Direktlänk till inlägg 10 januari 2018

Dröm och verklighet.

Av wiolettan - 10 januari 2018 10:23


Märkligt så mycket drömmar kan återspegla livet som det är i vaket tillstånd. Men lika märkligt så många drömmar jag drömmer som jag inte kan förstå eller ser något samband med mig i övrigt. På senare år har jag börjat att drömma otroligt mycket och oftast inga roliga upplevelser. Mer eller mindre mardrömmar. Jag tror att en del av mina mediciner har den biverkan.


Men, i natt blev det en återspegling av det verkliga livet. Mer eller mindre, fast lite tillspetsat som historier ofta är.


Jag drömde att jag skulle på middag hos några goda vänner och höll på och prova kläder. Visste inte vad jag skulle ha på mig och genomsökte garderoben utan något som tilltalade mig. Började testa långbyxor. Ibland var de för korta, trånga, trasiga eller konstiga färger. Det slutade med att jag tog en stor sopsäck och slängde allting i. Vaknade med hjärtklappning och flimmer. Nu är flimmret borta och långbyxorna är kvar i garderoben. Inte kom jag på någon middag heller.


Häromdagen var det sista avsittet av G W Perssons "Den döende detektiven" med Rolf Lassgård, på TV. Så bra jag tyckte att den var och roligt att få se.


Några scener är inspelade här i Sundbyberg och jag och min man kom gående en dag och råkade på filmteamet. Så de kom och sa till att vi inte fick går där.


 

Men en bild hann jag ta av Lassgård och hans käpp. Den bilden gjorde att jag fick en poäng till hos Bosse i en av hans trevliga tävlingar. Det gällde då bland annat att fota en person som gick med en gammaldags käpp, som stöd.




 

En annorlunda blomsterdekoration som jag fick i julhelgen.



 
 
Gunnel

Gunnel

10 januari 2018 12:26

Tyvärr har jag inte sett TV-serien, men jag har förstått att den är mycket sevärd. Drömmar är konstiga ibland. Det är ytterst sällan jag drömmer....eller i varje fall kommer ihåg vad jag drömt. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

10 januari 2018 15:27

Så kul att ni råkade hamna mitt i inspelningen och att du fick en bild av Lassgård. "Den döende detektiven" var väldigt bra".
Hoppas att du slipper flimmer nu på ett tag.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

10 januari 2018 16:00

Jag tror att man bearbetar en hel del under sömnen. Mer eller mindre omedveten dock... Kul att ni hamnade mitt i inspelningen av filmen. Statister kunde ni väl fått vara kan jag tycka ;-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Augusta

Augusta

10 januari 2018 17:44

Drömmar, en del gånger är dom så trevliga så råkar man vakna till lite vill man fortsätta att drömma :D Nästa gång mindre trevliga.
Tyvärr har jag inte sett den tv-serien men Rolf Lassgård såg jag vid T-Centralen för något år sedan. En lång snygg man.
Kram och fortsatt trevligt nytt år :D

http://nouw.com/gulahuset

 
Ditte

Ditte

10 januari 2018 18:46

Usch för mardrömmar! Och säkert är det så att dina mediciner påverkar din sömn. Och man bearbetar ju ofta saker omedvetet i sina drömmar. Sen att det inte kan tyckas finnas någon logik är ju en annan sak.

Jag har sett filmen "Den döende detektiven" och visst var den bra. Tänkte på dig och minns bilden av Lras Lassgård som du had emed i Bosses tävling. Där var du rask.

Hoppas nu att du ska känna dig bättre och orka lite mer. Du är ofta med mig i tankarna när jag är ute och går och det händer att jag också talar med dig fast jag vet att du inte hör mig.
Stor kram och många tankar.

http://dittemitti.se

 
Preciosa

Preciosa

10 januari 2018 21:50

Hej!
Ja drömmar är sällan glada och trevliga vad det nu kan bero på. Det sägs att det är viktigt att sova och att hjärnan reparerar sig...Då kan man väl drömma trevligt i stället...Jag drömde förr mycket om att jag var inne nånstans, kanske på ett jobb/hus men hittade inte ut...upprepades många ggr...OK, jag har ju inte nåt lokalsinne så...
Så fint blomsterarrangemang!! Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards