Alla inlägg under mars 2020

Av wiolettan - 3 mars 2020 09:01


...lite av vad som hänt den senaste veckan.


Jag har varit och övat och sjungit sånger i vår lilla SPF kör. Det var faktiskt roligt, fast jag måste erkänna att jag kände mig lite ringrostig. Har missat så många gånger denna termin, på grund av förkylning och skräp, men nu kunde jag gå.


Varit och hälsat på min äldsta bror i Farsta. Det är alltid ett litet äventyr för mig nu att åka tunnelbana. Jag som förr har tagit mig fram obehindrat, känner mig lite vid sidan av, på något sätt. Är inte van vid det och det känns konstigt. Får planera av- och påstigning, tankemässigt, så att jag är beredd. Måste tänka på hur jag kliver på och står och stiger av en rulltrappa. Förr, hoppade jag av och på utan vidare. Nu känner jag mig bara "eljest". Om ni inte vet så betyder ordet "eljest", lite annorlunda, kan man kanske säga. Jag tycker inte att det finns något annat bra uttryck för detta västerbottniska ord. Jag är uppvuxen ungefär 2 mil ifrån Västerbotten, så för mig är det ett vanligt uttryck.


Förstår om ni inte begriper vad jag menar och hur det känns. Men, strunt samma, vi kom dit och det var mycket trevligt. Min bror är ju över 92 år men bjöd på en trerätters middag som var suveränt god.


 

Då vi kom fick vi "sprutdricka" och lite gott tillugg.



      

Varm macka och ost- och broccolisoppa till förrätt.



 

Mustig köttgryta med grönsaker som huvudrätt. Glass och bär som efterrätt. Alltid lika trevligt att besöka honom. Vi hjälpte till så mycket som möjligt så att han inte skulle bli allt för uttröttad.


Jag har också varit till tandläkaren för första behandlingen. Har nämligen bestämt mig för ordna med tänderna efter tandläkarens rekommendationer.


Dessutom har jag besökt en tandhygienist, vilket gick bra. Hon sa att jag skötte mina tänder precis som man skulle. Med borstning, mellanrums tandborstar och tandtråd. Det hon tyckte jag gjorde fel var att jag borstade för hårt, det poängterade tandläkaren också. Men, är man rädd för att det ska gå hål, så är man. Trodde i min enfald att jag genom det skulle besparas obehaget att sitta i tandläkarstolen.


 

Strax utanför tandläkarmottagningen fanns detta, i min färg, violet. Det syns inte så bra på bilden, detta med färgen, men i verkligheten var det ett violethjärta som låg på trottoaren, på ett blad.



 

Det kom lite snö, som syns på denna bild av vintergäck. Nu har snön försvunnit.


 

Utanför vårt hus blommar detta träd, eller buske. Undrar om det är ett japanskt körsbärsträd?



Idag regnar det, men vi har tagit en kort liten promenad, det gäller att passa på.



Om livet ger dig regn.

Hoppa i vattenpölarna.



Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards