Alla inlägg den 18 april 2023

Av wiolettan - 18 april 2023 08:56


Jag läste en gång att ungdom inte är en period i livet utan ett sinnestillstånd, ett viljebeslut, en känslornas livskraft, en seger för modet över rädslan.

Ingen blir gammal endast genom att leva ett antal år. Människor åldras genom att överge sina ideal. År kan ge ansiktet rynkor, men att kväva sin entusiasm ger själen rynkor. Oro, tvivel, självförakt, rädsla och förtvivlan är likt långa och många år, som böjer huvudet och gör att själen förtvinar.


Optimism, glädje, skratt och promenader tror jag ger ett längre liv, nja, om inte längre, så trevligare och roligare. Finns det något bättre och lättsammare än att få sig ett befriande skratt till livs. Att skratta tillsammans med någon blir ju dubbelt också. Delad glädje är ju som bekant dubbel glädje.


Som igår. Mysingen hade slarvat med något, en bagatell men jag blev väl lite irriterad och blängde kanske onödigt mycket på honom, för han sa helt plötsligt:

”Du har ju sagt att du skall älska mig i nöd och lust och inte bara då du har lust”. Det är klart att vi fick oss ett gott skratt efter det.



   

Som det står på vår almanacka i köket för april månad. Alltså, att uppskatta det lilla och enkla i livet och inte sikta för högt.


Man ska inte leta efter lyckan i

trädkronorna, utan i gräset.     Ett japanskt ordsspråk.


   

Ballonger kan roa oss. Här syns en spegelbild av oss i fönsterrutan, då vi beundrar de fina ballongerna.



 

Det här blir vi också glada över.  Sommar-semester i april, maj redan.  Ja, det ska börjas i tid. Detta stod på en dörr till en affär igår. Redan sommar, verkar det som, affären var stängd.


Mysingen tog också en bild av mig och ett annorlunda träd i går. Jag visade honom bilden och frågade om jag kunde sätta in den på bloggen.

”Ja visst, och fråga vem som är krokigast?” Dom orden gjorde ju inte mig glad precis, men, min rygg och nacke är inte som förr, kan jag säga, så jag förstår honom.



   

Så jag sätter in trädet bara, utan mig bredvid. Ni får tänka er mig bredvid om ni vill. Den andra bilden har jag i mitt arkiv.


 

Ett hjärta i asfalten kom också i min väg igår.


  

Vad jag har förstått så ska vi få ett rätt så varmt väder idag och soligt. Så om ni kan, gå ut i friska luften och njut av solen. Var rädda om er!


Och ljuset är ljuvligt

och det är gott för ögonen

att få se solen.                   Så står det i Bibeln, Predikaren 11:7.



Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards