Senaste inläggen

Av wiolettan - Onsdag 8 mars 08:34


Nu har även vi fått snö, mycket snö.


 

Det är onekligen vackert så länge snön är så här vit och orörd. 

Vi tog en kortare runda i stan i morse. Det var inte plogat på så många gågator, så det var jobbigt att plumsa fram och jag var rädd att det skulle vara halt under snön. Där bilarna kör var det plogat, som ni kan se.


 

Den här bilden är ifrån vår balkong. Det syns hur snöflingorna dalar ner.


 

Jag övervägde faktiskt att inte ta någon promenad i morse för vädrets skull. Men så tog jag mig själv i kragen och min mysing i handen och gick. Vi hittade denna skylt i ett skyltfönster. Mycket passande. Om du rastar, rostar du.


 

Den här bilden är tagen för några år sedan vid Råstasjön, i skogen där. Ni ser samspelet vid frukostbordet? Fåglar, en ekorre och längst bak en råtta, samsas om maten som snälla människor har lagt ut. Jag var mest förvånad över att de satt kvar och åt så att jag kunde ta ett foto.


Trevlig dag, mina bloggvänner. Nu ska vi strax iväg och öva i vår sånggrupp.

ANNONS
Av wiolettan - Tisdag 7 mars 09:32


Igår kändes det som om jag gjorde ett riktigt storverk. Det var nästan som förr i tiden.


Jag och mysingen gick nämligen ner till Råstasjön och sedan runt Lötsjön. Det är verkligen länge sedan vi gjorde den rundan, orken har inte funnits där. Visserligen var det jobbigt och tog 1 timma och 10 minuter men jag kom runt.


 

Vi såg dessa hägrar vid sidan om Råstasjön stå och vänta på att kommunens bil ska komma med strömming. 

Den här bilden tog jag också, nästan vid sjön. Ser ni vid gångvägen, lite till höger på bilden? Kan ni se vad det är som sitter där, alldeles ensam? En hund, en katt, eller bara en hög? Det var inget djur. Ska jag nu börja att se små katter överallt också, liksom hjärtan. 

Detta hjärta kom fram i ugnen häromdagen. Det ljusa precis framför skuggorna. Svårt att ta en riktig bild.


 

Då igår var det barmark och i natt har snön kommit.  En mängd småhjärtan i ett stort rymligt hjärta. Denna bild är ifrån återvinningsstationen.


 

En annan återvinningsstation. 

En morgon såg vi detta och blev lite extra glada. Längst uppe på detta gråa trista hus står en palm mitt i vinterkylan. Visst är det märkligt?


Läste ur min optimistlåda i morse.


"Alla människor ler på samma språk".


Ock, "den som trivs med förändringar skapar framtiden",


Till sist, ett kort för mig. "Lyckan har ingen ålder".
ANNONS
Av wiolettan - Måndag 6 mars 11:57Måndag och en ny vecka och det är redan mars. Vi har ingen snö och mycket lite vårkänslor, vårtecken menar jag.


   

Dom här snödropparna såg vi häromdagen på en slänt.


Igår var vi på teater. Jag tror att det är tredje gången i mitt liv så det är inte ofta som jag gör det. Kanske för att jag inte är så intresserad och kanske för att det, för mig, har varit onödigt dyrt. Men nu var det skillnad.


Min mysing tillhör en loge som heter Par Bricole. Ett ordenssällskap grundat 1779 och har som mål att vårda 1700-tals kultur bland annat, och Bellmans minne. De har sina möten i  Bellmanshuset på Urvädersgränd, i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Carl Mikael Bellman bodde i huset flera år och skrev där nästan alla Fredmans Epistlar. De har visning av huset och dess sevärdheter en söndag i månaden. Mysingen är en av ciceronerna. De brukar hålla ett litet föredrag och berätta och sjunga om huset och Bellman. Jag har varit där och det var mycket trevligt, den gången i alla fall. Inträde är 100:-


Ordern har cirka 1300 medlemmar och kungen står som ordens beskyddare. Sången spelar stor roll inom sällskapet och de har en fin sångkör.


Att sången spelar stor roll märktes i hög grad i går då vi var på teater och såg ett spex framföras av mycket duktiga, roliga och kunniga män från Par Bricole.


Det vi såg var två akter ur Hemsöborna, alltså en nedkortad del och annorlunda. Det var så mycket humor och vacker sång och musik. Stor del av spexet var på rim. Som sagt så framfördes mycket av handlingen med sång. En världstenor spelade rollen som Karlsson, nämligen Magnus Kyhle. Så nog fick vi valuta för entréavgiften. Det var många skratt och mycket applåder.


   

Vi fick inte fota under föreställningen så jag tog två bilder innan det hela började.


 

Men ändå, fast de talade om i början att det var fotoförbud såg jag flera stycken som höjde sina mobiler och tog bilder. Det tycker jag är lite si så där.Ojoj, så klockan går, blir upptagen ett tag. Ha en finfin dag.
Av wiolettan - Lördag 4 mars 11:46


Helg igen!


Otroligt så fort veckorna går.


Ibland blir jag nästan rädd. Rädd? För vad då? Rädd för döden är jag väl inte men jag vill leva och se hur det blir, så att säga. Se hur det går för mina nära och kära. Vara med och hjälpa och försöka att glädja någon medmänniska på min vandring här på jorden. Jag hoppas att jag kan göra något litet för någon annan.


Ibland funderar jag. Varför har jag kommit till denna värld? Vad är meningen med mitt liv här på jorden? För alla vi människor har en funktion, vi har kommit till för varandra, så att säga. Meningen med livet är att vara till nytta för någon som behöver det. Det är vad jag tror.


Men, jag har inte kommit underfund med ännu vilken nytta jag i så fall skulle göra och ha gjort. Ja, jag säger då det, vilka funderingar som kommer upp i min hjärna.


Annars är det som vanligt.  Det är jag mycket glad och tacksam över. Vi har nyss vinkat av en kompis som har varit vår nattgäst.


 

Visdomsord ifrån en almanacka som jag har. Trevlig helg önskar jag er mina fina bloggvänner.
Av wiolettan - Torsdag 2 mars 10:07


...nästan arg också.


Ska det behöva vara så här?  Vad det gäller?


Jo, jag läste i vår närtidning att en anställd inom hemtjänsten upptäckte hos en kvinna att det inte fanns pengar till matinköp. Hon slog då larm till sin chef som kontaktade den person som hade hand om kvinnans inköp. Det var en person som hade jobbat länge inom hemtjänsten i Sundbyberg.


Medarbetaren som blev uppringd erkände en stöld av pengar hos kvinnan. Nu är den stölden anmäld. Vad tror ni det kommer att leda till?


Enligt en anhöring till kvinnan så har det försvunnit pengar och även smycken, som halsband och guld från kvinnans hem under en lång tid.


I anmälan framgår det att det inte är första gången som denne anställde stulit från äldre.


Under 2013 stal den personen både mat och pengar från äldre. Vad hände tror ni? Jo, han eller hon, vilket, förtäljer inte historien, fick en skriflig varning.


En skriftlig varning och fick sedan fortsätta att jobba inom hemtjänsten och besöka äldre. Det är ju nästan så att man tappar hakan, tappar i alla fall tilltron och tilliten till samhället och dess förmåga att sköta detta. Jag blir i alla fall illa berörd, mycket illa. Det beror inte bara på att jag åldersmässigt är i den utsatta gruppen, utan det är vanlig medmänsklighet. Äldre som inte kan ta till vara på sig själv och sina egna intressen ska inte ha folk omkring sig, anställda av kommunen, som inte är ärliga och som saknar moral och empati. Det är så fel och uppåt väggarna som det kan bli.

Av wiolettan - Onsdag 1 mars 09:07I går morse, tidigt, gick vi ner till Droppens konditori och köpte två semlor. Det var de första

för i år och dom var så goda. Toppengoda. Är det semlans dag så är det. Jag hade läst att just detta konditori hade fått toppenbetyg så det ville vi testa.


Det är ett mycket litet konditori till ytan och det är inte många som får plats där samtidigt, så då vi kom dit så var det fullt och jag kom inte in direkt. Men efter den första kunden så gick det undan snabbare. Klockan var före sju på morgonen.


Efter frukost gick vi ner till Willys och handlade. Det blev våra promenader igår. Nej, visst, det blev en till promenad.


I fredags då jag åt frukost ringde telefonen och det var min bonusgrabb Peter som var i andra änden. Under tiden jag pratade med honom kände jag att det var något annorlunda i munnen. Förstod inte först men efter en stund så kändes det lite tomt vid en tand.


En tand hade gått sönder och jag fick en hel amalgamfyllning lös i min mun.


Ringde till min tandläkare som hade telefonsvararen på. Han var ledig på fredagen och jag talade in ett meddelande så han ringde upp i går och jag fick en tid igår efter lunch.


Då jag kom dit fick jag reda på att en bit av tanden var borta och han sa att jag troligen hade svalt den, men att det inte var någon fara med det. Amalgamfyllningen tog han hand om. Tandläkaren kunde inte förstå hur lagningen hade gått till, varför det var borrat så djupt i tanden och fyllt så mycket, eller hur han nu sa.


Jag talade om att lagningen var gjord för över 60 år sedan. Då förstod han  bättre.


   

Kan detta vara jag?  Nja, det är ett kort ur min optimistlåda. Visserligen är det en hon, som jag, rödhårig som jag, bär glasögon som jag, hjärtat uppe i halsgropen som jag, (ofta) fräknig som jag, fast jag är det mest på somrarna och på armarna.


Att gå till tandläkaren är något som jag inte gillar.


 

Eftersom jag lider av lägesyrsel så har jag svårt med detta att ha huvudet lägre ner än övriga kroppen. Har jag otur så kan yrseln sätta igång och det är inte trevligt.


Dessutom har jag tandläkarskräck. Min tandläkare som jag har nu är hur gullig som helst, men jag har dåliga erfarenheter ifrån min barndom, omkring 1950-talet. Då var det inte som nu att barn och ungdomar "tas om hand" vid de första besöken. Nu finns det ju också bättre utrustning och bättre metoder.


 

Visdomsord av en klok man.


 

 Någon har skrivit ett meddelande till någon. Gulligt!

Av wiolettan - Måndag 27 feb 08:34


Nu måste jag snart köpa mig en annan dator. Tänkte skriva ny, men det tror jag inte det blir. Men, en som har samma system som denna så det inte behöver bli så mycket nytt som jag måste lära mig.


Den som jag har nu är ju många år och har varit mycket bra men nu vill den bara krångla och tjafsa. Bara det att gå in på denna sida för att logga in mig, kan ta lång tid. Det kommer upp en mängd konstiga skyltar och texter. Jag ska göra si och så för att komma vidare, eller så strular den bara.


Många gånger stannar den, händer ingenting. Rör musen, ingen reaktion. Jag får stänga av och starta om igen och då kan det ofta gå bra ett tag.


Vissa bloggare som jag läser hos och ska skriva en kommentar, men det går inte. Nu har jag tänkt att det kanske är den här "dumma datorns" fel.


Jag fick ju en ny mobil då jag fyllde 75 år i fjol och även en ny kamera. Då jag tar bilder från någon av dessa och ska försöka att få fram dom på min dator och spara, så går det inte. Mysingen säger att jag har en för gammal dator till dessa nya kameror.


Så därför är min önskan att få en annan dator som jag kan lätt lära mig. För ni vet väl ordspråket:

"Det är svårt att lära gamla hundar att sitta".


Nu gäller det bara att få mysingen att hjälpa mig att köpa en. Han har ju varit datalärare i 15 år cirka, så han vet ju mer om dessa saker än jag någonsin kommer att kunna lära mig. Att övertala honom är svårt, här krävs det lite mer finurligheter. För ni har väl hört detta ordspråk:


"Mannen är familjens huvud. Kvinnan är halsen som vrider huvudet". Så säger dom i Brasilien, i alla fall förr, då jag var där på 80-90 talen.


Nu ska vi strax ut och dela ut medlemstidningen till SPF medlemmar. Vi är brevduvor på två distrikt här i Sundbyberg.


 

Här en bild av mig för några år sedan då vi skulle dela ut tidningen och det var mycket snö och snöade för fullt.


Det är lite små fjun i luften nu också och lite vitt på marken så jag hoppas att det inte är halt. Jag älskar snö och vinter men hatar halkan.


 

Då får det hellre vara grönt och sommar. Kelar med min äldsta systers katt, hemma i Trehörningsjö.Trevlig dag och vecka till er mina bloggvänner.Av wiolettan - Lördag 25 feb 09:51


Minus 5 grader och solen sken så vackert då vi vandrade ut i morse. Klockan var inte ens 8 och det var lugnt på stan. De vi mötte var mest mattar och hussar med sina fyrbenta vänner. Jo, så mötte vi en man, eller mötte och mötte, han stod utanför ICA på Landsvägen och han frågade:


"Har du några kronor som du kan undvara, till mig"?


Så kallt och en tidig lördag morgon, ovanligt att se någon tiggare den tiden. Här sitter de framför ingångarna till affärerna men inte förrän dom har öppnat. Men denne man gick eller stod och han nästan skakade, för han frös. Jag har så svårt att se så´nt. Jo. visst fick han en slant, jag har så svårt att bara gå förbi utan att hjälpa, nu då jag kan. För mig blir det inget stort hål i plånboken men för honom kan det kanske betyda en varm kopp kaffe, med en bulle till. 


Jag vet, ni tror som mysingen, det går till sprit och cigaretter. Kanske det, men jag ger i all välmening och hoppas att det ska komma honom till nytta och inte tvärtom.Som ni som läser min blogg kanske vet, så älskar jag barnhistorier, ja historier över huvudet taget. Men ungar, de är så underbara i sina kommentarer.


Lyssna på denna:


Den lilla flickan till sin mamma då de möter en nyklippt pudel:
"Nu är det väl sommar i alla fall, mamma, när vovven har tagit av sig ytterbyxorna"?


Eller denna:

Lilla Malin har just lärt sig bönen "Fader vår". När hon kommer till "vårt dagliga bröd giv oss i dag" utbrister hon:

"Mamma, kan jag inte få be om ett paket knäckebröd, så slipper jag tjata om bröd varenda dag"?


En tredje:


I skolan gissade man gåtor.

"Vem är det som har en kam men aldrig kammar sig"? frågade fröken.

"Det är jag", svarade lille Hans.
 

Bilden har inget med inlägget att göra, men jag tycker om katter och dessa är så söta. (Den till vänster också.) Den till höger är som en kopia av en katt som jag har haft som hette Sasse, eller egentligen Sebastian.


Trevlig helg önskar jag er mina bloggvänner.
Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 76 åring som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har varit gift två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se