Direktlänk till inlägg 22 september 2014

Optimister?

Av wiolettan - 22 september 2014 08:03


Jaa, jag vet inte vad vi annars ska kalla oss, jag och mysingen den här morgonen.


Jag sov lite dåligt inatt, vaknade ungefär en gång i timmen och vid fem-tiden var jag tvungen att stiga upp och

strax före sex gick vi ut på vår morgonpromenad. Vi har inte kunnat vandra som vanligt på nästan hela veckan för att mysingen stod eller gick nästan hela valsöndagen, för en vecka sedan, han var valförrättare, gick hemifrån kvart över nio och var inte tillbaka hemma förrän halv elva på kvällen. Men, det blev lite för mycket för hans unga kropp, lite sviter, inflammation i muskler. Därför har vi tagit det försiktigt med promenader.


Tillbaka till i morse. Vi vandrade iväg, trötta kanske men ändå, vi gick, runt Råstasjön och Lötsjön. Ni skulle ha sett oss då vi kom hem igen, det var en härlig syn. Dyvåta från topp till tå, nästan. Ni kanske har hört på radion att det har utfärdats en klass ett varning för Stockholms området beroende på att det regnar och blåser så mycket. Jag lovar, det är inte skönt ute och i radion varnas det för den starka blåsten som har gjort så att träd har ramlat över vägar och det ymniga regnet som ställer till det för bilister med vattenplaning och dylikt. Elströmmen har försvunnit för en del.


Vi kunde ju ta av oss alla blöta kläder, byta om, vi hade inte ens regnjackorna på. Hörde just på trafikradion

ett råd att försöka att arbeta hemifrån, alltså inte gå ut. Men för oss som är pensionärer är det inte så lätt. Jag har en tid att passa hos frissan nu på förmiddagen och kl nio ska mysingen vara på ett sammanträde.


Det är bara att sätta igång och vara glad, för det är vi ju. Glad och tacksam att få vakna ännu en morgon och

kunna stiga upp och gå.


 

Regnväder.


 

Ett stenhjärta på vår väg. En sten som har bildat ett hjärta. Märkligt.



 
 
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

22 september 2014 10:50

Jag som tycker det är mysigt att gå i regnet, men det blir aldrig av att jag gör det i alla fall haha. Hoppas ni inte blir sjuka nu när ni blev så blöta.

sv: Hihi jo det är mina riktiga naglar. Dock är de inte så fina under färgen. De är väldigt sköra och så tunna att de nästan är genomskinliga. Så de går av väldigt lätt:(
kramar

http://sessie.se

 
Ingrid

Ingrid

22 september 2014 12:30

Här varnar man för oväder, färjan till Oskarshamn i eftermiddag är inställd och när man tittar ut skiner solen och det blåser nästan ingenting. Ok, björkgrenarna vajar en aning, men det kallar jag nästan för stiltje.
Konstig!!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

22 september 2014 14:49

Här har kommit någon enstaka skur men vi fick väl vår beskärda del för några veckor sedan. Hoppas ni kom ut och hem som ni skulle.

Kram och glad måndag!

http://znogge.wordpress.com

 
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

22 september 2014 15:48

Nej jag skulle egentligen behövt åka längre ifrån staden. All Göteborgs belysning lyser ju upp himlen väldigt mycket. Några mil rakt ut i skogen kanske hade kunnat ge bättre stjärnor. Jag får öva helt enkelt:)

Detta blir min första resa till Paris. Kanske inte den finaste årstiden att besöka staden, men jag har höga förväntningar trots dessa:)

Kramar

http://sessie.se

 
Anita

Anita

23 september 2014 13:59

Vi har ganska så fint väder i dag. Sol och 18 grader i solen. men i morse var det bara 3 grader och en hel del hade haft frost i natt. men inte vi. Jag har heller inget emot regnet,bara det regnar innan jag går ut så jag är klädd för det. Men Paxi tycker inte alls om det. Men nu är det väl så att hösten är kommen. Ha det bra. Kram /Anita

http://www.123minsida.se/AnitaPaxi

 
Anne-christine

Anne-christine

23 september 2014 19:35

Halloj på dig
Nämen så morgonpigga ni är som är ute och går klockan 6 på morgonen. Jättebra gjort av mysingen och dig. Det låter så mysigt med " mynningen" fint ord på din Man.
Jadu.....det är jobbigt med oväder som blåst, regn och stormar. Blir själv lite orolig då. Man är så hjälplös liksom.

Du detdär hjärtat är ett tecken på er rara kärlek mysingen och du.
Nu ska jag fortsätta att kurera mig. Jobbigt vara förkyld.

Varma Goa kramar till dig . Hälsa mysingen så gott.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Piedra

Piedra

23 september 2014 19:35

Hu, för oväder! Jag som fasar för hösten och vintern.
Jag hittar ofta stenar ute som är hjärtformade. Visst är det märkligt! Och ingen annan tycks se dem. Men jag lägger mest ut mina bilder på Instagram.
Varm kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Portvaktens dotter

Portvaktens dotter

23 september 2014 20:11

Vad hurtiga ni är! =)
Att gå ut i störtregn är väl ingen höjdare precis. Men att ni hittade en hjärtformad sten är ju ett bra tecken.
Ha det gott & Kram ♥

http://portvaktensdotter.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards