Direktlänk till inlägg 13 november 2016

Iakttagelser.

Av wiolettan - 13 november 2016 09:34


Även idag kunde jag och mysingen ta en liten morgonrunda, inte ens 45 minuter, men jag är ändå glad att det gick bra och kändes OK. Det är ju inte som förut, men det kan jag ju inte heller begära.


Vi kom inte iväg förrän klockan var halv åtta så det var redan ljust ute, men söndag är det inte många som är i farten.


 

Dessa var det. Snöskottare, som rensade tak så det inte skulle hända olyckor nu då det ska bli plusgrader på dagen enligt väderkillen.


 

Stackars cykel, nästan igensnöad.


Det vi märkte på vår lilla morgonrunda var att bilvägarna var snöfria, liksom cykelvägarna, men inte gångvägarna, där var det snö och fläckvis halt.


 

Den här bilen kom körande och ställde sig i rondellen. Fattar inte föraren att det kan vara livsfarligt att köra ute på vägarna med denna snöhög på taket. Vid en eventuell inbromsning, så tjofs. Vad hände? Ja det kan man fråga sig. En oförsiktig och ej tänkande medmänniska är ute och gör stan osäker. Så´nt gör mig ledsen och bekymrad över hur det ska bli i framtiden. För ofta, måste jag säga, är det unga människor som gör så här. Äldre har mer erfarenhet och jag hoppas att de inte skulle köra ut i Stockholmstrafiken så oförberedd.



 

Desto gladare blir jag över detta.


"Titta", sa mysingen i morse, " ett hjärta i asfalten, det som göms i snö". Vet inte om det är någon som har ritat dit hjärtat, det verkade inte vara av snö. Det kom fram vid plogningen.


Var beredda i natt, tror jag det är, eller den 14:e.  Fullmåne och då ska det vara supermånen som syns. Den syns då månen är närmast jorden, eller hur jag ska uttrycka det. Inte sedan 1948 har den varit så nära. Enligt forskare så kan månen märkas som 14 procent större och lysa 30 procent starkare än vanligt.


Vi får hoppas att det är månljust.



 
 
Geddfish

Geddfish

13 november 2016 10:55

Jag har läst om den kommande supermånen. Det var ju en förra året också, men denna ska visst vara ännu mer super. Synd att jag inte har utsikt åt mångubben till, måste i så fall gå ut och det vill jag ju inte mitt i natten, ensam mol kott.

Skönt att du kunde komma ut och gå lite, det är uppfriskande. Men bilen, då! Bara skrapat rutorna!

Varm skyltsöndagskram! ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Comsi comsa

Comsi comsa

13 november 2016 10:56


Så skönt att du kommer ut lite även om det inte är så mycket som du önskar. Gångvägarna är isiga och hala så där får man se upp.

En varm kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Tove Olberg

Tove Olberg

13 november 2016 14:22

Du är suverän som tar dig i väg som du har det! En fin inställning har du. Mysingsparet på promenad. Vansinnig är den bilden av bilen som kör i väg med så mycket snö på taket; fara för eget och andras liv! Hjrötat under snön var nog till er två och du ger det till oss: Tack fina bloggvän!
Ps. Nu finns det selfies av mig på balkongräcket på min blogg.
Varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

13 november 2016 14:23

Hjärtat ska det vara ..

http://toveolberg.blogspot.se

 
Anki

Anki

13 november 2016 16:04

Skönt att ni ändå kan börja gå lite promenader :) Hoppas på att molnen försvinner till imorgon, så man får en chans att se supermånen.
Ha det gott!
Tack för dina snälla ord hos mig :)
Kram

http://https://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

13 november 2016 16:54

Så skönt att du vågar dig ute på en promenad då och då nu. Och hjärtan hittar du som vanligt överallt.
Och tack för tipset om supermånen. Jag ska kolla om jag kan se den i kväll.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

13 november 2016 18:23

Så skönt att kunna komma ut på en promenad även i dag! Även om det inte var 45 minuter denna gång...

Kram och god kväll!

http://znogge.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

13 november 2016 18:38

Vilket härligt snöväder, lika fint här, snökedjor har jag aldrig sett på en bil ,-)
Fin kaktus!
Halv 8 det tycker jag var tidigt! ,-)
Skönt att du kan gå ut även om det inte som förr.
Men det kanske blir hoppas jag ,-)
Oj så mycket snö på biltaket, det var ju inte bra alls.
Hjärtan som dyker upp oväntad gillar jag ,-) Så himla fint, det ser målat ut ,-)
Ha det fint KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

13 november 2016 21:43

Vilket lass på taket, lite farligt tycker jag allt.
Månen är fantastisk, solnedgången i kväll var magisk. Blir glad när jag läser om dina promenader igen, härligt. Ha det bra😍

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Ditte

Ditte

13 november 2016 23:56

Supermånen har jag tittat efter men den har här inte varit särskilt synlig, men jag ska ut en sista gång nu och titta.
vilken fin promenad ni fick och roligt att du orkar gå ut en sväng. Blir så glad för din skull.
Visst blir man förvånad över att någon inte skottar av taket på sin bil men å andra sidan har man vid vår ålder redan sett dte mesta. På gott och ont.
Stor kram och många tankar till dig.

http://akker.blogg.se

 
Piedra

Piedra

14 november 2016 08:27

Vilket vackert snöhjärta!
Jag gissar att bilisten skulle kunna få böter för att köra omkring så där om polisen såg honom, för när han som mest skulle behöva kunna titta genom rutan så rasar all den snön ner och blockerar. Han är livsfarlig inte bara för sig själv utan även för andra.
Varm kram, min vän 💕

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

14 november 2016 10:29

Hatar snö, kyla och halka - men har man hund så är man ju tvungen att gå ut ändå. Men det blir då i "kohagen" (fast egentligen är det en liten skog precis här) bakom oss och idag var det helt snöfritt där. Jätteskönt!
Du undrade vad jag hade gjort som har hål i magen. För över 1,5 år sen så opererades jag för tjocktarmscancer. Operationen gick jättebra, hade inte ett dugg ont efteråt trots att det hela tog 7 timmar. Efter 5 dagar skulle jag få gå hem, men då sprack op.såret i magen upp och ut forsade en massa sårvätska. På den vägen har det varit sen dess. Ska inte gå in på detaljer men det har inbegripit helikopterflyg till Visby samt omläggning VARJE DAG på vc i Klinte (1,5 mil) eller sjukhuset i Visby (4,5 mil). Så i våras hade jag endast 2 små hål kvar och min gubbe fick lära sig att både spola och lägga om det hela. Gissa om man var lycklig..... Men nu - äntligen - tyckte kirurgen att det var dags att operera hålan för att få slut på det här.
KRAM - Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards