Alla inlägg den 1 april 2023

Av wiolettan - 1 april 2023 09:23


Solig morgon och vi har även denna dag tagit en "sovmorgon". Det får ju inte bli någon vana men det kändes så för oss båda och eftersom vi är pensionärer, det är lördag och vi gör som vi känner för, ibland, så blev det ingen uterunda i ottan.


Vi hade fem minusgrader i morse  och det ska bli någon grad plus frampå dagen. 1:a april och det är snö på marken, inte mycket men lite. Känns lite så där. Jag tycker att det några föregående år har varit vår denna tid.


Första april ja. En lurardag för många. Det är många länder i världen som har anammat denna sed, som är rolig och lite oskyldig, tycker jag.


Jag kommer ihåg att jag som barn älskade detta med att luras. Annars fick vi ju inte narras, eller fara med osanning, men denna dag var det så att säga legitimt och jag älskade det. Vet inte varför men troligen har jag en sida inom mig som här kommer till sin rätt. Lite oskyldigt kanske, men för mig var det viktigt att de jag ville lura verkligen gick på det.


Redan på 1500-talet var det lite allmänt detta med att luras 1:a april. I Latinamerika så är det istället den 28 december, på Värnlösa barns dag, som det är tradition. Att publicera aprilskämt i tidningar var i mitten av 1600-talet vanligt i England och har fortsatt sedan dess i vissa tidningar, som vi också kan se här hos oss.


Min Mysing blev lurad i morse av mig. Jag stod i fönstret och tittade ut. Då Mysingen kom in i rummet så sa jag:

"Vem kan det vara som har ritat ett hjärta på vår bil"?


Han kom och tittade förstås och såg inget hjärta. "April, april, jag kan lura dig vart jag vill".


 

I går då jag hade sköljt och skurit upp salladen och hade ställt den på bordet så såg jag som ett hjärta av ett blad hade fastnat på mitt finger. Nästan, i alla fall. Jag blev häpen.


 

Här är resten av salladen som vi fick njuta av till maten.


 

Något som vi också har fått njuta av är denna tulpanbukett.



Att älska någon,

innebär att se honom,

som Gud ämnade honom.


Sagt av Dostojevskij. Född på 1800-talet i Moskva.




Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards