Direktlänk till inlägg 6 juni 2019

Lite till om resan.

Av wiolettan - Torsdag 6 juni 08:33


Min syster som vi åkte ner till Hällekis för att gratulera är 12 år äldre än jag. Då jag föddes och de första åren var hon hemma och hjälpte till med inomhus sysslor och jordbruket, men mycket snart flyttade hon hemifrån för att kunna försörja sig själv. Eftersom vi var så många barn, tio st. så blev det naturligt. Vi åkte iväg rätt tidigt för att skaffa oss en inkomst. Vårt lilla jordbruk kunde inte mätta oss alla. Så någon gång mellan åldrarna 15 år till 19 år flyttade vi, en efter en.


Hon flyttade till Västergötland träffade sin stora kärlek och blev kvar där i Årnäs utanför Mariestad. Jag har varit och besökt henne många gånger och det har alltid varit lika trevligt. Nu har hon blivit nästan blind och har fått Alzheimers sjukdom men i mångt och mycket är hon samma fina, roliga och glada syster som förr.


Att hon dagen efter inte kom ihåg att vi hade varit där och firat hennes 90-årsdag är ju jobbigt, men vi vet att hon var glad över att vi var där, just de dagarna.   

En av de tårtor som vi bjöds på.


Hennes son och sonhustru hade ordnat ett fint kalas för sin mamma. Många barnbarn och barnbarnsbarn var där.   

Dagen efter bilade vi upp till Kinnekulle och åt en god lunch. Tyvärr var vädret molnigt och det regnade ibland men vi hade det så trevligt och gemytligt på restaurangen.  Vi var fem syskon som träffades och då blir det ju prat om gamla tider.  Mycket prat och mycket skratt. 

Hann i förbifarten  fota två rådjur, i alla fall det ena syns på bilden. Här hade vi nästan kommit ner ifrån berget   

Tror inte att jag har visat den härliga sängen som vi hade på vårt mysiga B & B.   

 Här är vår egen uteplats vid boendet. 

På hemvägen emot Stockholm var det en hel del regnoväder som drog förbi. 

Här blev jag förvånad. En lastbil kom rakt emot oss på motorvägen. Nej, så farligt var det inte, den blev bogserad, baklänges, som tur var.


Idag blir det planering och packning. I morgonbitti, jättetidigt, åker vi till mitt föräldrahem i Ångermanland. Som vanligt ingen dator, så ni får helt och hållet semester ifrån mig.


Sköt om er.

 
ANNONS
 
Preciosa

Preciosa

Torsdag 6 juni 12:18

Hej Wiolettan!
Vilken trevlig fortsättning på resan, utom regnet då. Trevligt att få fira syskon! Ni har bra gener, vad jag förstått så är ni alla(ja utom du) till åren komna :-)Ja visst är det ledsamt när man hälsat på och så koms det inte ihåg. Så var det med min mor.
Blev bara 79...men hon ringde samma dag och frågade när vi skulle komma fast vi nyss lämnat henne.
Ja det var bara att ge sig i väg hemifrån tidigt och börja jobba...Det gick bra för det mesta.
Lastbilsbilden ser lite läskig ut :) Tur att det inte var på riktigt! Utsikten från Kinnekulle är fantastisk trots vädret!
Ha en bra resa nu!! Vi får vänta på dig :-)
Kram P ♥♥


Det gick

http://www.spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

Torsdag 6 juni 21:16

Vi hade det härligt och det gjorde ingenting att det regnade, behövs i markerna. Men, däremot att det var grått väder uppe vid Kinnekulle, hade vi inte önskat oss.
Ja, min äldsta syster föddes 1926 och mina två tvillingsyskon föddes 1948, så vi som finns kvar i livet är alla pensionärer, med råge.
Det är jobbigt med demens sjukdomar som kan drabba nära och kära.
Jag hajade verkligen till då jag såg lastbilen som verkade komma emot oss.
Tack Preciosa.
Kram till dig.

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

Torsdag 6 juni 14:11

min lillasyster är 12 yngre, jag flyttade hemifrån när hon började skolan, men vi väntade första barn samtidigt :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

wiolettan

Torsdag 6 juni 21:17

Så kan det också gå. Men lite ovanligt kanske det är, men roligt, kan jag tänka mig.

 
Ditte

Ditte

Torsdag 6 juni 20:59

Vilket fint firande! Och en fin fortsättning på resan. Har noterat ert B&B för vi kanske kommer att ha vägarna förbi. Kinnekulle känner jag väl till och här hade min pappa sitt kalas för alla sina syskon när han fyllde 70 år. De var också 10 barn och födda i Västergötland. Förstår att ni hade blev en trevlig stund tillsammans på Kinnekulle. Och vädret kan man ju inte göra något åt.
Önskar er en fin resa till Ångermanland och en fin vistelse där.Och jag kommer att sakna dig.
Varm kram
Tack för turen till

http://dittemitti.se

wiolettan

Torsdag 6 juni 21:23

Ja, Ditte, det var ett fint firande och min syster verkade trivas och må så bra. Annars pigg för sin ålder och det är roligt.
Det skulle vara trevligt om ni också kunde övernatta på Kinne Vedum så att jag kunde få höra din åsikt. Du som har rest så mycket och bott på otaliga hotell kanske inte tycker att detta är så märkvärdigt, men vi trivdes och kände oss så välkomna och så var det ju på landet, det gillade jag.
B&B är ju inte direkt hotell men detta slog många hotell, ur min synvinkel sett. Lugnt och stilla.
Synd att det var mulet då vi besökte Kinnekulle, men lite utsikt fick vi se.
Tack snälla Ditte. Varm kram tillbaka.

 
wiper

wiper

Fredag 7 juni 07:48

Vad många barn ni var i er familj. Förstår att man får hjälpas åt då. Vilken härlig syster du har och såna minnen. Det är verkligen jobbigt när en anhörig drabbas av demenssjukdom. Jag har ju själv erfarenhet av detta. Den tårtan såg god ut.

Så mysigt och vackert det ser ut att vara i Kinnekulle och sängen såg bekväm ut. Vi har också varit med om en sån bogsering och vi blev helt ställda och rädda. För det ser ju så bakvänt ut

Ser att du rest bort och jag gör som dig inget bloggande då jag åker bort eller har besök. Ha nu en fin helg i Ångermanland

kramar från
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 7 juni 12:34

Det känns svårt när anhörigas minne sviker, men din syster var säkert glad över uppvaktningen. Jag pratade med en man igår som har sin fru på ett demensboende sedan 4-5 år. Han skulle åka och fira hennes 77-årsdag i dag. "Hon känner igen mig, tror jag, men inte barnen", sa han och det fanns en tår i ögonvrån.
Hoppas att resan till Ångermanland går bra!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Augusta

Augusta

Fredag 7 juni 18:35

Fina bilder från landet, verkligen landet. Vad bra att ni, syskon, träffas på restaurang då och då. Det måste vara trevligt. Trots att någon inte minns dagen efter. Nu märker jag att en viss dam från Sundbyberg är på resande fot hela tiden :D Ha det riktigt trevligt nu. Kram

http://nouw.com/gulahuset

 
Gunnel

Gunnel

Söndag 9 juni 07:46

Så roligt att ni kan träffas så många syskon. Det är en trist sjukdom din syster drabbats av, men man får försöka leva i nuet. När jag såg din sista bild fick jag nästan hjärtat i halsgropen tills jag läst din förklaring. Ha en skön semester. Kram

http://sigridgunnelsblogg.blogspot.com

 
gun

gun

Söndag 9 juni 21:30

Vad kul med så många syskon. Du hade ju alltid någon att leka med. Förstår att du tyckte det var jobbigt med din systers sjukdom. Du får ha en fin semester nu.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Tisdag 11 juni 11:08

Jag vill inte ha semester från dig, men jag önskar er en trevlig tripp.
Vad läbbigt det såg ut med lastbilen. Men inte för er förstås.
Jag blev "sugen" på både sängen och tårtan.
Kinnekulle uppskattar jag mycket. Minns med romantiska känslor när S tog med mig dit första gången.
Kul att 5 syskon mötte upp. Förstår att ni hade mycket att prata om.
Kram Bosse

http://gotlanduppochner.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 12 juni 09:56

Tänka att ha så många syskon. Jag är enda barnet. Avundas dig lite, faktiskt.
Jobbigt när minnet försvinner, har erfarenhet från min kära mor. Men det är viktigt tycker jag att leva där och då, har man det bra tillsammans och personen i fråga verkar ha trevligt, tror jag att känslan av lycka sitter i,även om man inte vet varför.
Sköt om dig!

http://leniawales.wordpress.com

 
Znogge

Znogge

Onsdag 12 juni 19:37

Min svärmor har också Alzheimers och kommer inte heller ihåg att vi har varit där men det glädjer henne i stunden vilket också betyder mycket. Ni är verkligen många syskon så jag förstår att det inte var lätt att försörja alla på ett litet jordbruk.

Så fint det såg ut på ert B&B och en mysig uteplats hade ni också.

Nu är ni ju redan på plats i Ångermanland och du är datorlös men jag önskar er fina dagar ändå.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Lisbet

Lisbet

Fredag 14 juni 21:57

Jag hajade till av lastbilsbilden.
Så trevligt inlägg och så fint med kontakten som du har till nära och kära.
Önskar dig en trevlig helg!

http://lisbet-carpediem.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Söndag 2 juni 09:45

  Juni månad, helt otroligt, nästan halva 2019 år gått. Förstår inte vart denna vinter och vår har tagit vägen.  Men, jag är glad att den är över och ser framåt emot bra och bättre tider.   Som häromdagen då vi fick ha några vänner här och umgå...

Av wiolettan - Måndag 27 maj 08:13

  Nu är vi hemma igen efter en kortare resa, på några dagar, som har varit intressant, givande och trevlig. Målet för vår resa var Årnäs utanför Mariestad i Västergötland, för att där fira min ena systers 90-årsdag.   Vi startade tidigt på morg...

Av wiolettan - Onsdag 22 maj 08:46

  Vi har varit på en liten minitur, mysingen, jag och min äldsta bror. Min äldsta bror som fyller 92 år i juni tycker mycket om att åka ut och titta på nya platser, eller gamla med, för den delen, men att komma ut lite och se andra vyer, njuter han...

Av wiolettan - Torsdag 16 maj 08:31

  I morse vaknade jag tidigt och tyckte att "än är det bara natt", men så var inte fallet så det var bara att stiga upp och vandra ut på en liten runda.   Klockan var strax före halv sju, men solen lyste och människor, hundar, bilar och cyklist...

Av wiolettan - Fredag 10 maj 08:06

  Då jag steg in genom dörren häromdagen efter ännu ett läkarbesök och undersökning, så tänkte jag:   ”Så bra jag har det egentligen, får vara i eget hem, har min mysing som stöd och hjälp och får uppleva ännu en vår”.   Har int...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 77 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se