Direktlänk till inlägg 23 november 2021

Datorns egen lilla värld.

Av wiolettan - 23 november 2021 08:22


Jag är så otroligt trött på min dator. Den vill sällan det som jag vill. Ibland kan jag undra om det inte i alla fall finns en liten tänkande hjärna inuti datorn. Visst, jag vet, så är det inte, men varför känner jag det så ibland då?


Har jag bråttom med något som jag ska skriva, då tar datorn en enorm tid på sig. Den kan till och med stanna och verka avvakta, väntar kanske på att jag ska få ett raseriutbrott. För jag kan bli arg, ruskigt arg fast jag ser så timid och snäll ut. Ibland kommer det skyltar upp, utan vidare och dom skyltarna försöker att tala om en massa saker för mig, som jag inte förstår. Jag brukar sällan bry mig om dom meddelandena.


Det som jag blir mest ledsen över är då saker som jag har skrivit "försvinner", jag får börja om och det känns inte så roligt.


Ibland då jag ska spara bilder ifrån min kamera så går det bara inte. Den står och stampar på samma ställe och inget händer. Jag kan gå in och försöka flera gånger om dagen, men nix. Så helt plötsligt fungerar det igen. Alltså planering, framförhållande, nej det går inte, datorn gör som den tycker.


Häromdagen så tyckte jag att måttet var rågat. Det gick inte att komma in på banken och betala räkningar. Mysingen hade samma problem på sin dator så han ringde upp banken och förklarade problemet. Kan ni gissa vad? Klart ni kan, Banken hade uppdaterat något, som det heter och det gjorde att vi som hade så gamla datorer inte kunde komma in på tjänsten längre. Ja, jag säger då det.



 

Igår kunde jag inte gå ut, men härom morgonen tog jag denna bild på månen.


 

Vi åker sällan bil in till Stockholm, men ibland så måste vi. Då tog jag denna bild, en regnig dag. Detta är inte Stockholm utan Solna, närmare bestämt där Råsunda Fotbollsstadion fanns förr, nu nytt hus.

 

Detta var också något nytt för mig. Nybyggda höghus, med en mängd balkonger, ser det ut som.



 

Det byggs så mycket nu för tiden så jag känner inte igen mig på många av de gator som för mig. förr, var välbekanta.


 

Tacka vet jag dessa hus, dom känner jag igen och behöver inte fundera, att det ser annorlunda och nytt ut. Bara njuta över att det är morgon, en ny dag har vi fått och solen börjar vakna så smått. Tulegatan i Sundbyberg.




 

Också i Sundbyberg, bara ett par kvarter därifrån vi bor. Ett gammal hus som Mysingens farfar har byggt. Det är ifrån början av 1920-talet.



 

Ett hjärta får avsluta mina tankar idag.





 
 
Ingrid

Ingrid

23 november 2021 10:05

Har man en gammal trött dator är det inte alls roligt att använda den. Jag hade en sådan och tänkte att den väl kunde hänga med ett tag till, men så var sonen hemma och skulle använda den och efter ett tag frågade han:"vet du egentligen hur du har det?". Då bestämde jag mig för att köpa en ny och det är det bästa jag gjort på länge. Nu är det väl ett par, tre år sedan, men den är ännu pigg och rask.
Kram Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

23 november 2021 10:39

Det kan kännas hopplöst i bland då det inte fungerar som jag vill.
Aha, kanske ska be Peter sätta sig vid min dator nästa gång han kommer då. Men, han använder bara sin mobil med appar och sån´t. Detta är för gammalmodigt.
Kanske får jag göra som du, köpa en ny dator, men det är också mycket jobb med det, allt som ska överföras och så.
Jag får tänka på saken.
Kram!

 
Geddfish

Geddfish

23 november 2021 10:18

Datorstrul står jag inte ut med, där går gränsen, även om jag är tålmodig. Ofta försvinner texten för mig också, men ibland funkar ett knep jag kom på, ibland inte och då får jag skriva om.
Ingenting är längre som förut. Men ett hjärta piggar upp.
Varm kram och njut av dagen, Gerd

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

23 november 2021 10:41

Nej, just det, det är det som jag inte gör heller.
Bra att komma på ett knep, om det håller.
Det blir nytt överallt och det byggs otroligt mycket här omkring. Eftersom jag inte är ute på stan så mycket så känner jag knappt igen mig på vissa gator.
Ett piggt hjärta piggar upp.
Tack och detsamma önskar jag dig, Gerd.
Kram!

 
Anna-Lena

Anna-Lena

23 november 2021 11:02

Helknäppt från bankens sida. Verkligen att stänga ute folk! Hoppas att det löser sig! Utan att behöva köpa nu dator.
Föredrar de vackra gamla husen Kram!

http://femfemman.blogspot.com

wiolettan

25 november 2021 16:35

De kunde ha informerat innan om att det skulle bli ändringar så att vi var förberedda. Men, inte en rad.
Lite besvärligt är det och det är tur att Mysingen är så duktig på datorer.
Det håller jag med om också.
Kram!

 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

23 november 2021 11:45

tråkigt, kanske snart dags för ny...? Jag skriver ibland på annat ställe, så texten inte försvinner, uppdatera får man göra hela tiden... så är det bara med tekniken... Sönerna hjälper, när det blir för krångligt. Biblioteken har också dataträffar.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

25 november 2021 16:37

Nog vore det dags, men det är kostsamt och besvärligt och sedan är jag så van vid den här gamla, men kanske skulle det vara bra med en bärbar.
Det gör jag också, skriver på annat ställe och sedan klistrar in.
Skönt att du har dina söner som kan hjälpa till.

 
znogge

znogge

23 november 2021 14:28

Tekniken ska bara fungera och den bistra sanningen är att en dator har en begränsad livslängd. Jag tycker absolut att du ska skaffa dig en ny. Visst kan man tycka att det är irriterande att banken inte fungerar men tekniken går framåt, systemen blir säkrare samt mer avancerade och vi som kunder kan utföra fler ärenden själva. Utveckling av teknik kräver mer avancerade datorer vilket inte alls är konstigt. Tänk så mycket som har hänt när det gäller mobiltelefonerna. Numera sköter jag alla bankärenden via telefonen och det fungerar perfekt.

Kram och god tisdag!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

25 november 2021 16:42

Du är så rätt Znogge. En dator håller inte så länge som man vill.
Jag borde väl köpa en annan dator, men jag tycker det känns lite olustigt. Jag vet då att det blir mycket nytt att lära mig och det har jag inte så lätt för numera. Denna är gammal och det finns säkert inte något likande att köpa och då blir allt nytt.
Jo, de säger på banken att det är för vår säkerhets skull och det kan ju tänkas att det är så, men tala då om i förväg, kan jag tycka.
Vi får snart göra allt som bankerna gör, plus att de får ränta på våra pengar, jag är lite sur på dom.
De flesta gör säkert som du med bankärenden i telefonen, men kanske inte alla i min ålder.
Tack, ha en fin dag.
Kram!

 
Anki

Anki

23 november 2021 14:34

Ja, fy så jobbigt med datorer som inte vill som man själv! om den är gammal, så kan det nog vara bra att fundera på en ny - så du plötsligt inte står där med en kraschad dator och inte kommer åt något i den. Dåligt av banken att utestänga vissa med sina uppdateringar!
Känner igen det där att inte känna igen mig i min gamla hemstad! Lite trist faktiskt när så mycket förändras hela tiden.
Ha en fin eftermiddag!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

wiolettan

25 november 2021 16:46

Jag har funderat och tror att det vore det bästa, så vi får väl se om det blir ett inköp.
Det är bäst att göra en back up, eller vad det heter så att jag har, om datorn inte skulle orka längre. Det finns ju en del i den som är bra och som jag vill ha kvar.
Tekniken går för snabbt ibland, för min del.
Det byggs så otroligt mycket här omkring, överallt och invånarantalet ökar hela tiden.
Tack, detsamma önskar jag dig.
Kram!

 
Gunnel

Gunnel

23 november 2021 15:42

Även om det inte är så kul när det händer så kunde jag inte låta bli att skratta åt din beskrivning av datorstrulet. Det påminner om hur det är hos mig lite då och då. Konstigt att ni inte fått något besked om uppdateringen tidigare så ni var beredda och kanske hade kunnat fixa det. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

25 november 2021 16:48

Så trevligt att jag kunde roa dig lite, inte mig emot, tvärt om.
Ja, det tycker jag också, banken borde ha informerat om vad det var som var på gång, så att man inte behövde få panik över räkningar som måste betalas och man inte kom in i banken.
Kram!

 
Primrose

Primrose

23 november 2021 15:48

Mysingens farfars hus, vinner min hustävling som jag startade just nu ,-))) Mycket vackert ,-) Ja inget är sig likt, det byggs otroligt mycket och många hus det verkligen annorlunda ut ,-)
Gamla hus är vackrast tycker jag . Det huset var otroligt fint, Mysingens farfars hus som han byggt!
Min pappa var med och byggde vårat hus, där mamma bor kvar ,-) ett flerfamiljshus.
Kul bild med husen och de nya i bakgrunden ser ut som en spegelbild.
Ja datorn är inte att lita på riktigt. Man kan bli arg när det låser sig och vägrar fungera, visst kan man bli arg ,-)
Ha det jättefint Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

wiolettan

25 november 2021 16:53

Jag tycker också om det huset, det är så fint.
Vet inte varför det ska byggas så mycket, men det är förmodligen inte bara här utan lite varstans i våra städer.
Så fint att din mamma bor kvar i det hus som din pappa har varit med och byggt. Det är en speciell känsla.
Jag kände inte igen mig på en del ställen i Stockholm, där de har byggt så mycket nytt, kändes märkligt. Är inte där så ofta nu för tiden.
Datorn lever sitt eget liv ibland, verkar det som och det är så jobbigt då den krånglar och man inte vet vad som är felet eller vad som borde göras.
Tack Primrose. Ha det fint du med. Kram!

 
Ditte

Ditte

24 november 2021 15:15

Visst är det irriterande när datorn krånglar. Den ska liksom bara fungera. Kanske är det dags att inhandla en ny men det vill man ju inte göra i första taget. Hoppas era datorer piggnar på sig.
Ja, mycket nytt byggs. Huset där gamla Råsunda fanns såg jag när det var på gång men har inte sett det när det blev klart. Norra Tornen. de höga husen vid du har med på bild har jag sett när jag passerat och likaså byggnaden vi Karolinska.
Men visst är det skönt med hus man känner igen och som heller inte är gigantiska.
Många tankar och en varm kram

http://https://dittemitti.se

wiolettan

25 november 2021 16:59

Det tycker jag också. Datorn, den ska finnas där och fungera då jag behöver den och inte krångla och vägra saker.
Nej, jag drar mig för att skaffa en ny på grund av allt som då blir nytt för mig, känns lite så där. Börja om från början liksom.
Det har blivit ett jättestor hus där i Råsunda där fotbolls stadion var förut, det blev en helt annan vy och det var svårt att känna igen sig.
Aha, heter de Norra Tornen. Tack för det Ditte.
Allt omkring vid Karolinska är ju nytt och det är svårt att orientera sig.
Nybyggda hus nu för tiden, är ofta så stora och speciella, inte som förr, men det kanske man inte ska förvänta sig heller. Det går framåt överallt, även inom byggbranschen.
Tack detsamma till dig.
Kram!

 
Augusta

Augusta

24 november 2021 22:18

Håller med dig om datorer. Min dator ger meddelande hela tiden. Jag går till inställningar och trycker på en ruta, vill ej ha meddelanden. Men dom kommer iallafall. Värst är förstorningsglaset. Finns där man skriver ärenderubriker. En del gånger blir jag helt galen, har på hundra procent på sidan. Helt plötsligt 500 procent, nästa kan bli 50 procent, så där fram och tillbaka, blir illamående. Försöker trycka snabbt på förstoringsglaset för att komma tillbaka till 100 procent storlek på sidan. Nej usch, jag tycker windows blivit dåligt på senare år.
Kram till er båda och ha sköna promenader :D

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

25 november 2021 17:03

Visst är det jobbigt med detta som heter datorer. De kan verkligen göra en frusterad.
Lever på ett sätt, sitt eget liv och kommer med meddelanden och saker som jag inte förstår ibland.
Det är skönt för mig att Mysingen förstår en hel del om datorer, så att han kan tala om för mig om det är saker som kommer upp som jag inte ska trycka på, eller bry mig om.
Får se hur länge det dröjer inte vi tröttnar.
Fy för förstoringsglas.
Tack så mycket Augusta och detsamma till dig.
Kram!

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

25 november 2021 11:15

Ibland tror jag att det sitter en liten fientlig typ där inne i datorn och bara njuter av att jävlas med mig. Jag gillar honom inte och han inte mig heller.
Roligt med bilder från Stockholms omnejd.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

wiolettan

25 november 2021 17:06

Misstänker att du har rätt och det är inget som går att göra något åt, verkar det som.
Det kanske är hatkärlek, mellan dig och din dator.
Jag är rädd att min säger tack och adjö, en vacker dag.
Tack Lena.
Detsamma till dig.

 
wiper

wiper

26 november 2021 14:30

Förstår hur du känner när det inte fungerar. Jag har en rätt ny laptop och fick tipset att köpa en Legion Lenova som egentligen är en speldator. Det gör att den är starkare och har gått som på räls sen jag köpte den. Jag behöver inte ens en separat kylare utan den sköter det själv. Min gamla mobil funkade inte när det gällde bankärenden. Det är inte billigt allt man måste ha nu och även förnya efter några år. Hoppas det ordnar sig med datorn

Vilken fin månbild. Vilket fint hus Mysingens farfar byggt. Sån arkitektur är så snygg och tidlös

Fin avslutning med hjärtat

Ha nu en skön fredag och helg
kram från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

27 november 2021 09:06

Fint att du fick detta tips och att det fungerar så bra. För datoriet ska fungera, annars känns det så jobbigt att skriva eller göra något på datorn.
Min mobil fungerar inte heller att betala räkningar med, den är alldeles för enkel så jag vill kunna betala räkningarna på min dator.
Allt går framåt och tekniken inte minst. Jag tycker att det är svårt att hänga med och jag har dessvärre inte så stor lust att skaffa nya pinaler heller.
Ja, vi får hoppas. Förr eller senare så måste det bli en annan dator, vad jag kan förstå.
Min e-mail, till exempel, fungerar så dåligt och ibland trasslar den så det är bara att gå ur.

Tack Malin.
Han var tydligen en duktig byggmästare och hann med att bygga flera hus här i Sundbyberg.

Detsamma önskar jag dig, tack. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards