Direktlänk till inlägg 17 september 2017

Tack, tack!!!

Av wiolettan - 17 september 2017 08:47


Tack snälla, alla, för era fina, uppmuntrande och peppande kommentarer.


Förstår om ni tycker jag är harig, men jag har mina rutiga och randiga skäl. Varit med om att bedövning inte tagit och jag vill inte uppleva det igen. Det är kanske nackdelen med att vara rödhårig, en av flera nackdelar. Jag har läst att rödhåriga upplever smärta annorlunda och att det behövs 19% mer narkosmedel för att söva oss. Samt att vi är mer motståndskraftiga mot lokalbedövning. Jag kollade upp detta med smärttrösklar efter det att bedövning inte tog första gången, på mig.


I alla fall. Hjärtdoktorns sköterska ringde och sa att alla proverna var bra. Både lever och njurvärdena. Så har jag varit till min husläkare (heter de så nuförtiden?) Där fick jag reda på att de prover jag tog där var bra också. B12 OK, järnvärderna hade gått upp. Alla prover var inom marginalerna. Hon frågade om jag ville ha kopia på dom för att kunna titta på och njuta. Det tackade jag för.


Kontentan av alla besöken denna vecka är att jag mår bra, efter proverna att döma är jag frisk som en nötkärna och det är härligt. Om det inte hade varit för hjärtat så hade allt varit toppen. Riktigt bra är det väl inte då jag äter cirka 8-9 tabletter om dagen. Men, som sagt, idag, toppenliv.




Idag är det kyrkoval. Jag har redan röstat. För några dagar sedan gick jag till prästgården och röstade, tog det säkra för det osäkra. Visste ju inte om jag skulle må bra idag. Vilket jag gör.


 

Fick en tablettask. Länge sedan jag köpte en tablettask. Dessa var goda.


Mysingen har lämnat mig. Ja, bara för idag, hoppas jag. Han gick iväg redan halv nio i morse till Duvbo kyrka. Där ska han vara valförrättare. Han trodde inte att han skulle komma hem förrän sent i natt, efter det att röstsedlarna har räknats.



 

Så fina tankar på mitt hjärtkort.



 

Detta var ritat på en vägg, utmed vår morgonvandringspromenad. Ett litet hjärta och kärlek till alla.


Trevlig dag önskar jag alla.









 
 
Primrose

Primrose

17 september 2017 11:18

Du är inte harig jag tycker det är naturligt att oroa sig för läkare för det gör jag själv ,-) tycker tvärtom det är lite konstigt att inte oroa sig ,-)) ja alla är vi olika.
Jag förstår ju nu varför du är orolig, don oro ska tas på allvar och jag tror att om du går dit till undersökningen för hjärtat eller ringer och talar med dom om varför du är orolig just för att bedövningen inte ska ta! Det kommer dom att förstå och jag hoppas och tror att dom kan hjälpa dig så att du vågar göra undersökningen, du kan ju säga att du bara vill göra undersökningen och att om det är något vill du tänka till innan dom fixar det.
För annars så fixar dom det lätt det sa dom till min gubbe med en gång.
För härligt är det att du är frisk för övrigt!,-))
Jag hoppas du vågar för jag önskar SÅ att du får må bra igen!
Vilket fint hjärta o budskap på väggen
Och vilka bra ord i ditt hjärtkort
Önskar dig en härlig söndag
KRAM KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Eva

Eva

17 september 2017 12:10

oro är nåt vi sällan kan påverka den bara finns där ..men allt löser sig skall du se :) ja alla dessa fina <3 hi hi kramis

http://evasblogg.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

17 september 2017 12:46

Så skönt att du mår bättre i dag. Hoppas att välmående håller i sig länge nu.
Jag måste ju erkänna att jag aldrig röstat i ett kyrkoval. Mina föräldrar gjorde det inte heller, så jag har kanske ärvt deras beteende.
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

17 september 2017 17:02

Så skönt att proverna var bra för det är ändå en fingervisning. Jag har aldrig röstat i ett kyrkoval och kommer inte att göra det i år heller. Hade det däremot sammanfallit med ordinarie val hade jag nog lagt en lapp till i urnan...

kram och god söndag!

http://znogge.wordpress.com

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

17 september 2017 19:13

Hade precis skrivit en jättelång kommentar då den försvann ut i cyberrymden. Är inte van vid det - och nu hinner jag inte skriva något nytt!
Ville bara önska dig lycka till eftersom du mår bra, det är inte dumt.....
KRAM
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

17 september 2017 21:46

Fint att dina prover är bra och attdu fick med dig kopior på svaren. Men visst är det oroande med ditt hjärta. Och du har all rätt till din oro. Jag tänkte här i liknande banor som "Primerose" om att berätta för personalen om din oro och de brukar vara förstående. håller tummarna hårt.
Vad gäller kyrkovalet har jag röstat i förtid för jag vill inte ge makt till Sverigedemokraterna utan att vara med och ha sagt mitt.
Skylten om andetagen är talande och jag tror det är så en får tänka och räkna.
Varm kram och många tankar.

http://dittemitti.se

 
Hanna

Hanna

18 september 2017 08:52

Vad skönt att proverna var bra.

http://hannafialotta.blogg.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

18 september 2017 09:29

Det var bra!!
Du är en livsnjutare och vet väl vad dålig hälsa vill säga, men du går din väg framåt. En optimist! Att oro finns med i våra liv det hör till och harig - nej, det tycker jag inte utan snarare mycket mänsklig.
Hjärtegod blir mina tanke om dig!
Nu festar vi för dig <3
Varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Piedra

Piedra

18 september 2017 15:39

Jag tycker inte alls att du är harig. Jag är ju själv rödhårig och har varit med om att bedövning och narkos inte tagit ordentligt. Och då är det ju inte konstigt att man drar sig för behandlingar och undersökningar som man vet kommer att göra ont.
Varm kram!

http://verklighetsflyktblog.wordpress.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

19 september 2017 10:43

Härligt att läsa att alla proverna var bra och inom gränserna. Jag önskar att ditt hjärta kunde vara snällt mot dig varje dag. Jag vill också alltid ha med mig papper hem. Annars glömmer jag bort informationen. Även bra inför nästa besök.
De orden gillade jag. Fanns de på tablettasken?
Jag önskar dig en fin frisk vecka.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
gun

gun

19 september 2017 12:17

Inte är du harig och skönt att läsa att du mår bra.
Det är otäckt när inte bedövningarna/narkoserna tar som det ska.
Jag får alltid mer än normalt för att det ska ta och varför jag behöver det är det ingen som vet.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
kicki

kicki

23 september 2017 09:07

Så glad jag blir för din skull, så roligt att höra.
Ta hand om er, ni är så fantastiska.
Stor kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards