Direktlänk till inlägg 1 mars 2017

Tre promenader inkl.skräck.

Av wiolettan - 1 mars 2017 09:07



I går morse, tidigt, gick vi ner till Droppens konditori och köpte två semlor. Det var de första

för i år och dom var så goda. Toppengoda. Är det semlans dag så är det. Jag hade läst att just detta konditori hade fått toppenbetyg så det ville vi testa.


Det är ett mycket litet konditori till ytan och det är inte många som får plats där samtidigt, så då vi kom dit så var det fullt och jag kom inte in direkt. Men efter den första kunden så gick det undan snabbare. Klockan var före sju på morgonen.


Efter frukost gick vi ner till Willys och handlade. Det blev våra promenader igår. Nej, visst, det blev en till promenad.


I fredags då jag åt frukost ringde telefonen och det var min bonusgrabb Peter som var i andra änden. Under tiden jag pratade med honom kände jag att det var något annorlunda i munnen. Förstod inte först men efter en stund så kändes det lite tomt vid en tand.


En tand hade gått sönder och jag fick en hel amalgamfyllning lös i min mun.


Ringde till min tandläkare som hade telefonsvararen på. Han var ledig på fredagen och jag talade in ett meddelande så han ringde upp i går och jag fick en tid igår efter lunch.


Då jag kom dit fick jag reda på att en bit av tanden var borta och han sa att jag troligen hade svalt den, men att det inte var någon fara med det. Amalgamfyllningen tog han hand om. Tandläkaren kunde inte förstå hur lagningen hade gått till, varför det var borrat så djupt i tanden och fyllt så mycket, eller hur han nu sa.


Jag talade om att lagningen var gjord för över 60 år sedan. Då förstod han  bättre.


   

Kan detta vara jag?  Nja, det är ett kort ur min optimistlåda. Visserligen är det en hon, som jag, rödhårig som jag, bär glasögon som jag, hjärtat uppe i halsgropen som jag, (ofta) fräknig som jag, fast jag är det mest på somrarna och på armarna.


Att gå till tandläkaren är något som jag inte gillar.


 

Eftersom jag lider av lägesyrsel så har jag svårt med detta att ha huvudet lägre ner än övriga kroppen. Har jag otur så kan yrseln sätta igång och det är inte trevligt.


Dessutom har jag tandläkarskräck. Min tandläkare som jag har nu är hur gullig som helst, men jag har dåliga erfarenheter ifrån min barndom, omkring 1950-talet. Då var det inte som nu att barn och ungdomar "tas om hand" vid de första besöken. Nu finns det ju också bättre utrustning och bättre metoder.


 

Visdomsord av en klok man.


 

 Någon har skrivit ett meddelande till någon. Gulligt!





 
 
Lena i Wales

Lena i Wales

1 mars 2017 09:46

Jobbigt med tandläkarskräck, men tror de flesta av oss har något liknande att bära på. Jag har faktiskt kommit över min tandläkarskräck, men har annat istället. Jag kände en gång en framgångsrik landslagsspelare i ishockey, han kunde gå ut i rinken och slåss med de stora killarna från Tjeckien och Canada, men när han skulle ta en spruta var han rädd som ett litet barn och ville hålla handen. Med andra ord rädsla är inte alltid logisk.
Jag älskar semlor, men för mej blev det ingen igår. Tar igen firandet idag!
Sköt om dej!

http://leniawales.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

1 mars 2017 12:05

Fy lägesyrsel låter otäckt!
Att ligga lågt med huvudet hos tandläkaren är otäckt bara det, utan yrsel!
Mysigt med ett sådant litet konditori ,-)
Det lät charmigt, min mamma har ätit semlor i flera veckor nu ,-)
Men när jag var barn var det den riktiga dagen som räknades.
Otur med tanden hoppas det går kanonbra hos tandläkaren!
Ha en mysig dag KRAM från mig Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Gunnel

Gunnel

1 mars 2017 12:20

Min tandläkare är helt underbar och har nästan botat min tandläkarskräck helt. Jag har också dålig erfarenhet av hemska tandläkare när jag var barn. Yrsel är otrevligt. Jag har lågt blodtryck, så jag får känning av det ibland och det är riktigt kusligt. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Lena

Lena

1 mars 2017 12:34

Hejs svejs. Dina optimistkort tycker jag är trevliga, var har du hittat dem? Jag såg en hjärtformad kaffefläck på bänken i köket idag och tänkte på dig - att den skulle du nog tagit kort på. Kram

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Ditte

Ditte

1 mars 2017 13:42

Tandläkaren tycker jag heller inte om efter att som barn blivit illa behandlad av en elak tandläkare med trampborr. Detta har suttit i. Men jag hade turen att genom maken hitta en bra tandläkaer som ger midg den bedövning jag vill ha. Så nu går det bra. Skönt att du också numer har en "snäll" tandis. Inte gör ju heller din lägesyrsel tandisbesöken lättare men kanske gör övningarna nytta.
Optimistkorten är trevliga tycker jag också och plockar fram några då och då Och visst poggar de upp.
Ordspråken är också tänkvärda och det är viktigt att ge sig tid och ro att fundera.

Läste också att Droppens semlor var populära och roligt att ni tyckte de var goda. Jag åt också en semla igår som var väldigt god dock köpt på ett bageri i närheten.

Stor kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

1 mars 2017 15:04

Mycket händer det här hos dig och med dig; du milde tid!
Tandläkarskräck hade jag med, men det har blivit bättre. Optimistlådan ... Ja, jag har också en med citat och dylika, men var har jag den tro?
Dag Hammarskjöld var en fin man. Jag har läst lite i en biografi om hans väg i livet.
Yrsel är en jobbig sak, men du tränar dig! Heja dig wiolettan den fina!!
Varm kram

http://toveolberg.blogspot.se

 
Znogge

Znogge

1 mars 2017 15:24

Tyvärr gjorde tandläkarna så förr. Mer än halva tanden borrades upp även om det var minimalt med karies. Det kommer surt efter nu eftersom tänderna blivit betydligt skörare av den behandlingen. Jag ogillar starkt att gå till tandläkaren för även jag har dåliga erfarenheter. Tråkigt men sant...

Yrsel är verkligen inte roligt men desto bättre att du tränar.

Kram och ha en fortsatt bra onsdag :D

http://znogge.wordpress.com

 
Biggeros

Biggeros

1 mars 2017 15:56

Inte roligt när tänderna spökar och dessutom när man måste trotsa tandläkar skräcken=( Förr borrade tandläkarna djupt och fyllde hålet rikligt med amalgam.
Fint citat från en viss man!! Även optimist kortet kan hjälpa en på bättre humör. Vilket behövs ibland=) Kram

http://Biggeros.blogg.se

 
Vonne

Vonne

1 mars 2017 16:26

MorgonSemla från litet gulligt konditori låter ju toppen. Tänk att det var så mycket folk redan på morgonen. Semlor är gott men jag försöker vara återhållsam. Som barn minns jag att vi fick s k hetvägg dvs semlan i varm mjölk. Det äter jag aldrig nu för det var inte särskilt gott, men mättande faktiskt.
Sicken osis med tanden, särskilt som du inte gillar tandläkarbesök, förrästen vem gör det? Och inte skulle det bli bättre av lägesyrsel så jag förstår din vånda. Men som ditt lilla "självporträtt"..förspilld kraft att oroa sig och vi kan ju vara lyckliga som har möjlighet gå till en tandläkare trots allt.
Ha det gott/Kram

http://vonnevardag.se

 
Ingrid

Ingrid

1 mars 2017 18:54

Jag får inte yrsel när tandläkaren tippar stolen så mycket bakåt, men däremot har jag väldigt svårt att andas genom näsan, så brukar säga till att han måste göra pauser så att jag får andas genom munnen då och då annars kvävs jag. Jag har också en massa gamla amalgamfyllningar kvar sedan ungdomen och bävar för när de kommer att krascha för det gör de nog till slut.
Ha det så bra!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
gun

gun

1 mars 2017 20:28

Tandläkarskräck är inte kul att ha och man måste ändå gå dit ibland.
Semlor är så goda... vet inte hur många jag har lyckats få i mig:):).
Varm kram
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

2 mars 2017 05:57

Lägesyrsel låter inte roligt ... känns som en besvärlig åkomma! Tandläkarskräcken delar jag med dig - har också hemska minnen från barndomen på 50- talet. Nu har jag lyckligtvis en snäll tandläkare - för hur läskigt det än är, så måste man ju gå dit ibland :)
Åt nyss upp årets sista semla (för min del)- orkade inte med den igår :)
Önskar dig och Mysingen en fin dag!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kicki

Kicki

3 mars 2017 04:57

Är inte heller förtjust i tandläkarbesöket, men skönt att vara hel i munnen, så får härda ut.
Dina kort är härliga. Stor kram och ha det bra

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards