Direktlänk till inlägg 24 november 2022

Teknikstrul gånger två.

Av wiolettan - 24 november 2022 09:55


I morse tog Mysingen och jag en morgonpromenad och även för att uträtta några ärenden. Var bland annat tvungen att gå ner till Seven Eleven för att ladda min telefon. Ja, jag vet att det inte låter klokt, men så är det. Jag har ju kontantkort och har själv laddat upp mobilen via datorn förut, men denna gång gick det inte, inte ens för Mysingen. Det stod att jag skulle registrera mig. Vilket inte heller gick.


Jag använder sällan min mobil, men nu måste jag ha den på dagligen för att vår fasta telefon har pajat. Nja, inte telefonen, utan teleförbindelsen. Helt  plötsligt var den död, inte ett ljud och om man ringde in på den så var det spärrton. Vi kontaktade Telia som sa att de skulle fixa till det senast onsdag. Detta hände förra fredagen.


I måndags fick jag ett SMS där det stod att jag skulle vara hemma och anträffbar för de hade kollat och det var inga fel hos oss, utan något större. Strax efter kom ett nytt SMS där det stod att förra meddelandet inte gällde. Felet var större än så och det kunde ta lång tid och laga det och jag behövde inte vara hemma och passa något.


Än har det inte hänt något på telefronten, telefonen är fortfarande obrukbar. Vi tror att de med allt grävande här i vår lilla stad, har grävt sönder någon kabel. Vi får se, eller höra vad det kan vara. Eller det tror jag inte, rätt som det är går den kanske bara.  Vi klarar oss ju ändå, men eftersom jag inte har kunnat ladda min mobil, så har jag inte kunnat ringa någon på länge. Förresten, den använder jag sällan. Jag får prata med mig själv, eller Mysingen. Det går ingen nöd på oss. Jag har ju inte alltid haft tillgång till telefon. Måste ju dock medge att jag saknar "pratet" en del.



En sann barnhistoria kommer här.


Frida som är en vaken och pigg sexåring, går gärna till kyrkans barntimmar varje söndag. Men en dag var hon inte riktigt nöjd när hon kom hem.


”Jag vill mycket hellre gå med Marianne till Frälsninsarmén nästa söndag”.


”Varför det?  Du trivs ju så bra i kyrkan”?


”Ja, men vi får bara sjunga: ”Ett litet fattigt barn jag är”, för jämt och för jämt, men på Frälsningsarmén sjunger dom: ”Jag är barn till en kung”!


Då jag gick i söndagsskolan på 1940-talet så sjöng vi båda sångerna. Och de började så här.



Ett litet fattigt barn jag är, men glad jag är ändå.

Jag vet min gode Fader kär, bär omsorg om de små.


Jag är barn till en kung, jag är barn till en kung.

Fast liten och ringa, så är jag barn till en kung.




 

Ha en bra dag och var rädda om varandra.



 
 
Göran

Göran

24 november 2022 10:24

Dina sångtexter fick mig att minnas nåt min pappa berättade att man sade till varandra när han växte upp. Lite retsamt, sådär... "Jag som är stor och stark, jag får gå på Folkets Park. Men du som är liten och klen, du får gå till Frälsningsarmén!" Du är ju en bit yngre än han skulle varit men jag undrar om du ändå känner igen den. Pappa växte också upp i Ångermanland, närmare bestämt i Ådalen. Om han levat idag hade han varit 97 år. Men envis rökning såg till att han bara blev precis så gammal som jag är nu.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

wiolettan

24 november 2022 10:44

Precis, detta hörde jag också då jag var yngre. Mycket välkänd ramsa för mig.

Det var några grannpojkar som ofta ville retas med oss som var barn till troende föräldrar och gick till söndagsskolan. Dom kunde gå och ropa detta efter oss. Men då vi kom längre upp i åren så slutade dom med det. Såg väl att vi inte brydde oss.
Rökning är ett otyg. Jag har själv rökt i många år, men kunde sluta 1994, det är jag glad över.
Trevlig dag önskar jag dig.

 
Augusta

Augusta

24 november 2022 10:31

Jag tycker det är bra att kunna bära med sig mobilen. Ifall det skulle hända något. Fick tipset att installera appen 112. Då jag har den öppen kan 112 se var jag finns om det skulle hända något. Ja, det finns fler fördelar med den men har inte tagit reda på allt :D
Trist då tekniken strular. Att ha fasttelefon är snart unikt :D inte många som har det längre.
Som du märkte på min blogg, tekniken där också fortsätter att strula. Kommentarerna ute på bloggen kommer och går. Men på min bloggsida som jag endast ser, där ser jag dina kommentarer och därifrån försvinner dom aldrig. Men annars är hela bloggsajten ett stort skämt snart. Strul hela tiden.
Men våra problem med tekniken är ett litet i det stora hela.
Önskar er två, Mysingen och dig, en trevlig dag och kram till er båda

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

24 november 2022 10:49

Ja, det har ju blivit en vana för nästan varenda människa nu för tiden, men jag är väl gammalmodig, eller vad det heter. Sedan så hör jag mycket bättre på min fasta telefon än på min mobil. Men, det kan ju beror på så mycket förstås.
Jag har inga "appar" alls på min mobil. Kanske ska försöka modernisera mig.
Ja, din blogg lever sitt eget lilla liv. Men, det är ju bra att veta att du kan se mina kommentarer ändå, om jag nu lyckas få iväg dom, ibland går ju inte det heller.
Håller med dig om att det är "lite i det stora" i dessa oros dagar.
Tack snälla Augusta. Detsamma till dig från oss två.

 
wiper

wiper

24 november 2022 10:56

Jobbigt när det blir sånt strul och det händer ju ofta i uppkopplingens tid. Jag har haft mobil i många år så det var länge sen vi la ner vanliga telefoner. Man blir van till slut än om det blir dyrt och jobbigt många gånger. Saknar faktiskt vanlig telefon och på slutet fanns det ju så många roliga

Vad tråkigt att det tar sån tid att fixa er telefonförbindelse.

Jag var ju själv tvungen att gå på söndagsskola men jag var inte så förtjust så jag slapp till slut. Mina föräldrar var inte troende.

Ha en skön dag
kramar!

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiolettan

wiolettan

24 november 2022 11:02

Ja, det är inte trevligt med teknikstrul, men ibland så får man lov att vänja sig.
Vi har nästan en telefon i varje rum. Nja, inte i badrummet då. Den som bodde här före oss jobbade på Televerket och satte in jack i varje rum, till och med i hallen. Så vi har telefoner.

Det är fel att tvinga sina barn att gå i söndagsskola, tycker jag, det borde vara frivilligt. Men dina föräldrar gjorde det säkert i all välmening.
Tack Malin och detsamma önskar jag dig.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Gunnel

Gunnel

24 november 2022 11:59

Haha! Klart man som barn vill vara barn till en kung. Vi har ingen stationär telefon utan bara b´mobiler och jag skulle nog inte klarat mig utan den. Tyvärr är dte ett beroende som inte alltid är så bra. Kram

http://https://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

wiolettan

24 november 2022 17:44

Så tänkte den lilla flickan säkert.
Det är ju så för de flesta nu, bara mobiler och inga fasta. Alla mina syskon använder mobiler.
Det har blivit en vana att människor måste ha med sig en mobil och det är klart, händer det något så är det bra. Men å andra sidan, alla andra har ju mobil.
Kram!

 
Geddfish

Geddfish

24 november 2022 12:52

Dessa här två barnsångerna känner jag mycket väl igen! Inte vill man vara ett fattigt barn, det kan man förstå, nej en kung ska det vara!

Trist med teknikstrul. Så viktigt att kommunikationen fungerar.
Kram igen, nr två för idag 💖

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

24 november 2022 17:48

Förstår att du också kanske sjöng dom i söndagsskolan. Prinsessa låter onekligen bättre, i alla fall i barns öron, än att vara ett fattigt barn.

Jag är ju så borta då det gäller allt vad det tekniska heter och dit hör mobiler och datorer. Ändå jobbade jag med dator på mitt arbete, men där fanns det data avdelningar som ryckte in om det var något.
Tack Gerd. Kram tillbaka till dig.

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

24 november 2022 17:12

livet utan telefon är krångligt... nu har jag äntligen riktig mobil, med massa bra funktioner, barn och barnbarn ringer... och kanske jag ramlar eller nåt, bra att ha mobil

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
wiolettan

wiolettan

24 november 2022 17:50

Många har vant sig och har det svårt att vara utan mobiler och det uppväxande släktet vet inte av något annat. De verkar inte veta hur en fast telefon fungerar, om de är i 4-5 års åldern.
Bra att ha mobil i kris, helt klart.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Anna-Lena

Anna-Lena" title="http://blogspot.com]Anna-Lena" target="_blank">blogspot.com]Anna-Lena

24 november 2022 19:52

Kan vara så att min morfar sjöng om det fattiga barnet. Lite sorglig..
Du har ju din Mysing att prata med..🙂..
Men visst behöver man en fungerande telefon. Vi har den fasta kvar, men den används mycket sällan.
Hoppas att ni för ordning på er lina! Kram

http://femfemman. blogspot.com

wiolettan

25 november 2022 10:47

Förr i tiden fanns med många sånger, en del tragiska, som följde med släkte till släkte.
Men dessa två som jag nämner är inte tragiska.
Ja, jag har min Mysing och det är jag så glad och tacksam över.
Det känns konstigt att vara utan telefon, nu har det gått en vecka.
Det hoppas jag också verkligen. Tack!
Kram!

 
znogge

znogge

24 november 2022 20:46

"Ett litet fattigt barn" känner jag väl igen från söndagsskolan. Jag gick bara ett år men jag tyckte det var väldigt roligt. Under skoltiden blev religion ett av mina favoritämnen.

Själv tycker jag det är väldigt bra med en mobil och att ha den med sig. Mycket bygger på att man har en sådan numera som när det gäller mobilt Bank-ID, Swish och andra bra appar. Sedan är det en trygghet att kunna ringa när och var man vill. Vår fasta telefoni avslutade vi för flera år sedan. De fasta kostnaderna blev väldigt dyra tyckte vi så det blev tack och hej. Ingen av oss har saknat den en enda gång.
Hoppas det tekniska löser sig för er del.

Kram

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

25 november 2022 10:53

Den sången verkar ha sjungits från norr till söder i vårt avlånga land. Det verkar vara mera vanligt att barn gick till söndagsskolan förr i tiden. Här i vår kyrkan är det fortfarande många som går på söndagarna till skolan.

Mobiler har blivit så vanliga nu och många verkar inte klara sig utan. Jag har aldrig min mobil med mig ut, men Mysingen försöker att alltid ha sin med. Den kan ju behövas tycker han.

Joo, vi har mobilt Bank-Id för annars är det lite svårare att betala räkningar och sådant. Annars har vi varken Swish eller andra appar.
Det är dyrt med en fast telefon, nu kan man få det billigare på andra sätt. Men, det känns "gammal och vant".
Ja, tack, det hoppas jag också. Nu har det gått en vecka.
Kram!

 
Ditte

Ditte

24 november 2022 22:25

Sicket elände! Men säkert har de grävt av både en och flera kablar.Kan tänka mig att hade detta skett förr, innan många hade mobiler, var säkert felet redan avklarat.
Hoppas nu att din mobil blev laddad och fungerar. För att kunna ringa är ju så viktigt.
Varm kram

http://https://dittemitti.se

wiolettan

25 november 2022 11:02

Elände är det verkligen. Jag saknar min telefon och det har ju gått ganska så länge nu.
Vi funderade också i de banorna. Kanske är det bara vi som har den fasta kvar. Många, de flesta familjer är ju yngre, som bor här och i arbetsför ålder.
Mina syskon har mitt mobil nummer så dom har ringt på den.
Kram!

 
Ingrid

Ingrid

24 november 2022 22:33

Jag har ännu min fasta telefon kvar, för vi har bredbandstelefoni så använder jag den inte kostar den ingenting och de som är vana att använda det telefonnumret kan göra det. Dessutom har jag en möjlighet att sätta mig i kontakt med omvärlden om mobilen skulle lägga av.
Ha en fin fortsättning på veckan. Kram

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

25 november 2022 11:05

Så praktiskt att du har den kvar. Kostar det ingenting så är det ju hur smart som helst att den finns där.
Jag brukar också tänka så. Försvinner strömmen så står man där då batteriet laddar ur.
Tack detsamma.
Kram!

 
Anki

Anki

25 november 2022 08:38

Så tråkigt när tekniken krånglar ... hoppas det löser sig! Själv har jag ingen "vanlig" telefon längre, bara mobilen.
Önskar er båda en fin första advent!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
wiolettan

wiolettan

25 november 2022 11:08

Nu för tiden så är vi så beroende av att tekniken fungerar, på så många områden.
Tror att det tar sin tid att få fixat detta, verkar det som.
Du är modern, som de flesta andra, bara vi som är omoderna snart.
Tack och detsamma önskar vi dig, Anki.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Augusta

Augusta

26 november 2022 12:35

Aha, du hade inte skrivit ett nytt inlägg.
Hoppas allt är bra med er. Fortfarande svårt att ta sig fram pga ej plogning eller ej sand.
Jag har skrivit ett nytt inlägg. Bilder från staden Nora.
Ha det bra båda två :D
Kram

http://nouw.com/gulahuset

 
wiolettan

wiolettan

27 november 2022 09:58

Det blir ju inte varje dag, men ibland så händer det. Som idag till exempel.
Tack Augusta. Vi mår bra, om man tänker efter hur det hade kunnat vara.
Här har kommunen skött sig bra på trottoarerna, ingen snö, nästan och det är skönt att det inte är halt.
Tack detsamma önskar vi dig.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards