Alla inlägg under november 2017

Av wiolettan - 13 november 2017 10:19


Nu är det höst på riktigt. Det kändes tydligt i morse då vi vandrade ut. Vi hade minus 3 grader men ingen halka, vilket gläder mig. Visserligen var mysingen i fredags till en skomakarfirma och köpte broddar, men det är bra så länge de inte behöver användas. Han fick 40:- i rabatt för att han var den första kunden i år som hade köpt broddar. Skoj, eller hur?


Häromdagen tog vi en tur ner till sjöarna, länge sedan senast.


 

Råstasjön i Solna, men vi gick inte runt den. Hoppas att det kan bli snart.


 

Golfängarna, fortfarande lite gröna.



 

Undrar vad mysingen kollar in här?



 

Jo, denna anläggning. Bangolf, tyst och lugnt, kanske stängt för vintern.


 

Några höstblommor kämpar.


 

Rosorna börjar mer och mer försvinna.


 

Men än finns det några som lyser med sin närvaro.



  

Här har kommunen jobbat, ännu inte riktigt klar. Mer löv att blåsa finns det.



  

Änderna i Lötsjön tar det piano. Simmar runt och väntar på att någon ska komma med brödbitar.


Då vi var på hemväg mötte vi en dam som kom med en hel kasse full med limpor och bröd. Måste nästan ha fått något överblivet ifrån en affär. Jag tänkte på de stackars gräsänderna. Hur ska deras magar klara detta? Kan inte vara nyttigt. Gräsänder kan jag tänka mig ska äta gräs.


Några visdomsord, som jag försöker att tänka på.


Om du för hastigt värderar eller förkastar,

kommer du lika hastigt att bli överrumplad

av grym besvikelse, eller glad överraskning.

 

Vid minsta tveksamhet bör du avstå från att döma

eller bedöma, tills du har tillräckligt

med fakta som talar för eller emot.






Av wiolettan - 11 november 2017 09:03


Lördag, en ledig dag för många, även för mig. Vi tog en liten promenad i morse, hörde att det skulle bli regn och kanske snöblandat regn så vi ville passa på och få lite luft medan det var uppehåll.




 

Vi gick förbi denna märkliga tingest.



 

Enligt denna upplysning så skulle vi gå in och "tanka ljus". Låter lite märkligt. Visserligen vet jag att ljuset påverkar oss positivt, men det kommer nog att dröja ett tag innan jag går in och ställer mig där i ljuset.



 

Den står mitt på torget, bra läge för det är en mängd människor som går här varje dag. De kommer ifrån tåg, bussar, tvärbanan och tunnelbanan på väg till sina arbetsplatser. Just här på denna bild är det folktomt, men så är det också tidig lördagmorgon. Som ni kan se så går det att sätta sig ner och vila på bänkar som är utplacerade, i ljusskenet.




 

Denna cykel har hängt på stängslet väldigt länge. Märklig plats.



 

Däremot så står dessa cyklar rätt placerade. Den första är ju bara för rolig. Blommor på paketväskan, korgen fram och även på sadeln. Blir kanske inte stulen i första taget.



Bli en möjlighetare.

Oavsett hur hopplös en situation ser ut att vara,

eller faktiskt är, höj blicken

och se möjligheterna.

Se dem alltid för de finns alltid där.





Av wiolettan - 8 november 2017 08:18


Idag vill jag gratulera en kompis som fyller år. Inte något jämt antal, det fyllde hon i fjol.


 

Hon kommer hit vid 3-tiden så vi får umgås lite. Ett stort GRATTIS.


Annars, min mysings kompis är fortfarande på sjukhuset och vi vet ännu inte vad han har drabbats av. En teori som en läkare hade var att det blev hjärtstillestånd och de sa att de skulle dagen efter operera in en pacemaker. Så kommer en annan läkare och säger att det ska inte bli någon pacemaker här inte, det var alldeles för dyrt. Säger han direkt till patienten. Vad ger ni mig för det?


Vi kan bara avvakta och se.


I förrgår åkte vi i alla fall till Nynäshamn med kompisens bil som stod här. Det är dyrt att stå parkerad här dag efter dag om man inte har boendeparkering. Vi fikade med hans fru som är mycket orolig, vilket jag förstår. Men, hon bjöd på kaffe och världens godaste toscabakelse. Hemresan blev med buss och tåg. Det tog mer än en och en halv timme.


Mysingen hade lite svårt, eller mycket svårt att komma in i kompisens bil, som var liten och lågt i tak. Han fick, på något sätt, krångla sig in, vika sig nästan halvdubbel, såg mycket jobbigt ut. Men väl inne i bilen så gick det att köra, fast inga gupp för att inte slå huvudet i.


 

Men, snäll som mysingen är så ställde han upp och det gick bra.


Nu på förmiddagen ska vi gå till vår sånggrupp och öva lite julsånger att sjunga på en glöggträff för SPF:are i december. Jag har inte kunnat vara med och öva på över en månad. Men, idag ska det gå bra.



Av wiolettan - 6 november 2017 08:16


Ny vecka som börjar och jag hoppas att det blir en bra vecka.


Den började ju bra, i alla fall för oss. Mysingen skulle flytta sin kompis bil så att han inte skulle få parkeringsböter och då hittade mysingen en plats där det var gratis att stå fyra timmar. Underbart. Annars, det går inte att komma under 10:- i timmen här i närheten och ont om platser är det också, ofta.


Kompisen ja, som blev sjuk på tunnelbanan, i fredagsnatt.



Det var så här. Han kom hem till oss vid halv fyra tiden och vi fikade, pratade och sedan åkte de iväg vid 17-tiden till logen Odd Fellows som de båda tillhör. Jag hade räknat med att de skulle vara hemma vid 23-24 tiden men då de inte kom så blev jag orolig. Vad kan ha hänt? Har sista tunnelbanan gått för natten, hann de inte med, har någon blivit nerslagen, hänt något annat, eller vad? Många tankar rullade runt.


Cirka ett-tiden ringen mysingen. Kompisen hade blivit dålig, var borta, tidvis, gick inte att få någon kontakt med honom. De skulle av vid Duvbo, gick inte, så vid nästa station var det flera andra resenärer som ryckte in och de hjälpte mysingen att få kompisen av tåget.


Där ringde mysingen till SL:s larmcentral. Väktare kom med hjärtstartare och det bar iväg med ambulans till sjukhuset, mysingen följde med. Efter 3 snåret någon gång var han hemma igen. Kompisen ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Igår åkte mysingen dit med hans kläder och annat som han hade i sin resväska och hämtade bilnycklarna.


Vad det verkade igår så skulle han kanske få komma hem idag. Vi har inte fått reda på vad det var som hände, vet bara att hans hjärta inte går som vanligt så en specialist ska komma och kolla idag. Hoppas att det var något tillfälligt och inget farligt.


Nu ser vi framåt och önskar vår vän god bättring.


Inte är man väl "bakom" därför att

man tror att det finns "något bakom

stjärnor, bakom heta hjärtat mitt".



 

Den här lysande ängeln, med ett hjärta i famnen, fick jag av mysingen häromveckan. Lyser i olika färger.








Av wiolettan - 5 november 2017 08:43


Tidigt i morse innan det ljusnade gick vi till Duvbo Kyrkogård, där min mysing har sina föräldrars grav. Strax innan Duvbos Kyrkogård ligger Sundbybergs Kyrkogård och där finns också en stor minneslund. Eftersom vi gick ut så tidigt så det var fortfarande mörkt så såg vi tusentals ljus glimma i mörkret.


 

Bilderna är lite suddiga men i det sparsamma ljuset i morse så klarar inte min kamera så mycket bättre, eller så är det jag bakom kameran som skulle ha knäppt annorlunda.



 

Det hade kommit lite regn så många av ljusen hade slocknat, blåste en del gjorde det också.



 

Det är en fin tradition detta att tända ljus och minnas våra kära som har lämnat detta jordeliv.


 

Visst, vi kan göra det någon annan dag på året också, men det blir speciellt då många samlas och enas kring samma sak, samma dag, en tradition.


 

Ett hjärta av röda rosor.



 

På vägen tillbaka såg jag plötsligt detta hjärta framför mina fötter. Ser ni? Alla andra stenar hade fyra kanter men ett såg ut som ett hjärta. Hur kommer det sig? Mysingen såg det inte förrän han fick se bilden ur kameran.



I dag är vi lediga om vi inte måste köra en kompis bil, nästan till Nynäshamn.


Mysingens mångåriga kompis som var här i fredags blev sjuk så mysingen följde med honom i ambulansen till sjukhuset där han fortfarande ligger kvar. Bilen har han här på gatan hos oss. 


Vi hoppas och ber att han har hämtat sig och får komma hem snart.


Skuggorna innebär bara att det

finns ljus i närheten.


Framtidstro

ger livsglädje.





Av wiolettan - 3 november 2017 14:56


Tittar in för att önska er mina bloggvänner en trevlig helg.


Är det Allhelgonahelgen, eller inte? Inte kanske, för Allhelgonadagen var ju i onsdags. Nja, det är nog min ena almanacka som har skrivit fel. På den ena står det Allhelgonadagen den 1:a nov,. alltså i onsdags, på den andra står det Alla helgons dag i dag. Får googla på det.


Det får vara som det vill med det men vi har i alla fall varit till 3 kyrkogårdar i dag och tänt ljus. Vi åkte tidigt för att inte behöva trängas. Har för mig att det vid Skogskyrkogården är förbjudet att köra in med bil efter klockan 10 denna dag.


 

Vi tände ljus, satte dit en krans och ljung, på min förra mans grav.


Jag tycker att det är så snällt att min nuvarande man följer med mig dit och tänder ljus.


 

För det får han detta hjärta. Jag såg det häromdagen då vi var ute och agerade brevduvor. Vi delade ut medlemsbladet till en del av medlemmarna i SPF och då fanns detta hjärta uppsatt på en annonstavla i ett av husen.



Strax kommer en kompis till min mysing hit och vi ska fika lite. Sedan åker de iväg till stan och så kommer de tillbaka vi 24-tiden, då jag kanske har somnat.



Tänk på detta.


Livet behöver inte vara perfekt

för att vara underbart.




Av wiolettan - 1 november 2017 08:35


Häromdagen skulle jag rensa lite SMS från min mobil och upptäckte då att jag hade flera äldre meddelande ifrån min mysing som han hade skrivit till mig då jag låg på hjärtintensiven. Innan jag raderade dom så skrev jag av alla rader  och rim och noterade dem i min SMS diktsamling.


Jag har nämligen en sådan på min dator. Nu för tiden får jag sällan SMS, händer inte varje vecka ens. Förr då min mysing bodde på sitt håll och jag på mitt, innan vi var gifta, alltså före 2010, skrev vi ofta små dikter till varandra. Dessa små kärleksmeddelanden har jag sparat. Tänker att de kan vara bra att ha om jag skulle ge ut en bok till.


Här nedan kommer tre, av alla små SMS, som han skrev till mig.


Jag behöver Dig, Du är mer än en vän, med Dig kan jag tala öppet.

Att Du sedan är förbenat söt, det får jag ta på köpet.

 

Dags på var sitt håll sig knyta

och kärleksord på mobilen byta.

IL Y, Yes i do, kan du tro.

 

Arla och särla, med längtan och glädje.

tänker jag på Dig, det måste jag medge.


Det var ju tvunget att bli korta rader för det ryms ju inte så mycket i ett meddelande, men vi skrev nästan alltid på rim och tyckte att det var roligt.



 

Något annat som vi tyckte var roligt var att åka och se nya platser. Här på en resa, innan vi var gifta.


Vi tycker om att resa nu också, fast det blir inte så ofta längre.


Hoppas att ni som läser min blogg får en finfin dag.



Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards