Direktlänk till inlägg 19 januari 2018

Ett brev på posten?

Av wiolettan - 19 januari 2018 09:14


Nu har Tjugondedagknut varit och vi har julens alla prylar kvar. Känner mig rätt så ensam om det men det ska väl ordna sig här också. Jag tycker om alla ljus, röda dukar och annat julpynt men det är ju snart i slutet på januari. Men, så kan det bli då hälsan inte stå bi. Nu rimmade jag utan och tänka på det, vilket betyder att jag får ett välkommet brev. Undrar vem det kan vara ifrån?



 

Denna tomte är lite ålderstigen, liksom jag. Så slarvig jag är då jag tar bilder, tänker mig inte för ibland. För, ser ni vad som har kommit med där längst uppe till höger?


 

Vår bokhylla i vardagsrummet är fortfarande julpyntad. Tänk alla böcker. Vad ska vi göra av dom? Här är det ju inte så många. Vi har i vårt "datarum" nästan en hel vägg med bokhyllor och böcker. Ibland bläddrar jag lite  i dom, tar kanske en bok och läser, men för det mesta står de där de står. Billy bokhyllor fullproppade med läsbara alster. Ändå, då mysingen flyttade in här 2006, slängde eller gav jag  bort en hel bokhylla med böcker för att hans också skulle få plats.


Häromdagen skrev jag om tulpanens dag. Då fick jag inga tulpaner, men nu har jag fått en bukett. De är i en vacker färg, violet. Ifall ni undrar.   


Hoppas att ni mina bloggvänner får en trevlig dag. Tack för att ni tittar in hos mig.


Genom att släcka hatets lågor

kan vi tända kärlekens eld.


Ljuset är starkare än mörkret.

Därför segrar det.

 
 
Ingrid

Ingrid

19 januari 2018 10:06

Ja, bokhyllorna är fulla av böcker som man har läst och sedan står de bara där. Jag rensar ur lite då och då och skänker till Kupan. Där går de åt och jag köper böcker där också, som jag läser och sedan lämnar tillbaka.
Hoppas att du har en fin fredag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Gunnel

Gunnel

19 januari 2018 10:51

Jag har en nästan likadan gammal tomte, men han är på semester nu. Det är svårt att göra sig av med böcker, tycker jag, men det är ganska knökfullt här med. Trevlig helg.

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Mia

Mia

19 januari 2018 13:25

Jag har också haft väldigt svårt att göra mig av med böcker men senaste året har jag rensat en del. Ska nog rensa mer. Saknar de små "bokhyllorna" jag sett ute i samhällena både i Sverige och i Norge. Där man kan ställa in böcker man inte vill ha och även ta någon av dem som finns. Win-win. Funnes en sådan här i sta´n skulle fler av mina böcker försvinna. :-)

Julen är borta hos mig. För en gångs skull städade jag bort julen tidigt i år. Ofta har jag segat på det!

http://miatankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

19 januari 2018 15:55

Det är svårt att göra sej av med böcker, men bara man
börjar, känns det verkligen skönt, i synnerhet då man vet,
att andra kan läsa dem för en billig penning.

 
Znogge

Znogge

19 januari 2018 17:13

Även om Knut passerat behöver man inte vara så principfast utan kan ta det i egen takt. Våra utomhusbelysningar är fortfarande kvar.

När det gäller böcker har jag gallrat ut och rensat rejält. Vissa pärlor fick så klart stanna men andra fick respass direkt. Bland annat åkte ett likadant lexikon som jag ser att ni har i hyllan. Kände inget behov av det när man numera kan googla allt. Det stod bara där och samlade damm ;-) Men det var ett tungt jobb att rensa ut.

Kram och god kväll!

http://znogge.wordpress.com

 
trollet

trollet

20 januari 2018 08:05

Jag fick köpa mina själv men är glad ändå;)

http://lchftrollet.blogg.se

 
Augusta

Augusta

20 januari 2018 15:54

En sådan tomte har vi också i vår släkt. Dom är fina tycker jag.
Böcker att mysigt att ha. Eftersom jag kommer från norrbotten och har ett fritidshus där, tänker flytta mina böcker dit och göra en bokhörna 😁

http://nouw.com/gulahuset

 
Ditte

Ditte

20 januari 2018 17:56

Kanske kommer det ett brev på posten, vem vet. Du tar undan julsakerna när du har orken till det och du tycker om dem. Nog så viktigt.
Vad gäller böcker så har jag gallrat en hel del. Det är skillnad att bo i ett stort hus och flytta till en mindre lägenhet. En del favoriter har jag sparat och det är såna so jag kan lösa i då och då eller bläddra i. många gamla svenska författare har jag också spara men alla uooslagsböcker har jag lämnat bort. Och än har ni ju plats.

Så roligt att du fick tuppaner ochb violetta sådana. Passar ju perfekt.
Önskar dig en fin helg.
Sor kram och många tankar.

http://dittemitti.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards