Direktlänk till inlägg 25 oktober 2017

Tänk att få vakna, tidigt en morgon...

Av wiolettan - 25 oktober 2017 08:40


Vaknade till en morgon med stark blåst och regn och av ett larm. Larmet tystnade efter ett tag men blåsten och regnet är kvar. Jag är inte så förtjust i stark blåst, men, slipper jag vara ute på en färja eller båt, eller för den delen uppe i ett flygplan, så är det OK. Så jag är glad.


En sak till som gör mig glad, i alla fall drog jag på munnen då jag hörde det på radion i morse, att de som mot förmaksflimmer äter blodförtunnade medicin har ett större skydd emot att drabbas av demens. Enligt en undersökning som har gjorts, så halveras risken. Eftersom två av mina syskon har en sådan sjukdom, så är ju risken stor, kanske.


Hörde något annat på radion i morse också, som gladde mig. En vacker sång som jag här har tagit med första och sista verserna.


Tänk att få vakna tidigt en morgon, höra ett vårregn sjunga sin sång.

Jag älskar regnet som väcker jorden. Tack käre Far för regnet Du gav.


Tänk att få vakna tidigt en morgon, utan att sakna natten som var.

Jag älskar livet som Du har skapat. Tack käre Far för allt som Du gav.




 

Än har inte isen lagt sig här på Lötsjön, men varningen står kvar.


 

Löven lägger sig som en matta. Jag som tycker om att lägga pussel, detta vore verkligen en utmaning. Bra att jag inte har ett sådant pussel.


Var rädda om er om ni går ut. Har hört att snön och halkan har kommit på vissa platser.




 
 
Gunnel

Gunnel

25 oktober 2017 10:47

Det har jag aldrig tänkt på tidigare. Men det ser faktiskt ut som när man hällt ut alla pusselbitar ur kartongen och ska börja sortera dem. Fast det här är nog ett omöjligt pussel att lägga. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

25 oktober 2017 11:15

Jag vaknade också tidigt, alltför tidigt för en ledig dag. Så nu får det bli en liten stund av vila och troligen lite slummer också. Här regnar det inte, utan solen skiner. Känns inte av någon höst ännu. Men visst är det lite speciellt med hösten i Sverige, om det bara inte regnar hela tiden, förstås.
Önskar dej en trevlig dag trots vädret!

http://lenaiwales.wordpress.com:

 
Primrose

Primrose

25 oktober 2017 11:23

,-))) ja att lägga pussel med löv, det skulle vara en utmaning ,-))
Mysigt att höra hur regnet slog mot fönsterrutorna i morse, ovanligt mörkt var det när hundarna skulle rastas.
Gubben hojtade nyss glatt om att risken för demens halverades.... det var ju glädjande mitt i allt ,-))
Den sången hörde gubben och jag för längesedan, nästan den första låten vi lyssnade på tillsammans, så vi köpte skivan ,-))
"Morning has broken"
Vackra höstbilder.
KRAM och ha det jättefint
Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Lena

Lena

25 oktober 2017 11:45

Dina första rader här påminner mig om något jag tänker på ofta, och som jag nog kommer skriva något om snart hos mig, om hur allt handlar om perspektiv. Du tycker inte om blåsten, men i jämförelse med att sitta på sjön eller i ett flygplan så blir den inte så farlig. Då är man i stället tacksam över att kunna vara inomhus. Mina tankar kretsar så mycket kring detta nu; sätta saker i perspektiv och känna tacksamhet.
Gissa om jag hade velat läsa den boken! Kram!

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
znogge

znogge

25 oktober 2017 12:20

Själv sov jag tyvärr dåligt i natt men somnade till precis när klockan ringde vilket kändes så där. Men visst är det en ynnest att få vakna till en ny dag!

Kram och god onsdag!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

25 oktober 2017 17:25

Regn och rusk har dte varit idag. Och jag är också glad att jag inte heller är på sjön eller i luften, fast jag vet att bpde fartyg och flygplan klarar de hårda vindarna. Men jag har det bättre hemma.
Detta att blodförtunnande kan hindra/lindra demens berättades det redan för min mamma 2001. Hon åt också blodförtunnnande och det var nog tyvärr det som ställde till det för henne. Ja, en läkare ställde till det genom att peta på ett sår trots att hon bad henne låta bli...Och av det blev det rejäla komplikationer. Men klar i huvudet var hon till sitt sista andetag för då var jag med.

Ja, tänk att lägga pussel med löven. Vilken utmaning! Men en rolig tanke.

Jag tänker ofta på att göra det bästa jag kan av varje dag och är tacksam över den tillvaro jag har.

Idag blev jag extra glad och tacksam över att Bosse lidéns bok kom. Ska börja läsa den i kväll.

Stor kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Preciosa

Preciosa

26 oktober 2017 08:47

Hej! Ja vackert är det nu, måste bara ta mig ut att titta :-) I går gick det inte, oväder.
Har också läst om blodförtunnande. Jag ska väl äta det har jag för mig...länge sen jag fick nåt råd. Min läkartjej har nu slutat efter 5 ggr jag haft henne. "Svängdörrar på VC Kronan sa en som jobbar på apoteket. Trist. Fick tid om en månad. En ny förstås. Min syster hade jättelågt med blodplättar av nån anledning. Själv trodde hon det berodde på Levaxinet - hade läst det - men nej då sa en läkare...Ja hon hade nog rätt som hon hade i det mesta.
Ha en bra dag/ Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

26 oktober 2017 09:54

Åh vad länge sen jag la pussel! Det är nåt som jag periodvis gjort under hela livet, men det brukar gå en tio år mellan perioderna, den här gången är det dock minst femton - för jag har inte lagt något sen vi flyttade hit!! Måste nog köpa ett idag när vi åker till Visby på en liten inköpsrunda.....
KRAM
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2017 11:37

Den gamla vackra engelska psalmen är verkligen vacker och tänkvärd. Jag hörde också att vi kommer att hålla oss pigga i knoppen länge. Inget ont som inte har något gott med sig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards