Direktlänk till inlägg 2 mars 2017

Jag blir så ledsen...

Av wiolettan - Torsdag 2 mars 10:07


...nästan arg också.


Ska det behöva vara så här?  Vad det gäller?


Jo, jag läste i vår närtidning att en anställd inom hemtjänsten upptäckte hos en kvinna att det inte fanns pengar till matinköp. Hon slog då larm till sin chef som kontaktade den person som hade hand om kvinnans inköp. Det var en person som hade jobbat länge inom hemtjänsten i Sundbyberg.


Medarbetaren som blev uppringd erkände en stöld av pengar hos kvinnan. Nu är den stölden anmäld. Vad tror ni det kommer att leda till?


Enligt en anhöring till kvinnan så har det försvunnit pengar och även smycken, som halsband och guld från kvinnans hem under en lång tid.


I anmälan framgår det att det inte är första gången som denne anställde stulit från äldre.


Under 2013 stal den personen både mat och pengar från äldre. Vad hände tror ni? Jo, han eller hon, vilket, förtäljer inte historien, fick en skriflig varning.


En skriftlig varning och fick sedan fortsätta att jobba inom hemtjänsten och besöka äldre. Det är ju nästan så att man tappar hakan, tappar i alla fall tilltron och tilliten till samhället och dess förmåga att sköta detta. Jag blir i alla fall illa berörd, mycket illa. Det beror inte bara på att jag åldersmässigt är i den utsatta gruppen, utan det är vanlig medmänsklighet. Äldre som inte kan ta till vara på sig själv och sina egna intressen ska inte ha folk omkring sig, anställda av kommunen, som inte är ärliga och som saknar moral och empati. Det är så fel och uppåt väggarna som det kan bli.









 
ANNONS
 
Lena

Lena

Torsdag 2 mars 11:10

Fy sjutton :(
Att man ska kunna bete sig på det sättet, bli påkommen och sedan ändå fortsätta?
Förstår heller inte hur någon kan ha samvete att svika äldre på det sättet. Visst är det jobbigt att läsa om sånt här, man blir så besviken!

Vad roligt att du gärna ser bilder härifrån, det kanske får mig ur huset helt plötsligt. Kanske :) Fotointresset har fått lite för liten plats på sistone. Kramis.

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

Torsdag 2 mars 11:38

Har bara en sak att säga; DET ÄR FÖR JÄVLIGT!!!
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Primrose

Primrose

Torsdag 2 mars 12:37

Man blir förbannad!!!!
SÅ DÅLIGT, Sparken direkt såklart, och straff, betala och ge tillbaka!
Och ALDRIG mer ett sådant jobb!
Vilket mesande det är med brottslingar!
Skrämmande var det.
Tack för att du skrev om det.
Bra att det kommer fram till hur många som helst!
Jo svarade på fel ställe under din kommentar till mig.
,-))) Stärker musklerna för att hålla brösten på plats ,-)
Ha en fin dag nu.
KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

Torsdag 2 mars 14:34

GRRRRR! Jag blir så arg och ledsen! Att genast få löneavdrag och genom det betala tillbaka ALLT och med ränta. Givetvis polisanmälan och aldrig mer få jobba inom hemtjänsten eller helst inte någon annanstans heller.
Tack för att du uppmärksammade detta men jag vet att det förekommit på andra ställen och att inte något särskilt hänt. Bedrövligt!
Skcikar dig en stor kram!

http://dittemitti.se

 
Znogge

Znogge

Torsdag 2 mars 17:03

Man kan inte bli annat än arg och ledsen när man läser om sådana här saker. Den bistra sanningen är dock att det inte alls är ovanligt. Många gånger sker det stölder hos dementa människor som har svårt att veta var de har sina saker och ord står mot ord. Dessutom finns det vissa begränsningar i försäkringarna eftersom man släppt in hemtjänstens personal frivilligt i sin bostad. Under all kritik att man missbrukar ett förtroende i någon annans hem :-(

Kram och glad kväll önskar jag dig.

http://znogge.wordpress.com

 
Kicki

Kicki

Fredag 3 mars 04:54

Fruktansvärt. Hur kan man bara göra så.
Sparken och bränd för alltid inom detta jobb.
Blir så ledsen.
Men du är en glädjespridare, kram och ha det fint

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Anki

Anki

Fredag 3 mars 07:23

Blir så ARG! Den här personen ska förstås avskedas med omedelbar verkan och ALDRIG få ett jobb inom hemtjänst eller liknande igen!
Önskar dig en fin fredag ...
Varm kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Tove Olberg

Tove Olberg

Fredag 3 mars 08:01

Å fy så svinaktigt gjort!
Skriftlig varning? Men nu går skam på torra land!
Bra att du skrev om det! Tänk sån oro att vara äldre och behöva hemtjänst och inte veta om det går bra.
Ha en fin dag och varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Mia

Mia

Fredag 3 mars 10:06

Det är bra när media hårt granskar den här sortens förfärliga tilltag. Trycket borde vara större på att rimliga åtgärder vidtas när någon begår sådana brott. Man ska inte behöva vara utsatt på detta sätt för att man är i behov av hjälp.
Hoppas nu att du får en fin fredag! Varm kram!

http://www.minsoltrappa.se

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 3 mars 13:05

Det är så tråkigt när sånt här händer, men tyvärr är det nog inte helt ovanligt. Min mamma blev bestulen när hon bodde på ålderdomshemmet och det polisanmäldes, men det blev ju inte ens en utredning utan det lades ner "i brist på bevis", men det hade till följd att det installerades låsta säkerhetsskåp i varje rum och den som behövde nyckel dit fick kvittera ut den. Förhoppningsvis hjälpte det!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

Fredag 3 mars 17:46


Tjuvar finns och detta skall hemtjänstbolagen ansvara för att det inte sker. Att tjuvarna får fortsätta jobba är helt oacceptabelt och jag tycker att de som blundar för att detta sker är medskyldiga. Usch så arg jag blir....

Kram på dig fina wiolettan. ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Lördag 4 mars 09:21

Idag går det att skriva. :) Jag blir både ledsen och riktigt arg när jag läser om sådant. Utnyttja sårbarheten hos gamla och barn gör mig riktigt ilsken. Jag har nolltolerans när det gäller mycket. Den personen ska inte jobba med liknande uppgifter. Det är ett svek mot mycket. Grrrr.
Lördagskram Bosse
Ps. Hoppas du får en fin helg

http://bosseliden.wordpress.com

 
Vonne

Vonne

Lördag 4 mars 11:06

Ja vet du vad, tappa hakan gör man verkligen när man får läsa sådant. Jag blir så arg så jag vet inte vad! Självklart ska personer som ertappas med stöld och misshantering av de äldre som de besöker bli portförbjudna inom hemtjänsten. Ofattbart att det bara blev en varning!
En skön lördag önskar jag dig vilket som. Kram

http://vonnevardag.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Lördag 21 okt 08:32


  Nu har jag läst den senaste boken som Bosse Lidén har skrivit.       Den heter ”Minnen som stannat kvar”. Titeln säger vad boken handlar om, minnen och vilka minnen sen. Den är skriven i kåseriform och den stilen tycker jag myck...

Av wiolettan - Tisdag 17 okt 08:51


  Idag, mulet både ute och inne.       Giv mig den frid, som djup likt floden flyter och gör att livets öken blomstrar blid. Giv mig den tro som natt i dag förbyter och lär mig vänta än en liten tid.   En liten tid mig törnen ännu...

Av wiolettan - Fredag 13 okt 10:34


  Då jag var och besökte min hjärtläkare senast, nu i höst, för min årliga kontroll av pacemakern och hjärtat, frågade jag honom om jag kunde få sluta med Waranet, blodförtunnings medicinen.   ”Nej, det går inte, du måste fortsätta och ta...

Av wiolettan - Tisdag 10 okt 10:06


  ...i brevlådan, eller rättare sagt en avi om ett paket. Det kom igår men jag  kunde inte hämta ut det då, så jag fick snällt vänta till idag. Men, då gick jag och mysingen iväg snarast nu på förmiddagen och jag fick mitt efterlängtade bokpaket. D...

Av wiolettan - Måndag 9 okt 09:55


  För flera inlägg sedan så visade jag några bilder på vilda djur och berättade att vi hade varit på safari och frågade om ni kunde gissa var.   Jag fick en hel del gissningar men ingen stämde så nu ska jag berätta svaret. Kanske ni trodde att ...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 76 åring som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har varit gift två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se