Senaste inläggen

Av wiolettan - Söndag 8 jan 08:24


I morse var det kallt. Jag har inte vandrat ut på flera dagar så det kändes lite ovanligt och vintrigt i tidiga ottan. Det var så att det bet i kinderna, men vi gick bara en halv timme så det var inte så farligt.


 

Men statyn frös, inbillar jag mig. Den hade till och med snö på sig.


 

För någon hade snott hans kalsonger. Detta är samma staty, tagen vid ett annat tillfälle och från en annan vinkel.


 

Här undrar jag? Har någon satt sig på bänken i den här kylan och var det inte kallt? Kanske på väg ifrån tunnelbanan och behövde vila sina trötta ben efter ett tag?  Ja, vem vet, men kallt om baken var det säkert. Först plumsa i snön för att komma fram till bänken och sedan sätta sig på flera decimeter snö. Huvvaligen så kallt.


 

Och koltrasten vid återvinningsstationen. Jag tyckte så synd om den, satt och hukade och väntade på mat, men vi hade inget med oss. Den var inte ett dugg rädd.


 

Visst är det bra? En dag i taget.


 

Då tänker jag på er också, mina bloggvänner. Skönt att ni finns här.ANNONS
Av wiolettan - Fredag 6 jan 11:01

  

Jag är inte knäpp,

jag är en begränsad utgåva.


   

Tror att jag håller med om detta som står här.


Fast, i bland så känner jag mig faktiskt lite knäpp och udda och ett är jag säker på, det finns ingen som jag. För vi människor är av vår skapare, skapad olik alla andra. Vi är unika, var och en på sitt sätt. Bara enäggstvillingar är en kopia av den andre, troligtvis både på in och utsidan.


Idag är det Trettondag jul. Den trettonde dagen i julhögtiden och en helgdag här hos oss i Sverige. Denna dag anses i de kristna länderna,  avsluta julen. Men inte i Norden där tjugondedag jul, enligt sed, sätter stopp för firandet.


Den här dagen firas, inom den västerländska kyrkan, till minne av Kristi dop. I Spansk tradition är det de tre vise männens dag. 5 januari, alltså igår, så ställer barnen fram sina skor och morgonen därpå så ligger det julklappar där.


Nu har vi här i Stockholmsområdet fått snö och det är kallt. I morse minus sexton grader.


   

Häromdagen, var det färre grader, men då snöade det rejält. Det ser rätt så skoj ut på termometern.


   

Det kom en mängd snö.   

Vi skulle gå och handla på förmiddagen och det var inte plogat. För mig var det nästan hopplöst att komma fram, men med mysingens hjälp så gick det.


   

En väninna kom med en bukett tulpaner i förrgår. Genomtänkt. De är nämligen vita och violetta.
ANNONS
Av wiolettan - Måndag 2 jan 08:18


Igår kväll kom det en aning med snö och nu på morgonen är det minus 3 grader. Nyårsaftonen var ju rekordvarm här i Stockholmsområdet, men nu kanske vintern kommer tillbaka. Inte mig emot, jo halkan, den är jag verkligen emot.


Jag och mysingen kunde häromdagen ta en promenad ner till Lötsjön, det har inte hänt på länge. Det som brukar ta cirka 55 minuter tog en timme och en kvart, cirka. Men det var skönt att komma ut och jag ser framåt.

 

Sjöfåglarna var kvar vid Råstasjön.


 

Svanarna var kvar vid Lötsjön, i alla fall tre stycken. Här syns två.


 

Några hägrar såg vi också. Dom brukar komma tillbaka då det blir vinter.


 

Vet inte vad som har hänt med denna? Kanske en bilägare som var trött på att betala parkeringsavgift, eller några som ville rensa apparaten på pengar? Den låg nästan vid Tuletorget, på vägen ner till Lötsjön.


 

I förra inlägget så satte jag in denna bild och frågade om någon visste vad det kunde vara. Det verkade som om det var bara Gerd som vågade sig på en gissning.


 

Här är svaret. Jag vet inte hur jag har klantat till det. Men tydlingen knäppte jag en bild då kameran var i rörelse, utan att veta om det. Ni kanske inte har undrat, men jag meddelar lösningen i alla fall.


Ha det bra nu på det nya året och ta en dag i sänder.


På tal om att ta en dag i sänder så hörde jag psalmen, Blott en dag ett ögonblick i sänder, häromdagen. Den är så vacker och jag ville sjunga med, men vissa ord har de ändrat. Det händer ofta nu för tiden, att melodislingor eller ord på våra kära gamla sånger och psalmer har ändrats i en ny tappning. Vad jag tycker om det? Om det tycker jag inte.

Av wiolettan - Söndag 1 jan 09:20


...mina bloggvänner.


2017 års första dag. Vi vet inte vad detta år kommer att ge oss men vi får hoppas att hälsan förföljer oss och ett glatt och lättsamt hjärta.


Julhelgen har varit ömsom vin och ömsom vatten, som uttrycket säger. Vad som menas med det är väl att det har både varit bra och dåligt. Är det vin som är dåligt och vattnet bra, eller?


Jag har ägnat mig åt att ta en dag i taget och försökt att hålla mig på benen, alltså uppe. Vissa dagar har varit bättre än andra. Så kanske det är mer eller mindre för oss alla.


Det blev mindre gäster på julafton än tänkt, men ingen kan rå över sjukdom. 

Vi fick i alla fall äta oss mätta och umgås.  Vi dukade i köket så fick var och en ta sig en tallrik och sätta sig i vardagsrummet. Jag tog denna bild efter det att vi hade  börjat förse oss, glömde först bort att fota.


 

Lite julblommor fick vi också. Jag älskar hyacinter, men min mysing är allergisk emot den doften, så dom avstår vi ifrån.


 

Då jag tog fram bilderna ur min kamera så dök denna upp. Vet inte hur det kommer sig att bilden blev så här, men det kanske ni vet och vad det är.Tack för alla trevliga och mysiga kommentarer och önskningar.


Hoppas att ni får en bra och fin nyårsdag. Här har vi flera plusgrader, molnigt och ingen snö.


Nu ska jag strax lyssna på gudstjänsten på TV 2 kl 10.05, eftersom jag inte kommer till Centrumkyrkan.

Av wiolettan - 23 december 2016 08:35


Stjärnorna faller i natten nu himlarna sänker sig ner över jorden.

Och när stjärnans bloss tänder ett ljus hos oss, brinner en låga klar i hela Norden.


Julen är här och lyser frid på jorden. Glädjen är stor i ett barns klara ögon bor den

Julen är här i våra mörka länder. Kom låt oss ta varandras händer, när julen är här.


Och jag vill tända en stjärna till den som har frusit och gått vill i världen.

För den som inte finns hos oss, tänder vi nu ett bloss,

brinner en låga klar. Kom hit, här är den.

 

Amaryllis, tycker jag är en vacker blomma.


 

Vår julkrubba kommer fram varje jul.


Jag och min mysing vill önska Er alla som läser min blogg en riktigt GOD JUL.

Av wiolettan - 21 december 2016 08:34


Vintersolståndet, vilket roligt ord. Men, det är idag det, årets mörkaste dag och sedan vänder det. Närmare bestämt 11.44, hörde jag på radion. Låter otroligt, men mycket glädjande för många. För mig får det gärna vara vinter, snö och 5-10 minusgrader, utan halka.


På norra halvklotet går solen inte upp alls idag, mörkt hela dagen, nja, det blir lite ljusare på dagen.


Så, nu blir det bara ljusare och ljusare fram till dess att sommarsolståndet inträffar 21:a juni, tror jag. Mycket för många att glädjas över.


Har ni julstress? Hoppas inte. Vi som pensionärer behöver i alla fall inte stressa. Förresten det är inte så mycket som vi ska göra till jul.


Baka lite.


Tre sorter har jag gjort, Saras kokosrutor, Drömmar och en mjuk kaka med egenhändigt plockade lingon i. Tyckte att den blev lite smaklös, men hoppas den duger.


Städa fram julen.  Eller plocka fram julen heter det ju. Städa  bort och plocka fram.


Det har vi också gjort. En liten gran, alla tomtar och juldukar.


Julmaten.


Nja, det blir inget speciellt. Vi blir nog 4 personer på julaftonen så det behövs inte så mycket. Det blir som vanligt och hoppas att alla bli mätta. Huvudsaken att alla mår bra och att vi får umgås.


   

Nu ska vi strax åka och handla. Julhandla. Men det blir inga julklappar. Men tomten ser allt lite förväntansfull ut, tycker jag.


Av wiolettan - 19 december 2016 09:07


Så var vi då inne i julveckan. Om 5 dagar är det julafton.


Nu väntar jag på pirret som borde komma, men det kommer inte. Ni vet, det där pirret som kommer av förväntan och stundande glädje. Eller, i alla fall glädjande överraskningar.


Jag har hört så mycket om detta då det gäller just julen., ända sedan jag var liten, men jag har själv på något sätt inte känt den där förväntan. Fira Jesu födelse, ja det är klart för det är ju därför vi firar jul, men det andra, det som många här i vårt land känner, av vad jag har hört och sett.Nu kanske ni tycker att jag låter kall och krass. Kan så vara, men jag är ärlig. Dåliga erfarenheter, ja kanske det.


Då jag var barn så kände jag förväntan före jul, men den förbyttes snart i illamående och kräkningar. Jag blev nästan alltid sjuk precis till jul. Jag gick i söndagsskola och där förberedde vi oss på hösten, för att kring jultiden då det var söndagsskolfest så skulle vi barn uppträda, med sång och sketcher. Jag var med och sjöng och samtidigt hade jag ofta fått öva in olika saker, dikter bland annat. Men, många gånger blev jag sjuk och kunde inte vara med.


Då jag blev tonåring så blev det ett annat bekymmer. Min mamma blev ofta "sjuk i sina nerver", som de sa på den tiden. Om hon kanske oroade sig och jobbade för hårt inför julen och det blev för mycket, det vet jag inte, men det är nog troligt. Då föll mycket ansvar på mig och som ni vet så är hushållsarbete och matlagning någonting som jag inte kan. Men, som min pappa sa, allting går utom trasiga klockor och små barn. Men, det tär inombords.


Undrar om han nånsin fick veta att mamma kunde lägga sig ner i snön och be barnen skotta snö över henne. "Jag ska dö", sa hon. Ja, vilka minnen. Vi barn fick många gånger vakta vår mamma, så att hon inte skulle försvinna eller göra sig illa.


Jag bestämde mig tidigt för att aldrig gifta mig, men gjorde det ändå då kärleken överrumplande mig. Då blev jularna påfrestande, på ett annat sätt. Heltidsjobb, hämta barn hos dagmamma och sedan julbök och stök. Sedan kom det för mycket sprit in i bilden. Då kom en annan ängslan och oro och värst kring storhelger.


Nej, nu ska jag vara glad och tacksam att jag, trots allt, har fått det så bra. Slipper vara hungrig, ha mat för dagen och tak över huvudet. Inte alla förunnat i denna värld. 

Katter, de är mina älsklingsdjur och har tröstat och hjälpt mig otaliga gånger. Vet ni om att vissa av dom, är mycket kloka små varelser? Känner ofta på sig om deras matte eller husse inte mår bra.Av wiolettan - 18 december 2016 09:03


Advent, fjärde advent. Otroligt så fort dagarna ramlar på.


Ordet advent betyder ankomst och är inledningen av det kristna kyrkoåret. Det är fastetid och en väntan och förberedelse för firande av Jesu födelse.


Jag tror att vi mitt i vår stressade tid kan må bra av att stanna upp och tänka till. Varför vi egentligen firar advent och jul. Nu är det ju långt ifrån alla som tror på detta, men jag gör det och är helt övertygad om att Bibeln är, inte bara en intressant bok, utan en sann bok.


I morse tog vi en kortkort promenad. Det var halt ute och jag var så tacksam att ha mysingen vid min sida. Vad var det han sa i morse? Jo.


"Hur skulle du klara dig utan mig? Det skulle ju inte gå. Du kan ju inte ens öppna en konservburk".


Detta tycker ju jag var lite överdrivet. Förresten konservburk, jag behöver inga sådana, mycket godare med färska råvaror.


Nu strax, klockan 10.05 närmare bestämt på tvåan är det utsändning ifrån Sundbybergs kyrka, en gudstjänst om ni vill lyssna. Det blir barnkörer och andra också som sjunger. Så har ni tid, sätt er och njut och koppla av. Julbestyren är kvar. Gudstjänsten håller på i 45 minuter.


 

Det blev fyra ljus tända i morse på var adventsljusstake, vid frukosten.


 

Renarna lyste också så vackert. Jag tycker om dessa ljus som sätts upp lite varstans i december månad. På balkonger, i fönster och julgranar, så stämningsfullt och upplysande. Jag menar att de lyser upp.


Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 75 åring som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har varit gift två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan 6 år.


Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se