Alla inlägg under februari 2018

Av wiolettan - 6 februari 2018 16:48


I morse minus 10 grader och jag har inte varit utanför dörren, jag som älskar vintern. Det gamla vanliga men nu känns det bättre.


Igår var mysingen med på en filminspelning. Han var statist, inga repliker skulle bara hosta och harkla sig lite. Han skulle gå dit sorgklädd, för det var på  begravningskaffe.  Mysingen tyckte att det var intressant och påminde sig nog om en annan gång som han var med i en reklamfilm, fast då agerade han polis och chaufför. Den filmen har jag sett. Han var så stilig i sin polisuniform med sabeln i högsta hugg. De fick tag på tjuven, den gången.


Men igår gick det lugnare till. Mysingens replik innan han gick var: "Det känns roligt och annorlunda att få gå på begravning utan begravning". Jag förstod precis vad han menade.



 

Jag har tyckt mig läsa om att nu ska pensionärerna få mera i pension.


Det har ju stått så mycket om det i tidningarna och jag har hört om det både på radio och TV och jag trodde i min enfald på det. Jo, ja visst, några kronor blev det, men inte några  4-500:- Men, jag ska inte klaga, vi klarar oss. Några större utsvävningar blir det inte, men det saknar jag inte. Men resa vill jag kunna göra någon gång per år.


Mysingen som annars är pessimist är nu optimist och håller på att planera för en bilresa i södra Sverige. Han sitter vid datorn och gör resrutter, bokar hotell och kollar sevärdheter. Får se vad han bjuder på i vår.


Några tänkvärda ord ur min Optimistlåda.


Optimisten

kan inte försätta berg

men bestiga dem.



En smula nyfikenhet

håller oss unga.











Av wiolettan - 4 februari 2018 08:34


Det verkar att bli längre och längre tid som går mellan mina inlägg här på bloggen. Får se om jag kan göra något åt det. Vad jag förstår ingen större skada skedd. Förhoppningsvis kanske någon tittar in och saknar mig.


Nu har det kommit snö igen. Härligt tycker jag. Litet tunt täcke men ändå, det blir betydligt ljusare ute med lite vitt på marken. Ingenting om jag skulle jämföra med Västernorrlands län. Över en meter sa min bror att de har nu.


Här har dagarna gått som vanligt, fast lite fortare. Jag har inte hunnit med så mycket men livet går vidare i alla fall.


Det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i sänder, sa Abraham Lincoln.


I går var jag och besökte min förra mans äldste son och hans fru.




 

Vi bjöds på en god sallad och rostbiff, jättesmarrigt.


De hade tillsammans med sin familj varit på en resa till Brasilien och ville visa bilder därifrån. Mycket intressesant och nostalgiskt. De hade besökt en del av de platser som jag har varit till och det var roligt att kunna känna igen sig och även en del bekanta ansikten. Jag och min förra man åkte till Brasilien 4 gånger, så jag har många minnen därifrån.


Brasilianarna är ett gästvänligt folk. Det som jag hade svårt för där var tiderna. Där gällde verkligen "brasiliansk" tid. Sa de att de skulle komma och hämta upp oss på hotellet kl. åtta så kunde det dröja till nio eller halv tio innan de dök upp. För dom var det inget konstigt, men jag fick spader.



Jag tror inte att de hade glömt vilken tid vi skulle mötas, men, jag kom aldrig underfund med hur de tänkte i detta avseende.


 

Jag har ett gott minne. Jag kommer

nämligen alltid ihåg efteråt

vad jag har glömt.






Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards