Direktlänk till inlägg 18 april 2023

Tankar från mitt röriga huvud.

Av wiolettan - 18 april 2023 08:56


Jag läste en gång att ungdom inte är en period i livet utan ett sinnestillstånd, ett viljebeslut, en känslornas livskraft, en seger för modet över rädslan.

Ingen blir gammal endast genom att leva ett antal år. Människor åldras genom att överge sina ideal. År kan ge ansiktet rynkor, men att kväva sin entusiasm ger själen rynkor. Oro, tvivel, självförakt, rädsla och förtvivlan är likt långa och många år, som böjer huvudet och gör att själen förtvinar.


Optimism, glädje, skratt och promenader tror jag ger ett längre liv, nja, om inte längre, så trevligare och roligare. Finns det något bättre och lättsammare än att få sig ett befriande skratt till livs. Att skratta tillsammans med någon blir ju dubbelt också. Delad glädje är ju som bekant dubbel glädje.


Som igår. Mysingen hade slarvat med något, en bagatell men jag blev väl lite irriterad och blängde kanske onödigt mycket på honom, för han sa helt plötsligt:

”Du har ju sagt att du skall älska mig i nöd och lust och inte bara då du har lust”. Det är klart att vi fick oss ett gott skratt efter det.



   

Som det står på vår almanacka i köket för april månad. Alltså, att uppskatta det lilla och enkla i livet och inte sikta för högt.


Man ska inte leta efter lyckan i

trädkronorna, utan i gräset.     Ett japanskt ordsspråk.


   

Ballonger kan roa oss. Här syns en spegelbild av oss i fönsterrutan, då vi beundrar de fina ballongerna.



 

Det här blir vi också glada över.  Sommar-semester i april, maj redan.  Ja, det ska börjas i tid. Detta stod på en dörr till en affär igår. Redan sommar, verkar det som, affären var stängd.


Mysingen tog också en bild av mig och ett annorlunda träd i går. Jag visade honom bilden och frågade om jag kunde sätta in den på bloggen.

”Ja visst, och fråga vem som är krokigast?” Dom orden gjorde ju inte mig glad precis, men, min rygg och nacke är inte som förr, kan jag säga, så jag förstår honom.



   

Så jag sätter in trädet bara, utan mig bredvid. Ni får tänka er mig bredvid om ni vill. Den andra bilden har jag i mitt arkiv.


 

Ett hjärta i asfalten kom också i min väg igår.


  

Vad jag har förstått så ska vi få ett rätt så varmt väder idag och soligt. Så om ni kan, gå ut i friska luften och njut av solen. Var rädda om er!


Och ljuset är ljuvligt

och det är gott för ögonen

att få se solen.                   Så står det i Bibeln, Predikaren 11:7.



 
 
Znogge

Znogge

18 april 2023 10:39

Visst är det viktigt att skratta och ha roligt tillsammans. Glädjen ska vi ta vara på medan små irritationsmoment egentligen bara borde kunna passera. Bra att Mysingen din påminde dig där ;-) Vilka härliga och lekfulla ballonger i fina färger. Ja, det var ett krokigt träd men jag tror faktiskt inte att du kan mäta sid med det. Så länge våra ben bär oss och vi kommer ut så får man stå ut med att kroppen icke är 25 år längre.

Önskar en fin tisdag och njut av vårvärmen!

Kram

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

18 april 2023 16:54

Det känns bra att kunna lätta upp de flesta stämningar med ett gott skratt. Det känns bättre att få vara glad och positiv. Negativitet blir väl ingen glad av.
De lyste upp en hel del, dessa ballonger och vi såg att de fanns där i flera dagar. Ljusa fina färger.
Trädet såg rätt så märkligt ut och krokigt och jag har ju blivit krum, så det är inte så roligt. Inget att skratta åt i alla fall.
Jag är glad att vi kan gå ut och kan vandra, lite i alla fall, det är jag tacksam över.
Jag känner mig inuti som 29 år, vet inte varför.

Tack detsamma Znogge.
Kram!

 
Anna-Lena

Anna-Lena" title="http://blogspot.com]Anna-Lena" target="_blank">blogspot.com]Anna-Lena

18 april 2023 13:15

Vilken god man du har! Hittar humor i det mesta
Letade efter dej på bilden... tyckte mig se en häxa...MEN det är ju inte du!
Ha det fint! Kram

http://femfemman. blogspot.com

wiolettan

18 april 2023 16:56

Det är fint att ha humor, hjälper kanske inte alltid, men underlättar om man kan se saker från den humoristiska sidan.
Du får leta lite till, rätt som det är så.
Tack detsamma, ha det fint.
Kram!

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

18 april 2023 14:32

Skratt och glädje ger längre och roligare liv, absolut. Min mor hade också problem med nacke och rygg, men huvudet ok :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

18 april 2023 16:58

Ja, jag vill gärna tro det också, i alla fall blir det ju lättare att leva.
Det blir nog så för många att rygg och nacke kanske blir överansträngda efter många år och en del är "klenare" än andra.
Fint att hon fick ha huvudet klart.

 
Tove

Tove

18 april 2023 15:17

Läser hela din text ett par gånger, det finns många guldkorn där - och ett leeende av den krokiga grenen och du reflekterar till dig själv - men uteblir i bild!
Humor har ni - en liten irritation över är något mänskligt tänker jag.
Jag finner lyckan i gräset och i trädkronorna!
Må gott ni två, paret Mysinge!
Kramar!

http://toviska54.bloggo.nu

wiolettan

18 april 2023 17:02

Tack Tove. Jo, den var krokig den grenen och jag kände starkt med den. Bilden har jag i mitt arkiv så jag kan ta fram den och jämföra. Grenen och mig.
Det blir ju ibland irritationer och det är ju inte konstigt, vi är ju tillsammans nästan hela dygnen, veckor i sträck. Plus att vi är så olika.
Naturen är fin och den är läkande och kan ge oss ett välbehövligt lugn.
Hoppas att du också får må gott. Tack!
Kram!

 
Ingrid

Ingrid

18 april 2023 22:22

Ni har det gott tillsammans du och din Mysing, men inget förhållande är väl en enda rad av solskensdagar. Jag och min Åke var de bästa vänner, men visst kunde jag bli irriterad på honom ibland och han på mig också, men vi redde alltid ut det och ingen osämja blev långvarig.

Synd att vi inte fick se dig där bredvid trädet. Inte gör det något att du är lite krokig. Du skulle se mig, jag som krympt 12 dm genom kotkompressioner. Där kan vi tala om krokig.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

21 april 2023 09:22

Märkligt nog så trivs vi tillsammans och det är ju oundvikligt att inte bråka och tjafsa ibland, så olika som vi ändå är. Det kanske skulle bli tråkigt om allt var helt perfekt och gick som på räls.
Som du säger, med din Åke. Att reda ut det hela, prata igenom och försöka att se det från motpartens sida kan vara nog så bra.
Ja, Ingrid, där gick ni miste om något, vid trädet, verkligen.
Nja, det har jag svårt att tro, men 12 cm kanske. Vi får försöka göra så gott det går, men tungt är det ibland.
Tack och kram till dig.

 
wiper

wiper

19 april 2023 08:54

Så bra och insiktsfullt skrivet av dig gällande åldrande, så känner jag det också. Vad gulligt sagt av Mysingen ;)

Det var många rosa ballonger och ni ser så fina ut i rutan. Skönt för dom att få en liten semester. Det trädet var som en skulptur

Nu dök det upp ett hjärta igen ser jag.

Vi har haft sol i många dagar nu och upp till 10 grader varmt

Ha nu en skön onsdag och var rädd om dig du också
Kramar!

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

21 april 2023 09:26

Det sägs ju att man är inte äldre än vad man känner sig. Då kan jag fråga mig. Är det känslan inuti, 29 år, eller känslan i kroppen cirka 90 år?
Ja, det var en mängd ballonger och de lyste upp hela gatan, så fint. Lagom med två skuggfigurer.

Trädet var så krokigt och jag tror att det vid minsta hårda blåsväder åker ner på trottoaren. Vi får se. Den kan ju också vara fast rotad.
I morse hade vi 5 plusgrader och det skall bli nästan 20 plus idag så nu är ju våren här, i alla fall till söndag.

Tack Malin. Hoppas att ni två också har det skönt.
Kram!

 
Ditte

Ditte

19 april 2023 21:13

Så fint att läsa dina tankar och jag gör det med ett leende. äldre blir vi och sen gäller det ju att förhålla sig till detta och ha med lite humor.
Visst blir vi lite krokigare och jag ser det som att vi också burit ganska tunga bördor på våra axlar. Kanske inte bokstavligt men de finns där och har funnits.
Vad gäller lyckan kan en nog hitta den både högt och lågt.
Varm kram och många tankar

http://https://dittemitti.se

wiolettan

21 april 2023 09:30

Det finns mycket som vi kan le åt och det ska vi fortsätta att göra, piggar upp. Kan vi ta oss själva på lite mindre allvar och ha humor i livet så blir det roligare och lättare, inte minst för våra medmänniskor.
Så rätt du har Ditte. Livet är ju sådant och det är inte mycket att göra åt. En del kan vi kanske påverka men rakt inte allt.
Det finns mycket i det lilla som kan skänka oss lycka, göra att vi känner livsglädje och då blir även en del svåra saker lättare att bära.
Tack och detsamma. Kram!

 
Gunnel

Gunnel

20 april 2023 08:27

Du har rätt. Det är inte åren som avgör ifall man är gammal utan synsättet man har. Är man glad och nyfiken på det mesta blir hjärnan mer alert och jag tror det påverkar kroppen positivt. Det finns alltid något att glädja sig åt. När det känns botten gäller det att försöka tänka på det som är bra och kul...även om det är svårt ibland. Kram

http://https://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

wiolettan

21 april 2023 09:34

Så är det. Följs åt på något sätt. Lättare att bli deppig om livet går emot en, men det är skillnad på att deppa ner sig mot att försöka att ta livet och allt på ett positivt sätt, alltså försöka se ljusglimtar, för de finns där, men överskuggas ibland.
Sedan får vi försöka att hjälpas åt, hjälpa varandra då vi har det jobbigt.
Kram till dig Gunnel.

 
Geddfish

Geddfish

20 april 2023 17:40

Här har du en till som har krympt och är krokig som trädet. Jag har tappat 14 cm i höjd och mäter låga 1.51 Men vad göra? Le och skratta, det smittar.
Ni verkar ha så roligt tillsammans i det stora hela.
Varm kram! 💖

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

21 april 2023 09:37

Vi får ta varandra i hand och vandra framåt, glad i hågen ändå. 14 cm, det låter en hel del. Undrar hur du och ja skulle se ut bredvid varandra? Du kort, nätt och smal. Jag rätt lång och överviktig. Det kanske vi kan få se någon gång, hoppas.
Ja, vi har en hel del roligheter för oss och det är tur det.
Kram till dig Gerd.

 
Augusta

Augusta

21 april 2023 07:23

Jag håller helt med dig i din livssyn. För mig gäller, njut av livet, försök utveckla dig som person och försök alltid vara positiv.
Då och då får man uppleva hur skört livet är. Efter min rulltrappsflygning för några veckor sedan där jag kunnat mista livet om oturen varit framme, tänker jag efter varje rolig upplevelse: Tack för jag får vara med om detta.
Ja, vädret och naturen är på topp just nu.
Kram till er båda och ha det bra

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

21 april 2023 09:44

Det låter bra att ha den inställningen, för både oss själva och vår omgivning.
Du har ju nyligen varit med om en otrolig räddning, kan man säga, räddning till livet. Det har ju verkligen kunnat gå riktigt illa. Så snabbt kan det hända och sådant som vi inte kan gardera oss emot, eller parera. Där tror jag på att änglarna var dig behjälplig. För mot alla odds, gick det bra.
Vi känner djup tacksamhet att få vara med ännu en tid och uppleva livet.
Våren är här och idag ska vi ju få närmare 20 grader plus.
Tack Augusta från oss.
Var rädd om dig och kram.

 
Bosse+Lidén

Bosse+Lidén

21 april 2023 07:48

Din blogg har alltid varit intressant att besöka. Här bjuds jag på många olika saker som får min egen hjärna att tänka till extra. Ofta nickar jag instämmande. Glad för att du finns för oss besökare.
Kram från ett soligt Visby

http://gotlanduppochner.com

 
wiolettan

wiolettan

21 april 2023 09:48

Det kan vara bra att tänka till och framför allt att tänka efter.
Tack Bosse det var mycket vänligt sagt. Jag skriver ju bara rakt upp och ner vad som kommer in i mitt huvud för stunden, för det mesta. Därför blir det ju så att jag ofta skriver precis som jag tänker, inget "skrivspråk" om du förstår vad jag menar.
Tack än en gång och kram tillbaka.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

22 april 2023 16:25

Fina ord och tänkvärt.
Vilket fantastiskt träd, älskar gamla knotiga träd.
Fortsatt trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
wiolettan

wiolettan

25 april 2023 08:20

Jag tycker också om gamla fina träd. Det finns stora ekar som är så häftiga, en fröjd att se.
Tack så mycket Lena.
Hoppas att du har det riktigt bra.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Angel

Tisdag 16 april 05:33

<a href="https://quordle-game.io">quordle</a> Summer holidays in April, May already. In the summer, The weather is hot, yet everything is extremely gorgeous.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards