Direktlänk till inlägg 18 december 2016

Ljusens tid.

Av wiolettan - 18 december 2016 09:03


Advent, fjärde advent. Otroligt så fort dagarna ramlar på.


Ordet advent betyder ankomst och är inledningen av det kristna kyrkoåret. Det är fastetid och en väntan och förberedelse för firande av Jesu födelse.


Jag tror att vi mitt i vår stressade tid kan må bra av att stanna upp och tänka till. Varför vi egentligen firar advent och jul. Nu är det ju långt ifrån alla som tror på detta, men jag gör det och är helt övertygad om att Bibeln är, inte bara en intressant bok, utan en sann bok.


I morse tog vi en kortkort promenad. Det var halt ute och jag var så tacksam att ha mysingen vid min sida. Vad var det han sa i morse? Jo.


"Hur skulle du klara dig utan mig? Det skulle ju inte gå. Du kan ju inte ens öppna en konservburk".


Detta tycker ju jag var lite överdrivet. Förresten konservburk, jag behöver inga sådana, mycket godare med färska råvaror.


Nu strax, klockan 10.05 närmare bestämt på tvåan är det utsändning ifrån Sundbybergs kyrka, en gudstjänst om ni vill lyssna. Det blir barnkörer och andra också som sjunger. Så har ni tid, sätt er och njut och koppla av. Julbestyren är kvar. Gudstjänsten håller på i 45 minuter.


 

Det blev fyra ljus tända i morse på var adventsljusstake, vid frukosten.


 

Renarna lyste också så vackert. Jag tycker om dessa ljus som sätts upp lite varstans i december månad. På balkonger, i fönster och julgranar, så stämningsfullt och upplysande. Jag menar att de lyser upp.






 
 
Znogge

Znogge

18 december 2016 10:21

En sådan kommentar hade gjort mig jätteirriterad! Vi kan mer än vad vi tror och ingen är oersättlig. En del män tycker om att ta på sig ansvaret för mycket men det tycker jag tyder på ett kontrollbehov. Alla har vi våra starka och svaga sidor och bidrar på olika sätt. Nu förstår jag att han sa det kärleksfullt men ändå... Så julfint och vackert ni har det i ert kök!

Kram

Önskar dig en fin fjärde advent!

http://znogge.wordpress.com

 
Geddfish

Geddfish

18 december 2016 12:06

Ljus, som upplysande lyser upp, det är fint, det!
Konservburk, nu gick jag igång i minnen, haha. Min svärmor ropade alltid på sin man, eller sonen, vid ett sånt tillfälle, och det dög inte, att jag sa, att JAG kan. Jag tror hon kunde också...egentligen.
Åh, så fint ni har det!
Önskar en skön advent och skickar en varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Kicki

Kicki

18 december 2016 12:38

Önskar dej också en fin fjärde advent.
Så mysigt du har
Absolut ska och får vi tro på det som känns rätt, respektera varandras åsikter är viktigt.
Ha det bra och kramar

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Ditte

Ditte

18 december 2016 15:32

Visst äe det vackert med all ljus som lyser upp på många ställen.
När jag ser ditt kök blir jag glad för det är både mysigt och inbjudande och ni inväntar julen.
För oss blir det inget direkt julfirande i år men de år vi varit hemma har det alltid varit tradition att gå på julottan i Karlbergs slottskapell. Jag har gjort det ofta sedan jag var varn och våra döttrar var nog bara två år första gången de var med. Och efter julottan var det kaffe och dans kring granen och i salarna på Karlberg slott och dansen leddes alltid då av hovpredikant -tilika slottspastor på Karlberg. Vackra minnen.
Men sedan 2002 då min mamma hastigt dog och mycket annat tråkigt inträffade så är inte längre julen som den var och just nu är det fint att vara borta. Visserligen kommer jag att sakna döttrar och barnbarn men de firar jul tillsammans och dels med sina svärföräldrar (Döttrarna alltså)
Stor kram och många tankar. Och tänka hinner jag göra här.

http://akker.blogg.se

 
gun

gun

18 december 2016 20:24

Det är så fint med alla ljusen som lyser upp i mörkret.
Vad fint och inbjudande det är i ditt kök.
Öppna konservburkar kan göra mig galen ibland, allt är för högerhänta...... inte kul ibland att vara vänsterhänt:).
Önskar dig en fin kväll.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

19 december 2016 07:44

JA, se karar :-) men god att ha ändå :-)
Fin fjärde advent hos er. Ljusen betyder så mycket denna tiden. Kyrkan är ett fint rum att vara i.
Fin måndag önskar jag dig!
Varm kram.

http://toveolberg.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards