Direktlänk till inlägg 22 februari 2017

Ändrade rutiner.

Av wiolettan - 22 februari 2017 08:56


Igår kom det snö. Det var ríktigt vackert och trevligt tills jag skulle gå ut. Jag gillar inte halkan. Än om det är sandat och mysingen går som om det är sommarmark, så känner jag mig ostadig. Märkligt.


Men, ut måste jag. Frisk luft är bra och jag passade på att få det på väg till vår matbutik. Vi hade slut på både ost och filmjölk och en del annat.


Efter det att vi lämnat varorna hemma så var det dags att ge sig ut igen. Mysingen hade broddar på sig och jag höll hans hand. Jag går ännu ostadigare med broddar så det får vara.


Nu var det dags att vandra ner till vårdcentralen och kolla PK värdet. Ja, jag säger då det, vilken pärs.


Varför kan inte allt få vara som förr? Då kunde man gå vilken dag som helst bara det blev på ett ungefär. Om jag hade fått ett papper på att jag skulle gå om en månad, t.ex så kunde det vara omkring, 29, 30 eller 31 dagar det spelade ingen roll, och inte vilken dag det var heller. Jag tog ett prov, jag gick hem och dagen efter kom det ett brev hur mycket värdet var på och om jag skulle ta ett nytt värde om 1,2,3 eller 4 veckor. Beroende på om värdet var bra eller ej. Var värdet oroväckande åt något håll ringde de om nya doseringsanvisningar, samma dag.  Så har det varit sedan jag var tvungen att börja äta Warantabletter, i augusti 2012.


Nu får vi PK patienter bara komma och kolla Waranvärdet på tisdagar och torsdagar.


Först ska jag  till kassan, stå i kö, få en grön lapp och gå till laboratoriet och sitta och vänta tills det är min tur. Provet tas och jag får reda på värdet. Sedan sitta i väntrummet igen och vänta på att en doktor har tid med mig och kan ge mig värdet, igen, samt ett papper med värdet, dosering och dag och tid när jag ska återkomma.


Denna nyordning föll mig inte i smaken så jag sa att det kändes lite märkligt och till det sämre för oss patienter som så ofta får gå och kolla våra värden. Läkaren blev tydligen rädd och hade, tror jag, hört det av flera för hon sa:


”Du får själv bestämma dag och tiden också, vi vill ju inte tappa några patienter, så jag bestämmer inte när det passar dig, det får du bestämma, helt själv”.


OK jag få ge mig. Det kanske är så i övriga Sverige också, eller?


Idag var det oskönt ute i allra högsta grad. Vi tog en liten promenad på 20 minuter och höll på att blåsa omkull. Det snöade och blåste rejält.


 

Men, jag blev glad ändå. Ett hjärta i snön på trottoaren kom i min väg. Min mysing sa att det är en del av ett skoavtryck i snön. Kan så vara.Nu strax ska vi göra oss i ordning för att gå till SPF och våran lilla sånggrupp och träna. Förra veckan kunde jag inte vara med, men nu är det OK igen.

 
ANNONS
 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

22 februari 2017 10:26

Vilket tjusigt hjärta. Du är duktig på att se de fina detaljerna.
Trist att det blivit sämre för dig med rutinerna. När förändringar görs borde målet vara att det ska vara till det bättre. Jag har också upptäckt mycket som blivit sämre och sämre. Det känns som det alltid är den lilla människan som råkar illa ut. Som kommer i kläm.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
geddfish

geddfish

22 februari 2017 11:00

När det gäller vården, så blir det knappast bättre. Jo, all teknik förfinas och nyupptäckter och så. Men det där lilla vardagliga, det berörs.
Svårt att komma fram på telefon, de vill väl inte ha några samtal.
Du är expert på att hitta hjärtan 💙 varm kram 💙

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Gunnel

Gunnel

22 februari 2017 11:49

Inget bra när det försämras så inom vården. Man ska inte behöva vara frisk för att orka ta sig till en läkare. Jag har faktiskt haft ett par sådana skor med ett hjärta i sulan, som gjorde hjärtliga avtryck. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

wiolettan

24 februari 2017 11:34

Hej Gunnel!
Fortfarande kommer det bara en vit ruta upp hos dig då jag ska kommentera. Men jag läser din blogg, det vet du, för du skriver alltid så intressant.
Håller med dig om den så kallade vintern, fram och tillbaka hela tiden.
Julklänningen är ju festlig, fast kanske för sent eller tidigt ute. Vilken rolig idé och annorlunda.
Jag är inte heller någon båtmänniska, så det ska inte gunga alls om jag ska vara nöjd.
Trevlig helg och kram till dig.

 
gun

gun

22 februari 2017 12:26

Det är tråkigt när vården försämras... Har egen husläkare och de är toppen. Alltid patienten i fokus. De får alltid de högsta betygen vid fråge enkäterna.
Fint hjärta du såg på vägen. Här har det mest regnat men nu blåser det lite.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

22 februari 2017 12:27

Du vet vad jag tycker! Stå på dig och begär att få några av de nya blodförtunnande tabletterna i stället för waran. De börjar bli vanligar och vanligare här på ön och jag har flera "olyckssystrar och bröder" som använder dem.
Man behöver inte finna sig i de här ständiga provtagningarna.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Vonne

Vonne

22 februari 2017 15:27

Här föll också fin snö igår och även i morse men nu är det värdens slask och flera grader varmt så snön lär vara borta snart nog.
Jag skulle inte heller bli så glad om fungerande rutiner plötsligt ändras till vad man upplever som sämre. Ändringar borde alltid vara av godo! Håller för övrigt med Ingrids kommentar att du ska försöka få tabletter istället för waran, låter mycket enklare.
Kram

http://vonnevardag.se

 
wiolettan

wiolettan

22 februari 2017 16:49

Vonne hej!
Nu försöker jag här. Fem kommentarer, tror jag hos dig. Har de hamnat i någon skräppost eller?
Ville bland annat tala om att visst får du låna bilderna. Den med åldersstrappan tycker jag om.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Znogge

Znogge

22 februari 2017 17:19

När det gäller förändringar inom vården så får jag en känsla att de sker av besparingsskäl och inte för att förbättra för patienterna. Men ingen annan än jag skulle bli gladare om jag hade fel... Här på hemmaplan är det snöfritt vilket passar mig alldeles perfekt. Krokusen blommar och jag vill ha vår!

Kram och trevlig kväll <3

http://znogge.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

22 februari 2017 21:13

Det spelar ingen roll om det är två skoavtryck ett fint hjärta är det som kom i din väg, det betyder kärlek, jag älskar att se olika hjärtan som dyker upp blir som du jätteglad.
Blötsnö kan vara halt och fy för att halka så håll i mysingen ordentligt ,-)
Jag tycker det är mycket som förändrats till det sämre.
Det är inte bra, man har väl annat för sig än att bara sitta och vänta för allt sånt kan ta tid.
Ha det nu jättefint KRAM från mig Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

22 februari 2017 21:38

Man kan ju undra varför saker och ting ska vara enkla när de kan vara svåra. Puh, undrar vem som kommit på denna nyordning. Har förstårr att olika VC har olik aidéer. Hos oss på Ringen finns det visserligen olika veckodagar och förmiddagstider mella 8 och 11 för olika prover men man behöver inte träffa en läkare om det inte är något problem med värdena. Men man får göra det om man önskar.
Skönt nu att du också kan få välja hur du vill göra och bra att du sa till.
Vilket fint hjärta du hittade - det betyder nog lycka.
Hoppas det blev en fin sångstund i eftermiddags.
Stor kram från mig som också halkat runt idag inne i stan.

http://dittemitti.se

 
TantGlad

TantGlad

23 februari 2017 13:49

Vilket fint hjärta du hittade. Jättefint!

Ja det är jobbigt för äldre människor och det här med läkarbesök och så. Inte blir det bnättre för passienterna inte. Men det är bra att säga vad man tycker så stå på dig.

Lramkram fina du

http://tantglad.bloggo.nu

 
Kicki

Kicki

23 februari 2017 21:58

Hos mej finns ingen snö,lite vår i luften.
Hoppas det ordnar sej med läkarbesöket och mediciner på bästa sätt.
Är så imponerad över alla fina hjärtan du hittar.
Ett stor hjärtlig kram från mej, hälsa mannen. Kramar

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Mia

Mia

24 februari 2017 10:22

Ibland gäller det att vara en riktig kämpe. Att ta sig fram med vad som står till buds. Att finna hjärtan i skoavtryck, och glädje i det, tycker jag är en fin egenskap som jag tror tar en långt. :)
Önskar en riktigt skön fredag!
Varm kram!

http://www.minsoltrappa.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Lördag 14 dec 07:01

  Regn och 4 plusgrader, men ingen ute promenad, på morgonen som vi brukar. Mysingen är lite däckad, otäck hosta,  hes och 37,4 i feber i morse, det går emot bättring. Nu har han två dagar på sig att bli frisk. På måndag är det styrelsemöte och han...

Av wiolettan - Onsdag 11 dec 08:54

  Det var fråga om uppsatsskrivning i femte klass och ämnet var Julförberedelser. En av de unga författarna skrev så här:   "Lite före jul köper min mamma en halv gris och även innanmätet av en slaktare, som hon sedan gör korv av".   I ...

Av wiolettan - Söndag 8 dec 09:31

  ...önskar jag alla som läser min blogg. I morse minus 1 grad och i går morse plus 6, då vi tog en sen morgonpromenad. Klockan hade redan hunnit bli kvart i åtta då vi kom ut.   Vi gick över Tornparken och ner till Sturegatan. Då vi kom dit så...

Av wiolettan - Fredag 6 dec 09:19

  Redan fredag. Så otroligt fort denna vecka har gått. Inte har jag hunnit med så mycket heller, men det kanske jag inte behöver som pensionär.   Vi har varit på sista sångövningen för denna termin i vår lilla sånggrupp. Mysingen, som leder gru...

Av wiolettan - Måndag 2 dec 10:39

  ---att vandra ut i morse.  Minus 5 grader, så det var skönt i luften. Då vi kom till järnvägsövergången, stod det fullt av folk där och väntade. Även bilar stod i en lång rad.  Tydligen hade inte bommarna varit uppe på länge, eftersom det var så ...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se