Direktlänk till inlägg 30 oktober 2018

Klockan den går.

Av wiolettan - 30 oktober 2018 08:45


Det var så länge sedan som jag var här inne på bloggen och skrev så jag hade lite svårt att komma in. Minnet är bra men kort. Det heter korttidsminne, har jag hört.


Inget vidare väder idag heller. Har ju inte varit ut, men jag ser att det regnar och blåser väldigt mycket. I går kom det snöbyar i olika omgångar, så nu är hösten här. Mysingens sämsta årstid, han gillar inte mörker och kalla dagar. Men idag måste han iväg. Först ner till föreningslokalen och vara telefonvakt några timmar och sedan i eftermiddag ska han hålla i ett musikcafé. Eller i alla fall spela skivor och visa bilder. Det blir berättelsen om sångaren Harry Brandelius, i tal, sång och bilder. Mysingen har haft en hel del jobb med att ställa iordning detta program.


Hur går det för er med vintertiden, eller normaltiden som det heter? Jag avskyr detta ändrande på klockorna, kommer urlag på något sätt. Är trött både på morgonen och kvällen, hungrig på "fel tider" somnar i soffan och så vidare.


Mysingen gick runt i lägenheten i söndags och ställde om alla våra klockor, vi har många tillsammans, skulle kunna ge bort hälften om någon ville ha. Fast en del är ju minnen och minnen de lever jag på.


 

Denna en fin julklapp någon gång på 1980-talet, tror jag.


 

Den första klockan som jag och min förra man köpte efter vårt giftemål.



 

Den här klockan kommer jag speciellt ihåg beroende på den glädje som lyste ur min svärmors ögon då hon fick den av oss. "Tänk, en klocka med stora siffror som syns så bra". Hon såg lite sämre på äldre da´r.



 

En annorlunda klocka som jag fick då Scania fyllde 100 år 1991. Jag blev bjuden på stor baluns på Globen.


 

En klocka som jag fick av min förra man då han fick reda på att jag älskade katter och samlade på dom. Kunde tyvärr inte ha den på, gående, för varje timme jamade katterna så förskräckligt. Tavlan under har en väninna till min yngsta syster ritat. Bra gjort, tycker jag. Den fick jag då jag fyllde 70 år.


 

Sist men inte minst av några av mina klockminnen. Denna en kär minnesklocka som jag fick av min mysing på en av våra första resor utomlands.


Hoppas att ni mina bloggvänner har en bra dag. Tack för alla tankar och snälla kommentarer under denna tid och tack för vykort och e-mail, med undran hur jag mår. Nu på torsdag, en ny koll hos läkaren, förhoppningsvis vet jag mer då.





 
 
Gunnel

Gunnel

30 oktober 2018 10:00

Så roligt med ett inlägg från dig. Jag har saknat dig. Jag var "klockoman" när jag var yngre. Jag vet inte hur många olika armbandsklockor jag hade. Idag har jag ingen, utan litar helt på min mobil. Du har väldigt många annorlunda och fina klockor. Minnessaker är svårt att göra sig av med. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
geddfish

geddfish

30 oktober 2018 10:18

Vad roligt att höra ifrån dig! Har tänkt på dig lite då och då.
Ja, dessa klockor. Min Pusselbit var klockfantast, men nu har jag inte så många kvar. Några klockor spökade och ramlade ner, slutade gå osv efter hans bortgång.
I förra veckan köpte jag mig ett nytt armbandsur, då mina andra tre irriterade mig var och en på sitt sätt. Jag vill ändå ha något på mig, inte bara mobilklockan.
Ha det så gott och lycka till på läkarbesöket!
Varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Znogge

Znogge

30 oktober 2018 14:15

Det var många klockor att hålla reda på hemma hos er. Vi har en i köket och så klockradierna men sedan får det räcka. Själv tycker jag om sommartid för det blir så härliga kvällar1

Kram och ha en god dag!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

30 oktober 2018 18:14

Jag har tänkt mycket på dig och undrat hur det är med dig. Förstod av förra inlägget att det inte var så bra.Håller nu tummarna för att både du och hjärtat ska få må bättre.
Förstår att det blev lite pyssel med att ställa om klockorna, ni har ju många.Och som du skriver är det en del som är minnen och de har ju något med sig att berätta som man gärna vill bevara.
Vad gäller tiden kunde den gärna för min del vara samma hela året
. Förstår inte vitsen med att ställa om klockan.
Önskar dig det bästa.
Stor kram och många tankar.

http://dittemitti.se

 
Preciosa

Preciosa

30 oktober 2018 18:50

Hej Wiolettan!
Det var då för väl att du är tillbaka!! Går in varje dag och tittar om du skrivit något. Klockor, älskar klockor...undrar varför? Min dotter försökte få mig att titta åt andra hållet om vi gick förbi klockavd på IKEA :-)Dom hade så roliga förr...
Jobbigt att ställa om så många :) Jag har bara 2 att ställa om. Bor ju litet och vill inte ha klockor som tickar för högt :) Har bra hörsel :)
Jag var till Helsa VC i dag kollade en prick på ytterörat. Ska nu till hudläkare för att ta bort den...inget alarmerande alls. Tog nya prover också. Hoppas du får må bra!
Kramar P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Ingrid

Ingrid

31 oktober 2018 09:03

Så trevlig med ett inlägg från dig!
Jag gillar inte heller det här omställandet av klockor och fattar inte att vi kunde gå med på det från början. Såg på tv att Finland ev ska folkrösta om hur de ska ha det i framtiden, men någon folkomröstning lär det inte bli här. Oss kör politikerna över precis hur de vill!
Hoppas att doktorn har positiva nyheter till dig!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

1 november 2018 21:34

vackra, nu fick de gå baklänges.

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
flappy bird

flappy bird

Torsdag 25 jan 14:55

Din delning är till hjälp. Jag uppskattar det. Den här artikeln borde vara känd av fler.

http://flappy-bird.co

 
Connections Game

Connections Game

Måndag 4 mars 05:30

Fantastiskt att få ett inlägg från dig. Du har saknat min sida. Tidigare besatte jag positionen som "klockman". Kan inte komma ihåg det exakta antalet armbandsur som jag ägde. Jag äger för närvarande inte en och är helt beroende av min mobila enhet.

http://https://connections-game.io

 
Connections Game

Connections Game

Måndag 4 mars 05:31

Fantastiskt att få ett inlägg från dig.

http://connections-game.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards