Direktlänk till inlägg 16 augusti 2018

Tankar och bilder vid morgonpromenaden.

Av wiolettan - 16 augusti 2018 08:50


I morse efter vår runda i vår lilla stad, upptäckte vi att klockan var mycket och mysingen hade en tid till tandläkaren att passa. Då sa jag till mysingen: "vi går trappan upp till Tornparken istället för runt, då sparar vi en massa tid." Sagt och gjort. Men det var lättare sagt än gjort, för nu var det längesedan som jag gick uppför den trappan och jag upptäckte då att min ork har försämrats betydligt. Det kändes inget vidare. Att jag känner mig ung inombords hjälper inte sådana gånger.


Ungdom är inte en period i livet, det är ett sinnestillstånd, ett viljebeslut, en känslornas livskraft,  en seger för modet över rädslan, äventyrslusta framför kärleken till det bekväma.


Ingen blir gammal endast genom att leva ett antal år. Människor åldras genom att överge sina ideal. År kan ge ansiktet rynkor, men att kväva sin entusiasm ger själen rynkor.


Detta har jag läst. Tål att tänka på och göra så gott man kan för att klara sig.



 

En talande skylt. Var försiktig. Mysingen och jag kanske är ute och leker.


  

Kör sakta här också. Ni ser väl ekorren? Nehej...


 

...men nu då?



 

Någon har tappat sin fina halsduk med en mängd hjärtan på. Den är inte min, fast det vore trevlig att äga den, men  får hänga kvar här, någon kanske saknar den.


 

Så vackert! Litet violett hjärta framför de violetta blommorna. Kändes nästan som om det var till mig.




 
 
hanneles bokparadis på Hisingen

hanneles bokparadis på Hisingen

16 augusti 2018 11:34

den skylten är fin ❤️

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
znogge

znogge

16 augusti 2018 13:02

Genvägar kan bli senvägar och att promenera uppför trappor kan vara riktigt tungt. Så många hjärtliga saker som kantar din väg! Den skylten är verkligen fin :D

Kram och ha en bra dag!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

16 augusti 2018 14:37

Visst var sista bilden och med detta hjärta menat för dig. Absolut! Ja, dett att orken tryter är svårt att ta till sig. Har ju känt av det en del i sommar med mina lungor och svårt att andas mellabn varven. Nu när det är svalare är det betydligt bättre. Och inte hjälper det ett dugg att man kan känna sig ung inombords. Tyvärr.
Skylten med lekande pensionärer har jag sett lite varstans i Sverige och jag gillar den. För visst leker vi. I alla fall ibland.
Stor kram och många tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Preciosa

Preciosa

16 augusti 2018 16:12

Hej Wiolettan!
Ja vad du hittar på dina promenader :-) Den trappan där är ingen lek...man får gå sakta och stanna. Backarna är hemska också om man som jag bor på höjden. Gick Tallgatan upp i går...en av dom värsta. Versen var lite svår...fick läsa om flera ggr :-)
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Lena i Wales

Lena i Wales

18 augusti 2018 10:44

Roligt skylt, hi,hi!
Tror att det hjärtat var menat för dig.
Man är inte äldre än man känner sig. Ibland känner jag mig 20 år äldre och ibland 20 år yngre, så det liksom jämnar ut sig.
Ha en skön helg!

http://leniawales.wordpress.com

 
Augusta

Augusta

18 augusti 2018 11:51

Så kan det kännas. Sinnet är yngre än kroppen🙄 men du fick fina saker/händelser att fotografera. Vilken liten söt ekorre.
Ha en bra dag/Kram 😁

http://nouw.com/gulahuset

 
Primrose

Primrose

18 augusti 2018 20:17

Bäst att vara varsam om allt stort som smått ,-)
Hoppas att ni haft en fin sommar ,-)
Att du mår BRA!
Vi har varit på semester i 5 härliga veckor.
Nu kommer jag inte åt min egen blogg, kan inte komma inpå den, en sida jag inte känner har lagt sig i vägen! Irriterande, den går inte att ta bort, Dittes kommer jag inte in på men om hon läser det här , så kommer jag in och skriver när och om jag kan!
Ha det jättefint, STOR KRAM
Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Gunnel

Gunnel

19 augusti 2018 09:24

Vilken bra förklaring på vad ungdom är. Jag instämmer helt. Den där skylten var verkligen kul. Man får hoppas att den behövs sättas upp på många ställen. Jag har sagt det förut....hjärtan dras automatiskt till dig och nu hade du lyckats få med många. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Kraka

Kraka

19 augusti 2018 18:42

Ålder är verkligen bara en siffra. Det märker man inte minst i mitt yrke där många är pigga 80+ medan andra är sjuka och slutkörda i unga år. Man får vara glad för varje dag man är frisk och har ork.
Kram

http://kraka.moah.se

 
Lena

Lena

19 augusti 2018 19:35

Jättefin text, och värd att tänkas på. Kram!!

http://Degislivet.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards