsa

10 november 2016 12:43


Jag tror också att vi leds dit vi skall, har märkt detta flera gånger. Även att människor förs samman för att det är menat så....

Varm kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Geddfish

Geddfish

10 november 2016 16:58

Tror lite som du, det finns en Gud som ser till oss. Det gäller att vi är lyhörda också.
Skönt att du börjar bli bättre. Varm kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Znogge

Znogge

10 november 2016 18:27

Jag vet faktiskt inte om jag tror så. Önskar att jag kunde det men nja... Skönt att du kom ut på en liten promenad i alla fall. Men när väglaget är sådant får man verkligen se upp! Skönt att du börjar bli bättre i alla fall.

Kram och ha en fin kväll!

http://znogge.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

10 november 2016 19:39

Visst har vi skyddsänglar. Vi ska ge dom uppgifter så de inte går sysslolösa. Lät det konstigt?..Det tyckte jag det gjorde första gången jag hörde detta. Men så är det.

Oj ...ni har ju lika mycke snö som vad vi har. Fint är det med snö. Blir så ljust ute så.

Nu får du Ha det gott och stor kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tove Olberg

Tove Olberg

10 november 2016 20:57

Det var bra att doktorn ville boka om din tid. Vet inte riktigt om jag har någon skyddsängel, men jag förstår din känsla och Gud är för oss tänker jag. Jättefina snöbilder, men det är ju besvärligt att ta sig fram innan det är skottat upp. Så är det här också, men än så länge har jag inga problem med det. Den sista bilden med kaktusblommorna i kanten är verkligen fin och jag antar det är Mysingen du fångad? Mycket bra fotat. Fint du är piggare.
Varm kram

http://toveolberg.blogspot.se

 
gun

gun

10 november 2016 21:14

Tror att vi har skyddsänglar som hjälper till.
Oväder fick ni.... och snö i massor.
För en gång skull kom vi lindrigt undan med 1 dm snö. Nu var det blötsnö så i morgon kan det bli att åka skriskor med bilen:)...
Jag skojar bara, blir att ta det lilla lugna in till jobbet.
Önskar dig en fin helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

10 november 2016 22:33

Din novemberkaktus har kommit mycket längre än min ser jag. Den ser jättefin ut!
Så hemskt mycket snö ni fått. Bra mycket mera än här. Jag hoppas att de snart kommer ikapp med plogning och skottning. Det är ju hopplöst annars att ta sig fram. Speciellt för oss som är lite äldre och har svårt att gå i halkan.
Fortsätt krya på dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

11 november 2016 14:34

Ni har ju lika mycket snö som vi, vintrigt Stockholm!
Så underbart att du känner beskydd.
Det gör jag med :)

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

12 november 2016 10:53

absolut att vi har någon eller något som skyddar oss :) Vilken tur att du slapp ge dig ut i snön!
Skönt att förkylningen är på bättringsvägen ... hoppas du blir av med värk i mun och öra också.
Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
Kram

http://https://ankistankar.blogspot.se

 
Kicki

Kicki

12 november 2016 15:55

Tycker det är fint om det finns, hoppas det. Önskar du frisknar på dej så du orkar med dina promenader. Va ute en sväng i dag i solskenet, man mår så bra efteråt. Stor kram från mej💝

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Ditte

Ditte

12 november 2016 19:52

Så skönt både att du mår bättre och får en ny tid hos din läkare. Inte lätt att ta sig runt i denna snömängd.
Men jag tycker dte är illa att man inte skyndar på med snöröjningen för att snön skulle komma har man ju vetat i flera dagar och bodre då haft beredskap för detta. i norrrland fungerar det klart bättre och med mer snö. Känns tokigt att det ska sparas på så mycket vad gäller snöröjning numer.
Fint att du orkade med en kort promenad och bra om du kan samla er krafter.
Men gå försiktigt för jag har förstått att det är halt också.
Roligt att se din vackra novemberkaktus och jag grunnar hur långt min hemma kommit med sina knoppar och blommor.
Önskar dig en fin helg.
Varm och solig kram!

http://akker.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards