Direktlänk till inlägg 9 mars 2017

Vad är det för fel på mig?

Av wiolettan - 9 mars 2017 10:23


Ja, det undrar jag verkligen.


Vi tar det ifrån början.


Efter det att jag fick min tia och därefter hjärtstoppet och därefter pacemaker och därefter min vägran att börja ta Waran, blodförtunnande råttgift, har jag en gång om året blivit kallad till en hjärtspecialist för kontroll. Det tycker jag har varit bra och tryggt.


Han brukar kalla mig för återbesök i september månad. Så, september i fjol var jag där och han kollade hur mycket min pacemaker hade fått jobba och hur mycket det var kvar på batteriet, samt tog lite blodprover. Han sa sedan att det inte var något speciellt utom att mitt blodvärde var för lågt och att jag borde äta järntabletter. Jag hämtade ut dom men har inte tagit några, min mage stannar. Så jag försöker äta mat som har järn i sig, i stället.


Men, sen sa han något om att jag skulle få en kallelse för besök hos hans sköterska. Jag vet att han pratade om besöket, tydligen också vad det handlade om, men det gick inte in i min hjärna, bara utanpå.


Nu, ett halvår senare har jag fått en kallelse om att jag ska inställa mig i morgonförmiddag hos sköterskan. Det stod ingenting om vad hon skulle göra eller vad det gällde, inte heller att det kostade någonting. Bara att jag hade en tid den 10/3 och klockslaget.


Nu är jag orolig och undrande över två saker minst. Varför kommer jag inte ihåg vad besöket skulle handla om, vad sköterskan ska göra med mig och varför är jag så orolig över morgondagen?


 

Jag får ta på mig min optimistnål.



 


Ha en bra dag, mina bloggvänner.




 
 
znogge

znogge

9 mars 2017 11:42

Kanske ska du inte vara orolig alls för kanske var det så att läkaren faktiskt inte riktigt tog sig tid och förklarade för dig varför du skulle träffa sköterskan. Eller så handlar det om att man är orolig när man är hos läkaren. Ett vanligt fenomen som innebär att man lyssnar men tar inte in budskapet. En gissning är att de vill kontrollera ditt blodvärde för att se hur det är nu. Lycka till i morgon.

Kram och ha en bra dag!

http://znogge.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

9 mars 2017 12:50

Allt försvann som jag skrev.
Det är nog som för min gubbe, han går varannan månad fast han anses som frisk nu!
Man får hjärnsläpp när man är hos en läkare, man blir så nervös därför kommer du inte ihåg.
Får skriva lite snabbare så inte det här också försvinner ,-)
Min gubbe har istället för Waran en nyare medicin som är mycket säkrare du kan äta vad du vill, fråga efter den om du vill den heter ELIQUIS.
Sen kan du äta blodbröd och ta lite c vitamin till då får du bra hjärnvärde.
Det är gott, Paltbröd kanske det heter,
som tunnbröd.
Stort Lycka Till imorgon!
VARM KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

9 mars 2017 14:00

Du får ta Mysingen med dig nästa gång. Fyra öron hör dubbelt så mycket som två!
Jag trodde att du åt waran?! Med dina hjärtproblem och ditt förmaksflimmer utgick jag från att läkarna tvingat på dig någon form av blodförtunnande medicin.
Hoppas att du får ett bra möte med sköterskan.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

9 mars 2017 14:32

Gissar att de bara vill kolla ditt blodvärde. Ibland är det så att oviktig information stänger man ute...

Varm kram ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 mars 2017 18:54

Sjuksköterskor är oftast ofarliga och det finns hur som helst ingen anledning till oro, så länge det handlar om dig så är du alltid chef. Kram

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

9 mars 2017 19:27

En sköterskekontakt kanske är tänkt som en "mellankoll" för att följa upp hur det går för dig, säkert blir järnbristen kollad också. Glad för din skulle att det är imorgon du ska iväg så du får veta. Inte konstigt alls att du som gått igen så mycket blir orolig, och det är svårt få med sig allt som läkaren säger, det händer mig också. Jag håller tummarna och följer dig i tankarna imorgon!
Stor kram! Tumme upp :-)

http://toveolberg.blogspot.se

 
Preciosa

Preciosa

9 mars 2017 21:34

Hej W!
Jag har bara varit på koll två ggr på HjärtC på 7 år. Äter inte blodförtunnande el kolesterolsänkande...Tål inga tabletter.Vill inte gå tillbaka dit. Läkare nr 1 var stressad och nr 2 sa inte ett ord knappt. Hoppas på det bästa :)Hade jag känt av nåt kanske jag gått. Men då är det väl för sent :(
Lycka till i morgon!
Kram P ♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Anki

Anki

10 mars 2017 06:39

Jag tror du var lite stressad när du var hos doktorn och därför missade informationen ... eller så informerade han dåligt. Tänker på dig idag och hoppas besöket hos sköterskan går bra.
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
geddfish

geddfish

10 mars 2017 11:50

Hoppas innerligt att besöket går bra idag. Tänker på dig.
Varm kram 💙

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

10 mars 2017 18:22

Är man stressad och har tankarna på annat håll är det lätt att glömma bort vad som sägs. När jag ibland är på läkarbesök har jag ibland någon av döttrarna med eller maken för att jag ska kunna veta vad som sagts. Jag litar inte på att jag själv alltid minns det. Tror att du kanske var stressad och läkarn kan ha varit mindre bra på att tydligt informera.
Eftersom du ska träffa en sköterska så kan det ju vara en uppkollning.
Tänker på dig och hoppas det hela har gått bra.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

11 mars 2017 11:35

Jag förstår mycekt väl att du glömt bort detta, samma har hänt mej många gånger. Troligen för att det inte var viktigt just då.
Tror i alla fall att det är bra att tala med en sköterska. Lycka till!

http://leniawales.wordpress.com

 
Kicki

Kicki

11 mars 2017 18:58

Hoppas drt gick bra för dej hos doktorn.
Skickar en stor krya kram och önskar dej en trevlig kväll.
Kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Biggeros

Biggeros

12 mars 2017 14:39

Ibland är det bra att vara två på läkarbesöket. Om man skulle missa något så kanske den andra har uppfattat det bättre. Det är nog bara rutinmässiga blodprover och blodtryck sjuksköterskan ska göra. Det är nog inget att oroa sig för Wiolettan. Kram

http://Biggeros.blogg.se

 
Vonne

Vonne

12 mars 2017 18:03

Tror som någon mer att du var stressad och omedvetet blockerade vad som skulle göras hos sköterskan. Men visst är det obehagligt att komma på sig med sådant. Tror det går alldeles utmärkt hos sköterskan och att det bara är standardprover som ska tas och som inte läkaren gör. Lycka till i morgon och berätta sedan gärna.
Stor varm kram.
Yvonne

http://vonnevardag.se

 
gun

gun

12 mars 2017 19:28

Tror nog du var lite stressad och då är det lätt hänt att man inte lyssnar...
Men jag tror att det gick bra för dig hos sköterskan och att du oroat dig i onödan.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Primrose

Primrose

13 mars 2017 10:23

Hoppas det gick jättebra nu!
Har tänkt på dig och hållit tummen!
VARM Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards