Direktlänk till inlägg 3 februari 2017

Kyssar!

Av wiolettan - 3 februari 2017 09:57



Jag har en liten kärleksbok, utgiven av Pedagogförlaget som jag tycker om att bläddra och läsa i.


Idag läste jag:

Hon (medan han stjäl en kyss): "Din tjuv. Jag kommer att anklaga dig för stöld".


Han (medan han stjäl en till): "Nåväl, men du har ju fått tillbaka den, fast om du vidhåller din beskyllning kommer jag att anklaga dig för häleri".


Häleri tänkte jag, hur tänkte han då så jag Googlade på ordet och där stod det att man kan dömas för häleri om man köper något som är stulet. Det är klart att jag visste vad ordet betydde och när det användes men att koppla ihop det med att kyssa sin käresta, det skulle jag aldrig ha tänkt på. Det står också: "bereder sig otillbörlig vinning av annans brottsliga förvärv". Då förstod jag hans humor i det hela.


I uppslagsverket kan man läsa att en kyss "är en hälsningsceremoni där man trycker läpparna mot den andres och snabbt skiljer dem åt igen".


Av detta kan man dra slutsatsen att även om en uppslagbok kan ge besked om ords innebörd så vet den inget om kyssar.


Det finns många olika kyssar där "Judaskyssen" kanske är den mest omtalade, eller den mest negativa, inget med vänlighet att göra, tvärtom. Sedan finns det kyssar kamrater och vänner emellan, föräldrar och barn emellan, kärlekspar emellan, regeringschefer emellan, i Ryssland som exempel, sedan finns det handkyssar, ja jag kan räkna upp många olika tillfällen och att det är mycket vanligt nu för tiden.


För min del fick jag ingen kyss förrän i sena tonåren och den ville jag inte ha. Hemma i mitt föräldrahem var det varken kramar eller kyssar då jag var barn.


Jag tar igen det nu.


 






 
 
znogge

znogge

3 februari 2017 12:12

Det där var en tråkig beskrivning av en kyss så jag skulle nog välja att kalla den för puss. Tror det är väldigt olika hur mycket ömhetsbetygelser man visar i hemmet.

Kram och ha en fortsatt fin fredag <3

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

3 februari 2017 15:02

Läser och ler. Blev lite nyfiken på kyssen som var allt annat än vänlig? :)
- bara nyfiken ingen kyss som jag vill ha. Hi hi....

Kram ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
Tove Olberg

Tove Olberg

3 februari 2017 18:42

Läser och ler gör jag med, du får till det du!
Slängkyss från mig sköna böna :-) Vilken fin träfigur du har!Kyss i trä :-)
Varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

3 februari 2017 23:18

Nu vet jag lite mer...Läser också och ler. Definitionerna är så olika. Bra att du nu tar igen det du inte fick som barn. Nog så viktigt för ömhetsbetygelser är viktiga hela livet men det är aldrig för sent att ge eller ta emot dem.
Här i Spanien är det tre kindpussar som är vanliga när man hälsar men jag kommer aldrig ihåg vilken kind man börjar med.
Stor, varm kram och jag tänker vidare...

http://akker.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

4 februari 2017 17:13

Vår familj var väldigt mycket för kramar, sitta i knä m m. Visa känslor, på både gott och ont.
Tråkigt för dej som yngre att inte få ömhet, men jag tror det är ändrat för dej nu.
Ha en trevlig helg!

http://leniawales.wordpress.com

 
gun

gun

5 februari 2017 08:54

Även jag läser och ler. Tror att det är så olika i familjerna hur öppen man är med att visa ömhetsbetygelser. Fina katter.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards