Direktlänk till inlägg 8 november 2017

Grattis!

Av wiolettan - 8 november 2017 08:18


Idag vill jag gratulera en kompis som fyller år. Inte något jämt antal, det fyllde hon i fjol.


 

Hon kommer hit vid 3-tiden så vi får umgås lite. Ett stort GRATTIS.


Annars, min mysings kompis är fortfarande på sjukhuset och vi vet ännu inte vad han har drabbats av. En teori som en läkare hade var att det blev hjärtstillestånd och de sa att de skulle dagen efter operera in en pacemaker. Så kommer en annan läkare och säger att det ska inte bli någon pacemaker här inte, det var alldeles för dyrt. Säger han direkt till patienten. Vad ger ni mig för det?


Vi kan bara avvakta och se.


I förrgår åkte vi i alla fall till Nynäshamn med kompisens bil som stod här. Det är dyrt att stå parkerad här dag efter dag om man inte har boendeparkering. Vi fikade med hans fru som är mycket orolig, vilket jag förstår. Men, hon bjöd på kaffe och världens godaste toscabakelse. Hemresan blev med buss och tåg. Det tog mer än en och en halv timme.


Mysingen hade lite svårt, eller mycket svårt att komma in i kompisens bil, som var liten och lågt i tak. Han fick, på något sätt, krångla sig in, vika sig nästan halvdubbel, såg mycket jobbigt ut. Men väl inne i bilen så gick det att köra, fast inga gupp för att inte slå huvudet i.


 

Men, snäll som mysingen är så ställde han upp och det gick bra.


Nu på förmiddagen ska vi gå till vår sånggrupp och öva lite julsånger att sjunga på en glöggträff för SPF:are i december. Jag har inte kunnat vara med och öva på över en månad. Men, idag ska det gå bra.



 
 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

8 november 2017 10:25

Så vackra liljor - och så trist med din mans kompis. Ibland undrar man ju faktiskt vad det är för sjukvård man fått i det här landet!? När vi flyttade hit från Stockholm så undrade en del av våra vänner hur det skulle gå när vi flytta från stan´ med alla dess sjukvårdsspecialister. Nu har vi facit och vet att det blev otroligt mycket bättre. Allt fungerar snabbare och trevligare här där det inte är så stort. Man får en betydligt bättre personlig kontakt och än så länge har det fungerat helt perfekt. "Peppar, peppar..."
KRAM
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Gunnel

Gunnel

8 november 2017 11:51

Vilken otroligt oförskämd läkare. Ibland undrar man om det inte hade behövts läras ut lite vett och hyfs också på läkarutbildningen, för en del tror de kan säga vad som helst. Hjärna har de säkert, men hjärta är det väl si och så med. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

8 november 2017 14:27

En del läkare är verkligen hänsynslösa. De måtte väl ska se till patientens bästa och inte försöka spara pengar. Han borde anmälas!!
Hoppas ni har ett trevligt årsdagskalas!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena i Wales

Lena i Wales

8 november 2017 16:41

Hemskt när man inte får riktiga besked på vad som hänt. Inte klokt av en läkare att uttrycka sig så, var förb.....ad jag blir.
Hoppas i alla fin att firandet blev bra och så vacker bukett du köpt!

http://lenaiwales.wordpress.com:

 
Ditte

Ditte

8 november 2017 18:05

Vad roligt att fira en vän!
Men vad är detta? Vilken läkare! Helt utan empati. Att er kompis inte skulle få en pacemaker för att det är för dyrt. Undrar vad patientsäkerhetslagen säger om det. Detta beteende från en läkare bord anmälas snarast.Kanske har kompisen barn/fru som kan göra det.Eller sjukhuset i sig.
Så snällt av "mysingen" och dig att hjälpa till och jag förstår att det varmt uppskattas.
Kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Lena

Lena

8 november 2017 18:46

Den läkaren undrar man ju hur den tänkte, det låter jättekonstigt i mina öron att säga något sådant!!

Åh så mysigt öva julsånger, så trevligt ni ska ha då! Kram till dig

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
geddfish

geddfish

8 november 2017 20:03

Jag känner hur jag blir röd i ansiktet av ilska över läkarens uttryck! Oförskämt och omänskligt! Borde anmälas, kanske redan gjort. Ojoj.

Vad snälla du och Mysingen är som hjälper till så, ja och det är verkligen medmänsklighet.

Får tro att det går bra och är roligt på sångens vingar!
Kram och ha en fin kväll.

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Primrose

Primrose

12 november 2017 21:22

Vacker bukett till din kompis som fyllde, grattis säger jag också.
Ibland blir man stum, och arg, vilken läkare!?!? Hur kan man säga något så dumt och elakt!
Hoppas det nu ordnar sig för honom, förstår att hans fru är SÅ orolig!
Inte lätt att krångla sig in i en så låg bil, otäck känsla måste det ha varit kan jag tänka mig som får panik av trånga ställen.
Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards