Direktlänk till inlägg 2 mars 2017

Jag blir så ledsen...

Av wiolettan - 2 mars 2017 10:07


...nästan arg också.


Ska det behöva vara så här?  Vad det gäller?


Jo, jag läste i vår närtidning att en anställd inom hemtjänsten upptäckte hos en kvinna att det inte fanns pengar till matinköp. Hon slog då larm till sin chef som kontaktade den person som hade hand om kvinnans inköp. Det var en person som hade jobbat länge inom hemtjänsten i Sundbyberg.


Medarbetaren som blev uppringd erkände en stöld av pengar hos kvinnan. Nu är den stölden anmäld. Vad tror ni det kommer att leda till?


Enligt en anhöring till kvinnan så har det försvunnit pengar och även smycken, som halsband och guld från kvinnans hem under en lång tid.


I anmälan framgår det att det inte är första gången som denne anställde stulit från äldre.


Under 2013 stal den personen både mat och pengar från äldre. Vad hände tror ni? Jo, han eller hon, vilket, förtäljer inte historien, fick en skriflig varning.


En skriftlig varning och fick sedan fortsätta att jobba inom hemtjänsten och besöka äldre. Det är ju nästan så att man tappar hakan, tappar i alla fall tilltron och tilliten till samhället och dess förmåga att sköta detta. Jag blir i alla fall illa berörd, mycket illa. Det beror inte bara på att jag åldersmässigt är i den utsatta gruppen, utan det är vanlig medmänsklighet. Äldre som inte kan ta till vara på sig själv och sina egna intressen ska inte ha folk omkring sig, anställda av kommunen, som inte är ärliga och som saknar moral och empati. Det är så fel och uppåt väggarna som det kan bli.









 
 
Lena

Lena

2 mars 2017 11:10

Fy sjutton :(
Att man ska kunna bete sig på det sättet, bli påkommen och sedan ändå fortsätta?
Förstår heller inte hur någon kan ha samvete att svika äldre på det sättet. Visst är det jobbigt att läsa om sånt här, man blir så besviken!

Vad roligt att du gärna ser bilder härifrån, det kanske får mig ur huset helt plötsligt. Kanske :) Fotointresset har fått lite för liten plats på sistone. Kramis.

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

2 mars 2017 11:38

Har bara en sak att säga; DET ÄR FÖR JÄVLIGT!!!
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Primrose

Primrose

2 mars 2017 12:37

Man blir förbannad!!!!
SÅ DÅLIGT, Sparken direkt såklart, och straff, betala och ge tillbaka!
Och ALDRIG mer ett sådant jobb!
Vilket mesande det är med brottslingar!
Skrämmande var det.
Tack för att du skrev om det.
Bra att det kommer fram till hur många som helst!
Jo svarade på fel ställe under din kommentar till mig.
,-))) Stärker musklerna för att hålla brösten på plats ,-)
Ha en fin dag nu.
KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

2 mars 2017 14:34

GRRRRR! Jag blir så arg och ledsen! Att genast få löneavdrag och genom det betala tillbaka ALLT och med ränta. Givetvis polisanmälan och aldrig mer få jobba inom hemtjänsten eller helst inte någon annanstans heller.
Tack för att du uppmärksammade detta men jag vet att det förekommit på andra ställen och att inte något särskilt hänt. Bedrövligt!
Skcikar dig en stor kram!

http://dittemitti.se

 
Znogge

Znogge

2 mars 2017 17:03

Man kan inte bli annat än arg och ledsen när man läser om sådana här saker. Den bistra sanningen är dock att det inte alls är ovanligt. Många gånger sker det stölder hos dementa människor som har svårt att veta var de har sina saker och ord står mot ord. Dessutom finns det vissa begränsningar i försäkringarna eftersom man släppt in hemtjänstens personal frivilligt i sin bostad. Under all kritik att man missbrukar ett förtroende i någon annans hem :-(

Kram och glad kväll önskar jag dig.

http://znogge.wordpress.com

 
Kicki

Kicki

3 mars 2017 04:54

Fruktansvärt. Hur kan man bara göra så.
Sparken och bränd för alltid inom detta jobb.
Blir så ledsen.
Men du är en glädjespridare, kram och ha det fint

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Anki

Anki

3 mars 2017 07:23

Blir så ARG! Den här personen ska förstås avskedas med omedelbar verkan och ALDRIG få ett jobb inom hemtjänst eller liknande igen!
Önskar dig en fin fredag ...
Varm kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Tove Olberg

Tove Olberg

3 mars 2017 08:01

Å fy så svinaktigt gjort!
Skriftlig varning? Men nu går skam på torra land!
Bra att du skrev om det! Tänk sån oro att vara äldre och behöva hemtjänst och inte veta om det går bra.
Ha en fin dag och varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Mia

Mia

3 mars 2017 10:06

Det är bra när media hårt granskar den här sortens förfärliga tilltag. Trycket borde vara större på att rimliga åtgärder vidtas när någon begår sådana brott. Man ska inte behöva vara utsatt på detta sätt för att man är i behov av hjälp.
Hoppas nu att du får en fin fredag! Varm kram!

http://www.minsoltrappa.se

 
Ingrid

Ingrid

3 mars 2017 13:05

Det är så tråkigt när sånt här händer, men tyvärr är det nog inte helt ovanligt. Min mamma blev bestulen när hon bodde på ålderdomshemmet och det polisanmäldes, men det blev ju inte ens en utredning utan det lades ner "i brist på bevis", men det hade till följd att det installerades låsta säkerhetsskåp i varje rum och den som behövde nyckel dit fick kvittera ut den. Förhoppningsvis hjälpte det!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

3 mars 2017 17:46


Tjuvar finns och detta skall hemtjänstbolagen ansvara för att det inte sker. Att tjuvarna får fortsätta jobba är helt oacceptabelt och jag tycker att de som blundar för att detta sker är medskyldiga. Usch så arg jag blir....

Kram på dig fina wiolettan. ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

4 mars 2017 09:21

Idag går det att skriva. :) Jag blir både ledsen och riktigt arg när jag läser om sådant. Utnyttja sårbarheten hos gamla och barn gör mig riktigt ilsken. Jag har nolltolerans när det gäller mycket. Den personen ska inte jobba med liknande uppgifter. Det är ett svek mot mycket. Grrrr.
Lördagskram Bosse
Ps. Hoppas du får en fin helg

http://bosseliden.wordpress.com

 
Vonne

Vonne

4 mars 2017 11:06

Ja vet du vad, tappa hakan gör man verkligen när man får läsa sådant. Jag blir så arg så jag vet inte vad! Självklart ska personer som ertappas med stöld och misshantering av de äldre som de besöker bli portförbjudna inom hemtjänsten. Ofattbart att det bara blev en varning!
En skön lördag önskar jag dig vilket som. Kram

http://vonnevardag.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards