Direktlänk till inlägg 2 november 2018

Ordens betydelse.

Av wiolettan - 2 november 2018 06:31


November och plus åtta grader ute, känns lite märkligt för en Ångermanlänning. Förr i tiden var det vinter denna tid på året och snö, där jag är uppvuxen.


Doktorsbesöket igår gick bra och jag ska fortsätta med den nya tabletten fast den ger en otäck huvudvärk. Flera saker glömde jag att fråga om, som vanligt. Undrar var orden försvinner någonstans varje gång som jag är hos en läkare? Jag är inte så pratsjuk i vanliga fall men hos en läkare blir det nästan stumt. Då orden verkligen skulle behövas.


På tal om ord.


 


Det här har jag kopierat ifrån en "tidning" som vi ungdomar gav ut hemma i vår by i Trehörningsjö då jag var i början av tonåren. Fick se den nu i augusti då jag var där. Hade inte sett den på över 60 år. Jag blev riktigt nostalgisk. Vi var cirka 10 st barn och ungdomar i åldern 12-18 år ungefär som bodde i vår lilla by. Jag kommer inte ihåg vem av oss som skrev dessa rader. Vi medverkade alla mer eller mindre för att få ut denna lilla tidning.



 
 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

2 november 2018 11:06

vilket intressant minne!

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

2 november 2018 11:57

Nästa gång du går till doktorn får du anteckna dina frågor på en lapp, så att du inte missar någonting.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

2 november 2018 12:43

Jag tror att eventuell oro gör att man hamnar i ett underläge hos läkaren. Får man hyfsade besked vill man bara därifrån så fort som möjligt känner i alla fall jag.

Kram och ha en fin fredag!

http://znogge.wordpress.com

 
Augusta

Augusta

2 november 2018 13:06

Skriv ned dina frågor och ring till sköterskan. Vissa frågor kan hon nog svara på. De andra frågorna ber hon doktorn ringa till dig. Vet inte om sköterskan är hon eller han 😁 vill inte ha arga feminister efter mig😁😁
Ha en mysig Allhelgonahelg, du och mysingen
Kram

http://nouw.com/gulahuset

 
Ditte

Ditte

2 november 2018 16:13

Så skönt att doktorsbesöket gick bra. Men trist att du får huvudvärk av din nya medicin. Hoppas den ger med sig. Visst är det lätt hänt att glömma ställa sina frågor. Jag har börjat med att skriva ner mina frågor och ta dem med när jag ska till doktorn. Det har hjälpt en del.
Läser er fina tidning och så fint ni fått till det. Och visst är ord viktiga. Så fint att du hittade tidningen. Ett glatt minne är det.
Jag önskar er en fin helg.
Kram!

http://dittemitti.se

 
Preciosa

Preciosa

2 november 2018 18:09

Hej Wiolettan!
Jag får nog aldrig tunghäfta hos någon hahaha men avskyr att till doktor. I tisdags var jag tvungen och det blev en positiv upplevelse. En supertrevlig och kunnig tjejdoktor från kanske Iran/Irak, perfekt svenska...rolig t.o.m och labbets sköterska var lika trevlig, tror från nåt asiatiskt land. Prickade rätt på en gång!!Har inte hänt många ggr.
Ja ord kan göra mycket skada - och glädja...det ska man tänka på.
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Lena i Wales

Lena i Wales

3 november 2018 11:14

De orden håller fortfarande.
Skrivmaskin och stencil som luktade sprit, nostalgi.
Önskar dej en bra Allhelgonahelg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Tove Olberg

Tove Olberg

3 november 2018 13:45

Hej Wiolettan!
Blå stencil, känner jag lukten eller ... å jo men denna är ju klumpfri. Det var tider det och tänk så många stencilsider mina pärmar från skoltiden innehöll, de är inte längre med mig :-(
Så du får stå ut med huvudvärk ,en del biverkningar från en stå ut förstår jag. Fast jag skriver upp när jag ska på sköterske- eller läkarbesök kommer jag hem med obesvarade frågor :-)
Stor kram!

http://https://plus.google.com/102310917615643117697

 
Gun

Gun

3 november 2018 16:40

Det är inte bara du som får tunghäfta vid läkarbesöken... jag skriver alltid ner mina frågor så jag inte ska glömma:). Fint skrivet av er ungdommar. Otroligt att vi har så vackert väder i november månad. Kram gun

http://Hanthilias.bloggplatsen.se

 
Kraka

Kraka

3 november 2018 18:35

Men vad är det för tokerier? Inte kan väl doktorn mena att du ska äta en tablett du får ständig huvudvärk av! Byt doktor eller sätt hen på plats.

Ha en bra lördagskväll!
Kram

http://kraka.moah.se

 
Norton.com/setup

Norton.com/setup

28 november 2018 10:16

norton.com/setup for activation support call us

norton.com/setup if you face any trouble during Activation of microsoft office call us we provide you online support for office setup.

For more visit website: <a href="https://notron-setup.download/">norton.com/setup</a>

http://https://notron-setup.download

 
Roku Code Link

Roku Code Link

1 maj 2020 16:32

We have the best technical support facility where we treat issues related to Roku. The most common issue in Roku is unable to find the correct Espn Roku Activation​, so if you too are unable to find the right code, then don’t worry. Just call us at our Roku tech support number.

http://https://www.rokucomlinks.support

 
sbcglobal email

sbcglobal email

19 juni 2020 12:29

We offer support and services for the AT&T email issues pertinent to computers or smartphones. Learn how to login to the sbcglobal email​ and create a new user ID and read the emails online from the inbox of AT&T by calling us at our technical support number available round a clock.

http://https://www.sbcglobalemailhelp.com

 
arlo setup

arlo setup

9 februari 2022 05:01

We would always love to guide you with your Arlo camera setups. So, don’t hesitate to get in touch with us if you need any help with your Arlo Setup. Installation to log in; you can find all the instructions about the configurations of your Arlo with us. So, please prefer to get in touch with us if you want to find the best guidance for you.

http://www.arlocamerasystem.com

 
arlo wireless doorbell

arlo wireless doorbell

11 februari 2022 05:45

Do you have an Arlo Wireless Doorbell at your home? And you need help with it? Then visit our website. We will help you to know all the Arlo's Wireless and video Doorbells. We can guide you to install the doorbell, set the power kit, and use the bypass mode. So, please give us a chance by visiting us.

http://www.arlocamerasystem.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards