Direktlänk till inlägg 30 april 2018

Måndag, men helgdagsafton.

Av wiolettan - 30 april 2018 10:22


Sista april, Valborgsmässoafton och Kungens födelsedag. Det finns en del att fira idag, för dom som vill.


Mysingen och jag har bestämt oss för att vara hemma, ta det lugnt och hämta nya krafter. Det har varit lite av varje senaste veckan, så vi kopplar av.


 

I morse då vi gick till Willys för att handla lite mat så såg vi att Magnoliaträdet i Tornparken har börjat att blomma.


 

Magnolian är ett mycket gammal träd, fanns på dinosariernas tid. Det finns 210 olika arter. Jag har läst någonstans att detta träd fanns innan det fanns bin. Märkligt att tänka på. Men det är därför som Magnolians  blommor är utvecklade för att bli pollinerade av skalbaggar. Annat som är annorlunda är att många av dess sorter blommar på bar kvist. Alltså blommorna kommer före de gröna bladen.


"Jag söker min lycka i naturen", står Magnolians namn för, enligt blomsterspråket.


Då vi var på väg till affären kom det en ung man med stirrande blick raskt emot oss. Oj, tänkte jag, vad vill han, eller ser han ut så där jämt? Han sa något till en tjej men hon skyndade bara iväg. Han kom rakt emot mig och frågade:

"Tulepaken, jag hittar inte".


"Nej", sa jag, "jag vet inte någon park som heter det, men däremot Tulemarken". Vi dividerade fram och tillbaka en god stund tills han sa. "Restaurang".  "Aha", sa jag, "där uppe finns en restaurang i Vattentornet".


 

Oj. så glad han blev. Tydligen skulle ha söka jobb där och hittade inte dit. Kunde inte svenska så  bra och då är det ju svårt att göra sig förstådd. Här syns en bit av tornet där restaurangen finns, längst upp till vänster.


 

Dessa vackra blommor har kommunen planterat i parken.


 

En till bild som jag också tog i morse. Ett hjärta. Detta var inristat på en ellåda, eller vad det heter.


Trevlig Valborgsmässoafton önskar jag er. Hoppas att vädret blir bra om ni ska ut och kolla in våreldarna.



 
 
Znogge

Znogge

30 april 2018 14:29

Så skönt att ni kunde hjälpa mannen så att han hittade rätt. Hade jag kommit själv hade jag nog tyckt det varit lite obehagligt först. Men behärskar man inte språket så är det inte heller så lätt att göra sig förstådd.

Kram och ha en härlig Valborgsmässoafton!

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

30 april 2018 14:32

Vilka enormt vackra planteringar. De är helt i min smak!
Önskar er en lugn och skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ditte

Ditte

30 april 2018 16:41

Så vackra blommor! Och roligt att magnolian nu blommar så fint lagom till Valborg och vårens "officiella" ankomst. I Spanien firas inte Valborg med däremot är första maj helgdag. För oss blir det middag på en restaurang i närheten tillsammans med vänner och det blir lagom. Men i undgomens dagar var jag alltid i Uppsala på Valborg. Trevliga minnen.
Så fint att ni kunde hjälpa mannen att hitta rätt. Han var säkert väldigt tacksam.
Önskar er en fin kväll.
Kram!Varm och solig sådan.

http://dittemitti.se

 
gun

gun

30 april 2018 18:00

Fina planteringar och Magnolian är ett vackert träd med sina blommor. Var och tittade på grannens Magnolia men där fanns inga blommor än. Vilken tur att ni kunde hjälpa killen så han kom rätt. Trevlig Valborg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Gunnel

Gunnel

1 maj 2018 07:10

Så snällt att du gav dig tid att förklara för mannen. Jag har en magnolia precis utanför mitt köksfönster som nu blommar på bar kvist. Inte visste jag att det var ett sånt gammalt träd. Intressant! Ha en fin 1:a maj. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
discrimination in the workplace

discrimination in the workplace

22 maj 2018 12:51

Magnolian is a very old tree that existed in the dinosaurs era, and it has more than two hundred different species.

http://customresearchpapers.ws/blog/term-papers-on

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards